Dodatek ke smlouvě - brigáda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dodatek ke smlouvě-brigáda
Holky prosím o radu,
v srpnu mi skončí pobírání mateřské a nastoupím na rodičák. Zároveň chci chodit vypomáhat do mého zaměstnání při rodičáku (cca dva dny v týdnu). Musíme sepsat dodatek k mé současné smlouvě? (smlouvu mám na dobu neurčitou) a jak by měl dodatek cca „vypadat“ aby nezrušil můj závazek na neurčito?
Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak buď můžeš na současnou smlouvu normálně nastoupit na rodičovskou dovolenou a na tu brigádu uzavřít DPČ nebo DPP, nebo můžete jenom sepsat dodatek ke stávající smlouvě, kterým se sníží úvazek. Tam si jenom pohlídej, aby tam skutečně nebylo nic jiného než to snížení úvazku a aby tam bylo uvedeno, na jak dlouho se snižuje. A počítej s tím, že v tom případě nebudeš na RD a tudíž nebudeš chráněna před výpovědí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen doplním, že případná DPP či DPČ by musela být na jinou činnost, což někde není problém, ale někde ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy aha tak to jsem nevěděla.. proč jakože bych nebyla na rodičáku??
to nějak nechápu. na rodičáku zůstat chci, ale chci si jen občas přivydělat
proč tedy nebudu chráněna před výpovědí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkblack píše:
@Kassy aha tak to jsem nevěděla.. proč jakože bych nebyla na rodičáku??to nějak nechápu. na rodičáku zůstat chci, ale chci si jen občas přivydělat
proč tedy nebudu chráněna před výpovědí?
Pleteš si rodičovský příspěvek a rodičovskou dovolenou. Příspěvek samozřejmě pobírat budeš, pokud neporušíš podmínky (hlavně omezenou docházku do školky do dvou let). Ale pokud budeš pracovat na svou původní pracovní smlouvu, tak logicky nemůžeš u zaměstnavatele zároveň čerpat rodičovskou dovolenou. Buď pracuješ, nebo jsi na rodičovské dovolené. Pokud pracuješ, jsi z pohledu zaměstnavatele normální zaměstnanec jako každý jiný a nejsi v žádné ochranné době, takže ti může normálně dát výpověď jako každému jinému (ze zákonných důvodů).
Pokud bys chtěla mít jistotu, že se ti to nestane, musela bys požádat o rodičovskou dovolenou a na tu brigádu uzavřít novou smlouvu nebo dohodu, ale jak píše výše @j.a.n.i1 na jinou činnost mež máš ve stávající smlouvě. A zaměstnavatel samozřejmě nemusí být ochoten to udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy takze i kdyz mam jednu smlouvu (na neurcito) muze mi zamestnavatel udelat jeste jednu smlouvu jakoze jinou pozici - treba na dohodu..chapu to dobre? zamestnavatel ochoten bude, potrebuji moji vypomoc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit