Dohoda o provedení práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4890
13.4.11 12:30

Dohoda o provedení práce

Ahoj holky, chci se zeptat na následující: pokud pracuji v trvalém pracovním poměru a zároveň s tím budu mít dohodu o provedení práce u jiného zaměstnavatele, bude se mi počítat PPM jen z toho pracovního poměru nebo se bude započítávat i s dohody? Nikde to nemůžu najít, ale osobně si myslím, že jen z pracovního poměru. A ještě další otázečka a to jestli můžu na tuto dohodu pracovat dále i při pobírání PPM nebo to jde až při rodičáku. Děkuji moc za Vaše odpovědi, moc mě to pomůže :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9299
13.4.11 13:59
Tedys píše:
Ahoj holky, chci se zeptat na následující: pokud pracuji v trvalém pracovním poměru a zároveň s tím budu mít dohodu o provedení práce u jiného zaměstnavatele, bude se mi počítat PPM jen z toho pracovního poměru nebo se bude započítávat i s dohody? Nikde to nemůžu najít, ale osobně si myslím, že jen z pracovního poměru. A ještě další otázečka a to jestli můžu na tuto dohodu pracovat dále i při pobírání PPM nebo to jde až při rodičáku. Děkuji moc za Vaše odpovědi, moc mě to pomůže :-)

Já si myslím,že to budeš mít z obou.Smlouva jako smlouva a hlavně je to tvůj příjem.PPM se počítá z veškerýho příjmu,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
13.4.11 14:13

Brala jsem mateřskou a pracovala zároveň na dohodu. Mateřská si počítala pouze z hl. pr. poměru. Teď jsem stále na rodičáku, pracuju stále na dohodu a problém nikde není. Můžeš si přivydělat i při pobírání RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
13.4.11 14:17
Mazlucha píše:
Tedys píše:
Ahoj holky, chci se zeptat na následující: pokud pracuji v trvalém pracovním poměru a zároveň s tím budu mít dohodu o provedení práce u jiného zaměstnavatele, bude se mi počítat PPM jen z toho pracovního poměru nebo se bude započítávat i s dohody? Nikde to nemůžu najít, ale osobně si myslím, že jen z pracovního poměru. A ještě další otázečka a to jestli můžu na tuto dohodu pracovat dále i při pobírání PPM nebo to jde až při rodičáku. Děkuji moc za Vaše odpovědi, moc mě to pomůže :-)
Já si myslím,že to budeš mít z obou.Smlouva jako smlouva a hlavně je to tvůj příjem.PPM se počítá z veškerýho příjmu,ne?

To je pěkná hloupost. Z dohody o provedení práce se neplatí žádné odvody, takže se z ní ani nemůže počítat mateřská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
13.4.11 14:24

Díky moc, já si taky myslím, že když se neplatí odvody, tak se nemůže počítat ani mateřská. No to zas tak nevadí, hlavně jsem ráda, že si ji můžu nechat i při mateřské a nemusím čekat až na rodičák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
13.4.11 16:28

Z dohody o provedeni prace PPm nedostanes. Z dohody o pracovni cinnosti ano. Ja to tak mela, vim to jiste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
13.4.11 17:54
mroe píše:
Z dohody o provedeni prace PPm nedostanes. Z dohody o pracovni cinnosti ano. Ja to tak mela, vim to jiste.

Jasně, tak jsem si to myslela, já mám i pracovní poměr, takže mi PPM půjde z toho, ale nebyla jsem si jistá, jestli se dohoda k tomu připočítává nebo ne. Děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.11 20:49

Ahoj holky,chci se Vás zeptat,jsem OSVČ a podnikám v úklid.službách v tuto dobu si moc nevidělám ale práci už nestíhám a tak bych potřebovala poradit,jestli náhodou nevíte, jak to je,když by jsem si vzala na úklid paní na dohodu o provedení práce,co pro to musim mít a udělat?Jde mi o to,jestli stačí když jí nechám podepsat smlouvu na dohodu o prov.práce,ale nevim jakým zpusobem jí mám poslat peníze a jestli musim těch 15%dan za ní zaplatit na fin.úřadě a jakým způsobem se to tam platí a jestli si musim u paní zapisovat hodiny jak dlouho pracuje nebo jak se to dělá?Můžete mi prosím někdo poradit

• Citovat
  • Upravit
1818
13.9.11 22:17

No pokud vím na dohodu může odpracovat ročně 150 hodin. Platí se z toho 15 % daň tu jí odečteš a pošleš FU. Do 5 tis. měsíčně se platí srážková daň nad 5 tis. zálohová. Vzory smluv si najdeš i na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
14.9.11 08:03

No myslím, že se budeš muset na finančáku registrovat jako plátce srážkové nebo zálohové daně, podle toho jestli to bude nad/pod 5tisíc. A na začátku dalšího roku udělat zúčtování za 2011. Pak ho dělat každý rok, nebo napsat třeba prohlášení, že už žádné dohody nebyly. Nevím, jestli to funguje přesně takhle, ale když se na fú nezaregistruješ, tak ti pak budou vyvolávat, že neví, k čemu ta částka jako patří a stejně to budeš muset napsat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.11 13:19

Holky jste moc hodný,zkusim ještě zavolat na fu a zeptat se.Moc děkuju :dance: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13837
3.5.13 11:28

V roce 2013 jsem uzavřela DPP a neplatím žádné daně a ani pojištění. Kamarádka DPP uzavřela v roce 2012 a daně a pojištění platí. Jak je to možné? Nepřesáhla 300 hodin a ani částku 10.000/měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená mati
3.5.13 11:54

Daně - záleží jestli má podepsané prohlášení poplatníka

zdravotní a soc. - nemá náhodou Dohodu o prac. činnosti?

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená mati
3.5.13 11:56

A teda zdravotní si musí platit sama pokud za ni není plátcem stát nebo jiný zaměstnavatel

• Citovat
  • Upravit
13837
3.5.13 12:29
@nepřihlášená mati píše:
A teda zdravotní si musí platit sama pokud za ni není plátcem stát nebo jiný zaměstnavatel

Jo, ten růžový papír podepisovala. jde to jeho podepsání nějak zrušit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat