Dohoda o styku se synem

8.4.14 21:59

Dohoda o styku se synem

Dobrý den, nevím si rady tak se na vas obracím. Dekuji za kazdou radu.
Mam syna 2,5 roku kterého mam v peci soudne a styk z otcem je zatím dany na dohode, jelikoz tatinek ma malo casu a také mu vyhovuji ze si ho bere v které dny on chce, takze to ani nemame nejak dany.Otec nas opustil kvůli jiné zene s kterou me dlouho i podvadel.
Do nedavna to tak nak fungovalo, ale ted mi neustale dela nejake schvalnosti a zle.Jako například dnes jsem mu rano napsala sms s tim aby mi potvrdil ze si dnes syna vyzvedne, jinak ze si naplánujeme něco jiného. Opet zadna odpověď cely den, a s tim ze vecer mi zavolal ze si pro nej pojede ted hned (bylo 8 hodin vecer).Odmitla jsem, a rekla mu at to necha uz na zítra dopoledne, to se mu opet bohužel nelíbilo ze není po jeho jako pokazde, tak mi řekl ze to nemůže prijet a ze mu neustale nevyhovuji apod. A zacal opet vyhrozovat soudy a sproste nadaval jak ma ve zvyku. Presto se snazim to nejak prekousnout i když je to velmi neprijemne co nam dela. Potom mi dokonce řekl ze uz malého teda videt nechce ze se mu ta cesta nevyplati když ho ma jen na 3 dny a ze ho radsi teda nebude vidat s tim ze mi teda nebude muset ani posilat vyzivne. Proste neustale něco vymysli.

Proto se na vas obracim na radu.On u soudu se svou advokatkou strasne lze. Posledni soud byl jenom o jejich lzich a tudíž to dopadlo tvrzeni proti tvrzeni a i vyzivne je minimalni castka.Ted mi vyhrozuje ze pujdeme k dalsimu soudu s tim ze on si tam vymysli, ze mu syna vubec nechci davat, ze mu nevyhovuji. A ze když uz teda si ho veme, tak aby ho mohl mit vice.Ted ho mel vždycky jednou za 14 dni na vikend.
Myslite ze by nejak uspel? Navic muj syn uz pujde letos do skolky, tak vůbec nevim jak bych to dělala. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
573
8.4.14 22:13

Ooo boze, to je ale pablb (sorry). Hlavne, ze styk ma byt nastaveny ve prospech ditete :! Urcite si ved nejaky denicek o tom, jak dlouho ho ma a jak casto neprijede, kdyz ma. A byt je to drahe, tak si porid dobreho pravnika, stoji to za to. A pokud ti nekdy rekl, ze ho nechce vidat a nebude nic platit, tak at ho tedy nevida a nic neplati. Nahraj si nekdy hovor v mobilu nebo si schovavej e-maily. A hlavne - nenech se rozhodit, na to ceka. Bud zdvorila a klidna (i kdyz bys ho nejdradsi pretrhla) a nenech se strhnout k hysterii, aby to nemohl pouzit proti tobe. A hlavne si nastavte jasne manitnely - kdyz je nebude dodrzovat, jeho problem. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.4.14 22:14

Lže nelže, shovávej to, piš mu stálea shovávej si ty zprávy. Usoudu řekni, že lže. A trvej si na tom, že dohoda není možná, že ti dělá naschválya sprostě nadává. Že chceš pevně daný styk, dostane víkend za 14 dnů. možná jedno odpoledne v týdnu. Budeš to mít přesně dané a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
8.4.14 22:14

S našimi soudy pochybuji, že uspěje s nějakým výrazným zvýšením styku než víkend 1× za 14 dní, možná tak ještě jedno odpoledne v týdnu.
A ad alimenty, tak pokud máš pocit, že není odpovídající, tak požádej o zvýšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
8.4.14 22:15

Rekni mu, ze hovory si budes nahravat jako podklad k soudu. A jinak bych nechala styk stanovit u soudu. Vyzivne platit musi - kdyz nechce, pohroz mu, ze podas trestni oznameni nebo exekuci na plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 22:16

Dekuji za radu,
Mam zatím jen par smsek, kde lze vycist ze syna mel. Jinak asi zadne důkazy nemam, vubec jsem nemyslela ze to bude az takove peklo.
Kdybych to vedela a nejake hovory od nej nahravala to by asi u soudu koukali, skoda :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 22:19
@terinka4444 píše:
Lže nelže, shovávej to, piš mu stálea shovávej si ty zprávy. Usoudu řekni, že lže. A trvej si na tom, že dohoda není možná, že ti dělá naschválya sprostě nadává. Že chceš pevně daný styk, dostane víkend za 14 dnů. možná jedno odpoledne v týdnu. Budeš to mít přesně dané a budeš mít klid.

Dekuji,
takto by mi to vyhovovalo, kdyby to bylo soudne na jednou za 14 dni a i ten jeden den v tydnu (coz by ani nejezdil, protoze je to pro nej uz tuplem zbytecne cesta jak říká).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
8.4.14 22:21

Boha jeho :pocitac: zabit malo, prej zbytecna cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409

Boha jeho :pocitac: zabit malo, prej zbytecna cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@AnonymniAnon píše:
Dekuji,
takto by mi to vyhovovalo, kdyby to bylo soudne na jednou za 14 dni a i ten jeden den v tydnu (coz by ani nejezdil, protoze je to pro nej uz tuplem zbytecne cesta jak říká).

držím ti palce, hlavně se ho neboj, jeho ani advokátky, na to hraje. Veď si deníček, cobych dělal já jednou za 14 dnů zašla na OSPOD s tím deníčkem, že mu stále nabízíš dítě, posíláš SMS, on ano neodepíše, pak si chce brát dítě v 8 hodin večer a zlobí se, že malý spí, ať máš podklady pro soud. Neboj se ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.14 22:22
@j.a.n.i1
@j.a.n.i1 píše:
S našimi soudy pochybuji, že uspěje s nějakým výrazným zvýšením styku než víkend 1× za 14 dní, možná tak ještě jedno odpoledne v týdnu.
A ad alimenty, tak pokud máš pocit, že není odpovídající, tak požádej o zvýšení.

Vzhledem k jeho skutečnému platu to vůbec dostacujici není, nejak to neresim, chci hlavne klid, ktery ale stejne nemam.
Ale u soudu proste lhal jak bere jen 10 tisíc a s toho si ještě musí platit zdravotni a soc. sam a další..No neskutecne lzi, ve skutectnosti je to uplne jinak, a financne je na tom velice dobře. Takze vzhledem k minulemu soudu piochybuji o tom ze by něco zvysili, pracuje v rodinnem podniku takze mu všechno odsouhlasej v jeho prospech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
8.4.14 22:25

Normalka, chlapi ze sebe u soudu vzdycky udelaj chudaky. Uved, jak drahe ma auto a kde byl na dovolene apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
8.4.14 22:43
@Irisa píše:
Normalka, chlapi ze sebe u soudu vzdycky udelaj chudaky. Uved, jak drahe ma auto a kde byl na dovolene apod…

Přesně tak, mnoho soudů už jede posle toho, kolik by si v dané profesi vydělat mohl a nějaký papír, o výši platu je výrazně nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
9.4.14 10:27
@AnonymniAnon píše:
Dekuji za radu,
Mam zatím jen par smsek, kde lze vycist ze syna mel. Jinak asi zadne důkazy nemam, vubec jsem nemyslela ze to bude az takove peklo.
Kdybych to vedela a nejake hovory od nej nahravala to by asi u soudu koukali, skoda :-(

Nahrávky ti u opatrovnického soudu nepomůžou, musel by souhlasit s jejich použitím jako důkazu. Použít můžeš maily a smsky. Než se vypravíte k soudu, zkus sjednat mediaci, tj. zprostředkování dohody. Právník je odborník na spory a jejich vyhrocování, mediátor by měl být odborník na urovnávání sporů dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.14 13:53

Tak dnes si nakonec malého vyzvedl, s tim ze by ho mel v patek odpol. privest. Nakonec zase nejde domluva protože mi rek ze ho priveze az v sobotu jestli bude mit cas.Pak mi od nej prisla sms ze zapomel ze v sobotu uz něco ma tak ze mi ho teda priveze v patek ale az v 9 vecer. Tak co to potom je za domluvu onse v tom snad uplne vyziva.

Tak me to tedy donutilo uz se jit nekam poradit takze jsem sla na sociálku a rekla jak se věci mají. Pani mi rekla ze jedine reseni je mu proste pohrozit a když nic tak mu malého proste nedat a rict mu at si to necha upravit soudne když dohoda nefunguje.

Příspěvek upraven 09.04.14 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna