Dojížděli byste do práce 70 km?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dost záleží, co je to za práci. Je velký rozdíl, jestli budeš řadový zaměstnanec v kanceláři za 30 čistého nebo výkonný ředitel, lékař, výzkum a vývoj apod.
- Citovat
- Upravit
Ne, určitě ne, dojíždění počítám jako čas, který věnuji práci, a toto bych nedojížděla ani autem.
Dojížděla jsem do práce hodinu i hodinu a půl(v závislosti na návaznosti spojů), po přestěhování dojíždím tak 20 minut nebo do půl hodiny a ta kvalita života je úplně někde jinde.
Pro tebe by to znamenalo hodit si víc než polovinu dne 4× týdně v práci, ani kdyby nabízeli zlaté tele.
Příspěvek upraven 29.04.23 v 10:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dost záleží, co je to za práci. Je velký rozdíl, jestli budeš řadový zaměstnanec v kanceláři za 30 čistého nebo výkonný ředitel, lékař, výzkum a vývoj apod.
Pardon, anonym omylem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to vedoucí pozice, ale 32 čistého… (+ slibují bonusy časem)
- Citovat
- Upravit
Za mě ne, to dojíždění je fakt moc, kde máš svůj volný čas přes týden? Nikde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Trvala bych na remote minimálně 2× týdně (spíš 3× za ty peníze), jak jsi původně požadovala. Jinak bych odmítla. Když si přepocteš hodinový plat s uvažováním toho ztraceného času ve vlaku, tak je fakt ubohý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobré ráno, mám po škole a hledám si HPP. Nyní jsem dostala skvělou nabídku, ani jsem nedoufala, ze se mi z tohoto místa ozvou. Ovšem má to háček - dala jsem na do životopisu jako „podmínku“, že bych chtěla dojíždět max. 2 x týdně a zbytek dělat remote. I tak mě na první kolo pozvali a tam mě přemlouvali, že je denní účast nutná (online marketing, PR…), což jsem zavrhla - nejsem ani aktivní řidič a 2,5 hodiny denně vlakem je pro mě úmorná představa. Předevčírem mi volali z 2. kola, že nikoho nevybrali a chtějí mě a že uvolují 1× denně remote. Hrozně by mě to lákalo, ale chtěli by ještě navíc účast na jiných pobočkách a já si nedokážu představit svůj život ve vlaku. Bojím se, že by mě i zkrachoval vztah (nebo dřív zdraví). Co se týče platu, ten je hezký, ale řekla bych spíše průměrný…Partner je už ze mě na nervy, viděl, jak jsem byla vyřízená, když jsem vstávala ve 4,30 h, abych dojela jen na pohovor a vrátila jsem se v šest večer..
Vzali byste to nebo byste upřednostnili „normální“ práci?
Denně ne. Pokud to bude dojíždění 2× týdně. Tak jo. Ovšem ty peníze za vedoucí pozici. Nevím. Bych si představovala teda lepší ohodnocení.
Znám právníka, který žije na JM a do Prahy jede 1-2× týdně. Jinak pracuje z domu. Původně léta žil v Praze. Až založil rodinu, tak chtěl jít zpět. Ještě takhle znám šéfredaktora. Úplně stejně to má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vedoucí pozici to je dost nízký plat. Nesla bych do toho za těchto podmínek. Leda by kývli na 3× týdne home office.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, asi takhle. Jako rodilemu prazakovi mi prijde hodinové dojizdeni normální, takže pokud je tech 2,5 na obe cesty vlakem a komplet, tak to nevidim pro bezdětného jako nic strasneho. Ale jestli je ta prace tak super, to je vec druhá, jsi po škole a jestli tam nemas nejake super stáže, tak vlastně „nic“ neumíš a presto nikoho jineho nevybrali
pro me varovny signal. Ale zas skoncit muzes vzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Denně ne. Pokud to bude dojíždění 2× týdně. Tak jo. Ovšem ty peníze za vedoucí pozici. Nevím. Bych si představovala teda lepší ohodnocení.
Znám právníka, který žije na JM a do Prahy jede 1-2× týdně. Jinak pracuje z domu. Původně léta žil v Praze. Až založil rodinu, tak chtěl jít zpět. Ještě takhle znám šéfredaktora. Úplně stejně to má.
No ja tedy nevim, ale pro nekoho, kdo prave vylezl ze skoly, mi 40 tis neprijde jako špatné ohodnocení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
pokud ti slibuji mzdu v cistem, je neco spatne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj manžel dojíždí 2 hodiny tam a 2 hodiny zpátky už 15 let.
Ve vlaku spí, čte si, pracuje, pokud potká známého tak si povídají. Ale tedy za dost jiné peníze.
Já to mám od dveří ke dveřím 1,5 hodiny. Jezdím to 10 let i při dětech. Jako je to náročný, ale nic co by nešlo. A mám za to stejně jako ty, ale bonus volnou pracovní dobu.
Můžeš to zkusit a odejít. ![]()
Jinak bych si určitě udělala řidičák, to se vždy může hodit.
Nehodnotím zbytek, ptáš se čistě na dojíždění.
Prosím ponechat anonym.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy píše:
pokud ti slibuji mzdu v cistem, je neco spatne.
Tak je otazka zda to oni slibuji nebo to jen pise zakladatelka sem. Nicméně i pro me je ta firma podezrela, jen z jineho duvodu, jak jsem psala, takze jo souhlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem si kdysi měla vybrat mezi prací 20 km daleko a 5 min. chůze, oželela jsem 7 tis. a vybrala si práci v místě, jsem tam dosud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno, mám po škole a hledám si HPP. Nyní jsem dostala skvělou nabídku, ani jsem nedoufala, ze se mi z tohoto místa ozvou. Ovšem má to háček - dala jsem na do životopisu jako „podmínku“, že bych chtěla dojíždět max. 2 x týdně a zbytek dělat remote. I tak mě na první kolo pozvali a tam mě přemlouvali, že je denní účast nutná (online marketing, PR…), což jsem zavrhla - nejsem ani aktivní řidič a 2,5 hodiny denně vlakem je pro mě úmorná představa. Předevčírem mi volali z 2. kola, že nikoho nevybrali a chtějí mě a že uvolují 1× denně remote. Hrozně by mě to lákalo, ale chtěli by ještě navíc účast na jiných pobočkách a já si nedokážu představit svůj život ve vlaku. Bojím se, že by mě i zkrachoval vztah (nebo dřív zdraví). Co se týče platu, ten je hezký, ale řekla bych spíše průměrný…
Partner je už ze mě na nervy, viděl, jak jsem byla vyřízená, když jsem vstávala ve 4,30 h, abych dojela jen na pohovor a vrátila jsem se v šest večer..
Vzali byste to nebo byste upřednostnili „normální“ práci?