Přechod na plný úvazek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.4.23 21:32

Přechod na plný úvazek

Prosím, kdo máte zkušenost s přechodem z částečného na plný úvazek? Já mám momentálně 0.75, ale vzhledem k rozšíření agendy budu asi přecházet na plný. Jak se vypočítá plat? Klasicky se dorovná do 100%, nebo se zvedá plat o těch 25%? Nebo jste řešili individuální nabídku? Vím, že se to dozvím, ale chtěla bych mít trochu přehled ať jsem přípravená. díky moc :kytka: Prosím zanechat anonym, chodí sem kolegyně a nechci aby věděly, že se něco chystá :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
441
26.4.23 21:40

Já jsem prechazela z částečného na plný a plat se mi dorovnal na 100%. Ještě si ohlídej dovolenou, ať máš po tom přechodu na plný úvazek dobře spočítanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.4.23 21:53

U nas je dany plat na 75% uvazek a na cely a neni ten cely dopocitany do 100%, oba jsou nadstandardni, ale proste na plny, kdyby se pocitali z trictvrtecniho, tak ho nedokazou zaplatit…takze zalezi na zamestnavateli, jak to ma a jake jsou moznosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35492
26.4.23 22:33

Zvýšeni z 0,75 o 25% je nevýhodný. Buď dorovnat do 100% nebo bych zkusila třeba i o něco málo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68875
26.4.23 22:37

Já když navyšovala úvazek, vždy se to prostě procentuálně přepočetlo.
Když 75 % zvětšíš o 25 %, budeš pracovat na 100 %, ale zaplaceno dostaneš jen cca 94 %. Musela bys zvyšovat o 33,3 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.4.23 06:58

U mě proběhla nová nabídka platu, ale to proto, že navýšení úvazku chtěl zaměstnavatel po mě, ne já po něm, tak jsem si mohla trochu diktovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
27.4.23 07:56
@Anonymní píše:
Prosím, kdo máte zkušenost s přechodem z částečného na plný úvazek? Já mám momentálně 0.75, ale vzhledem k rozšíření agendy budu asi přecházet na plný. Jak se vypočítá plat? Klasicky se dorovná do 100%, nebo se zvedá plat o těch 25%? Nebo jste řešili individuální nabídku? Vím, že se to dozvím, ale chtěla bych mít trochu přehled ať jsem přípravená. díky moc :kytka: Prosím zanechat anonym, chodí sem kolegyně a nechci aby věděly, že se něco chystá :roll:

klasický přepočet současný plat =75%. Kolik je 100%? Trojčlenka, sedmá třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 10:09

Díky všem za reakce :kytka: ja vím samozřejmě jak by se to mělo dělat, logicky, jen mě překvapilo mezi kamarádkami jak to měly ony, že šli cestou třeba právě toho nevýhodného zvýšení platu o 25%…tak mě napadlo zeptat se tady jak to chodí jinde než v okruhu mých známých a jejich zaměstnavatelů… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.23 10:12
@Lama Lama píše:
klasický přepočet současný plat =75%. Kolik je 100%? Trojčlenka, sedmá třída.

To že je něco nějak dané neznamená, že to tak všude dělají…tak nebuď kousavá

• Citovat
  • Upravit
81477
27.4.23 10:13
@Anonymní píše:
Díky všem za reakce :kytka: ja vím samozřejmě jak by se to mělo dělat, logicky, jen mě překvapilo mezi kamarádkami jak to měly ony, že šli cestou třeba právě toho nevýhodného zvýšení platu o 25%…tak mě napadlo zeptat se tady jak to chodí jinde než v okruhu mých známých a jejich zaměstnavatelů… :nevim:

Tak stejně tak by to mohlo být 20%. To 25% je možná tak aby voch.cali ty, co si to neumí spočítat a vypadá to, jako kdyby to odpovídalo úměrně zvýšení platu.
Já bych na to nepřistoupila. Pokud mi zvýší plat o 25%, tak bych si nechala o 25% zvýšit pracovní dobu. Odpovídá to asi úvazku 0,94

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68875
27.4.23 11:26

Beztak je to na dohodě. Chcete po mně pracovat víc? Fajn, můžu jít na 100 procent, ale vy mi teď přidáte 50, ok?
Nebo šéfe, potřebovala bych navýšit úvazek. Fajn, je to možné, ale nepřidáme ti víc jak 20 procent.
Ale obvykle když zvýšíme úvazek že 3/4 na 4/4, čili o 1/3, tak se taky plat o 1/3 navýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat