Práce na 3/4 úvazek - hlavní pracovní poměr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.4.23 17:02

Práce na 3/4 úvazek - HPP

Ahoj, momentálně pracuji ve státní správě od roku 2018 na plný úvazek na HPP. Od roku 2015 trpím roztroušenou sklerózou, od začátku roku 2023 už nedávám plný úvazek, RS se mi zhoršila a už nedávám ranní vstávání ve 4 ani práci odpoledne po druhé hodině, proto si nejspíš budu žádat o zkrácený úvazek, na 3/4 s pracovní dobou 8-14:30 ( momentálně mám 6-14:30). Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti, na netu jsem četla, že žádost musí být podaná písemně ( což je logické ) a že v určitých situacích musí zaměstnavatel vyhovět ( těhotenství, děti ). A co z důvodu nemoci? Samozřejmě bude neschopnost pracovat na plný úvazek podložena lékařskou zprávou. Pokud mi v práci vyhoví, na co se mám připravit? ( kromě snížení platu ). Co třeba pojištění?
Děkuji za případné odpovědi.
Anonym - zdravotní stav

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21510
25.4.23 17:49

A ve státní správě jsi ve služebním nebo pracovním poměru? Od toho se odvíjí proces žádání a schvalování zkrácení. Počítej, že o vyjádření bude požádán i nadřízený, je potřeba to mít s ním dopředu domluvené. A nebyl by třeba průchozí a pro tebe výhodnější částečný homeoffice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16096
25.4.23 17:58

Žádostem ve státní správě nerozumím, ale sama dělám na 6h denně, a dělám 8-14, bez pauzy (do 6h je možné pracovat bez neplacené obědové pauzy). Jestli máte na pracovišti dotované obědy, tak se ti asi vyplatí na ně chodit. Já dělám v místě, kde oběd stojí 130,–Kč, raději makám 6h v kuse a jsem dřív doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 18:53

@nozu @zrcadlo Jsem ve služebním poměru. Home office nejde, protože GDPR, jsme hrozně tajný :D Dotované obědy nemáme..

• Citovat
  • Upravit
21510
25.4.23 19:20

Tak dej žádost dle zákona o státní službě. Určitě budete mít interní formuláře. A koukni se do zákona, jestli bys tam nenašla nějakou oporu pro svoji žádost. U nás se běžně dávají zkrácené úvazky po návratu z rodičovské a opírá se to o klauzuli o sladění pracovního a rodinného života. To v tvém případě samozřejmě není možné použít, ale něco podobného tam snad najdeš. Ale primárně si to vyjednej s nadřízeným. On se k tomu stejně musí vyjádřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 19:26

@nozu Jo vedoucí je super, ta s tím určitě mít problém nebude. Ředitelka je kráva, takže to jednoduché nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat