Po pohovoru stále nevím plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Určitě kvůli tobě nikdo po 16 chodit nebude
to je dost naivní. Ale co se platu týče, tak jsem vždy dala jasnou hranici, pod kterou nejdu. A schválně větší. Bud to klaplo nebo Ave
čím víc můžeš nabídnout, tím lepší vyjednávací pozice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se tak asi záleží na firmě, pohovor do mé poslední práce byl v 17:30 - měli o mě zájem co nejdřív a já ten týden prostě dřív nemohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zajímala ses? Ptala ses na to? O jakou pozici se jedná?
Pokud budou o tebe jó hodně stát tak by ti pozdější čas na pohovor mohli povolit, ale nespoléhala bych na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
@martina.se tak asi záleží na firmě, pohovor do mé poslední práce byl v 17:30 - měli o mě zájem co nejdřív a já ten týden prostě dřív nemohla.
Jasně, pokud jsi vážný kandidát, tak chápu. Ale výběrové řízení, kde je více kol?.tam jeden člověk nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to je takový problém se na to zeptat? Stejně jako s časem pohovoru. My třeba děláme pohovory po 16h běžně, ale v jiné firmě to tak být nemusí. Všechno se dá vykomunikovat, chce se to jen nebát se ozvat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A už tě na to druhý kolo pozvali?
Zkusila bych si domluvit v práci buď volno půl den a nebo odejít o něco dřív a pak si to nadpracovat a směřovat pohovor na 14-15h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se první kolo bylo v 17:30, do té doby viděli jen můj životopis
Ale pravda, už z toho usoudili, že jsem ten správný kandidát. Na další kola jsem se už přizpůsobila, ale na to první mě chtěli hrozně narychlo a já musela splašit hlídání pro dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel je zaměstnavatel a taky řeší peníze až ve druhém kole. A mzda na jednu konkrétní pozici není pevně daná - každého uchazeče se ptá, jakou mzdu si představuje, a pak podle toho a zároveň podle dosavadních zkušeností daného uchazeče navrhne výši mzdy - tj. dva uchazeči na jednu a tu samou pozici se mohou mzdově výrazně lišit - je to dáno tím, že u toho, kdo má v daném oboru hodně zkušeností, manžel očekává, že bude pro firmu daleko platnější a vyplatí se mu dát mu peněz víc. Ale je to pozice od pozice, samozřejmě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Manžel je zaměstnavatel a taky řeší peníze až ve druhém kole. A mzda na jednu konkrétní pozici není pevně daná - každého uchazeče se ptá, jakou mzdu si představuje, a pak podle toho a zároveň podle dosavadních zkušeností daného uchazeče navrhne výši mzdy - tj. dva uchazeči na jednu a tu samou pozici se mohou mzdově výrazně lišit - je to dáno tím, že u toho, kdo má v daném oboru hodně zkušeností, manžel očekává, že bude pro firmu daleko platnější a vyplatí se mu dát mu peněz víc. Ale je to pozice od pozice, samozřejmě.
To se asi děje všude nebo by mělo, ale je divný, že se to neřeší v prvním kole, protože pokud se to na jedné nebo druhé straně nepotká, tak nemá smysl aby bylo druhé kolo. Jinak k zakladatelce, jednou jsme byla na pohovoru i po 17:00, záleží na domluvě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si mezi zaměstnáními rada dělám prázdniny za státní peníze na pracáku, takze tam to neřeším, ale jednou jsem šla rovnou z práce do práce a na mzdu jsem se ptala už při telefonickém kontaktu. Fakt bych si nebrala volno, nebo dokonce na několik kol bez toho, abych věděla mzdu
ono, většinou, opravdu stačí otevřít pusu a zeptat se. A to rozhodně nešlo o nějaké kvalifikované pozice, na které bych byla jedinečný kandidát. Až ti budou volat s časem druhého kola, omluv se, ze ses zapomela zeptat a chtěj vědět mzdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gortyna píše:
To se asi děje všude nebo by mělo, ale je divný, že se to neřeší v prvním kole, protože pokud se to na jedné nebo druhé straně nepotká, tak nemá smysl aby bylo druhé kolo. Jinak k zakladatelce, jednou jsme byla na pohovoru i po 17:00, záleží na domluvě…
Není to divné. První kolo je o tom, aby zaměstnavatel vyfiltroval kvalitní a kvalifikované uchazeče a aby uchazeč zjistil, zda mu daná pozice svojí náplní práce bude vyhovovat a zda o ní bude mít opravdu zájem. V dalším kole pak je např. testování znalostí v daném oboru a právě řešení mzdy.
- Citovat
- Upravit
Normalne bych rekla, ze mi v praci volno nedaji a navrhla bych cas nekdy odpoledne. Me teda nikdy ani nenapadlo, abych si kvuli pohovoru jinam brala dovolenou. Proste jsme se domluvili na terminu, ktery obema stranam vyhovoval. A na rozhovoru o platu bych trvala uz v 1. kole, abych vedela, jestli obe strany neztraceji cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem vygooglila:
Zaměstnavatel je povinen poskytnout zaměstnanci pracovní volno pro hledání nového zaměstnání. Zaměstnanec má povinnost zažádat si o volno včas a následně se musí prokázat, že čerpal pracovní volno z důvodu hledání nového zaměstnání. Např. potvrzeným dokladem od potencionálního zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tě pozvou na 2. kolo, tak bych se nebála říct něco jako „Vážím si vašeho zájmu a i pro mě je ta nabídka zajímavá, ale vzhledem k časové náročnosti výběrového řízení bych ráda věděla, jak je nabízená pozice ohodnocená, protože předpokládám, že i váš čas je drahý a nemá smysl se potkávat, pokud by se nepotkala vaše nabídka s mým očekáváním.“ Předpokládám, že se tě zeptají na tvoji představu, ty se snaž být konkrétní a podle reakce už poznáš, jestli je to ok nebo ne. Pokud by z nich vypadlo konkrétní číslo a bylo to zajímavé, tak bych si to v práci nějak zařídila. Kdyby mlžili a snažili se to hodit do outu, zeptala bych se na možnost pohovoru i po 16h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem. Včera jsem byla na pohovoru na vysněné pozici, vše proběhlo skvěle, ale má to škraloup, doteď nevím, jaký plat je nabízený. Rozebírala se celá náplň práce, každý detail, ale toto ne. Plat se prý bude probírat až na 2. kole - a to je druhý problém - už nyní jsem si brala celodenní volno kvůli kolu prvnímu a opravdu nedostanu dovolenou na další den. Je blbé říci, že mohu prostě až po 16h?
Nevím, do jaké míry je ještě „zdravé“ si klást podmínky, ale ten plat bych fakt ráda věděla. A to už je 2. firma, kde se okolo peněz dost kličkuje…