Doklady a postup při přechodu z RD na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Doklady a postup při přechodu z RD na MD
Ahojky, potřebovala bych radu…Jak se postupuje při vyřizování všech dokladů při přechodu z rodičovské dovolené (tříleté) na mateřskou dovolenou? Pracovní poměr mám na dobu neurčitou v tom problém není. Od gynekologa dostanu papír s datem nástupu na MD, část odevzdám v zaměstnání a co dál? Jít s tím na pracovní úřad nebo sociálku? Ještě je asi potřeba vyplnit nějakou žádost, jakou? Od Dr. doklad dostanu příští týden - je to tedy později - zapomnělo se na to…6 týdnů začalo 20.6.2012, v zaměstnání jsou informováni, na úřad volám zatím neúspěšně, tak bych zašla osobně… Díky za rady Zuzz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, ještě musíš zrušit aktuální rodičák na UP, aby ti neposlali celý za červen a pak nemusela část vracet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně to samé jsem řešila začátkem června. S papírem od Dr. jsem šla do práce, na úřadu práce mi dala paní vyplnit formulář o ukončení RD z důvodu nástupu na MD. To bylo vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvam se zakldatelce s mojí otázkou, když mi RD končí a teprve následný den nastupuji na MD musím též na ÚP nebo stačí dát papíry jen zaměstnavateli? děkuji.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Omlouvam se zakldatelce s mojí otázkou, když mi RD končí a teprve následný den nastupuji na MD musím též na ÚP nebo stačí dát papíry jen zaměstnavateli? děkuji.
To si myslím bude stačit jen zaměstnavatel. Když se to nekryje ani jedním dnem, tak by neměl být problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nestačí, musíš to nahlásit i tak, pokud je obojí v jednom měsíci, tak se ti bude rodičák i tak krátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nestačí, musíš to nahlásit i tak, pokud je obojí v jednom měsíci, tak se ti bude rodičák i tak krátit.
tak to jsi mne nepotěšila. a mohu na ÚP třeba jít o měsíc dřív? a tam mi dají nějaké papíry? a vlastně proč se mi to bude krátit?
- Citovat
- Upravit
Díky moc, tak na úp zavolám, zruším a pak osobně vyřídím
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
tak to jsi mne nepotěšila. a mohu na ÚP třeba jít o měsíc dřív? a tam mi dají nějaké papíry? a vlastně proč se mi to bude krátit?
Protože pokud v jednom kalendářním měsíci pobíráš jak rodičák tak mateřskou, tak na rodičák máš nárok pouze v případě, že je ta část mateřské menší než výše rodičáku a v tom případě bys dostala ten zbytek do celého rodičáku.
Pokud bys nastupovala na mateřskou třeba 15. v měsíci a za tu půlku měsíce byla vyšší, tak už rodičák nedostaneš vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím ![]()
Snad se ještě někdo ozve, potřebovala bych radu ![]()
Jsem momentálně na RD s dcerou, mám 4 letou variantu, jelikož mi chyběl asi měsíc do splnění podmínek pro volitelnou MD a přítel v té době nárok také neměl. Nyní čekáme druhé, v lednu mám rodit a nevím, jak přesně to je, když budu přecházet z RD na nový. Vím, že ho musím odhlásit na první dítě a poté zažádat na druhé, ale kdy? Odhlašuje se to až po porodu nebo nějak před? Zažádat o nový musím až po porodu, to vím, jen si nejsem jistá, kdy musím odhlásit ten první
O druhý už budu žádat přes partnera, takže to bude také spousta papírování. Tam tuším musím získat formuláře na sociálce + přítel musí dodat nějaké potvrzení od účetní z práce, se kterým musím i s formulářem na OSSČ, že? A s tím poté na sociálku. DOufám, že to tak je, je to chaos ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, prosím o radu. Rodičovská dovolená mi trvá do září příštího roku. Poslední rodičovský příspěvek dostanu v listopadu roku letošního. V prosinci nastupuji na MD. Co všechno je třeba vyřídit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit