Odsuzování 2letého RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:.jenže jak jim vysvětlit, že prostě ta 2-letá varianta není tak špatná??
Nijak, je to tvoje věc. Jak jim budeš snášet důvody proč co děláš, tak budou stejně pindat dál a vymýšlet další a další argumenty proti tvému rozhodnutí.
Udělej si to podle sebe. Je to tvůj život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám taky 2 letou variantu
, a otěhotněla jsem taky na škole, ale já vím, že za chvíli budem chtít druhé mimi, tak mi akorát ty mateřský navážou, ale pak asi taky půjdu na 2 letou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem dvouletý RP a já nějak nemám, čím bych to obhájila a ani nechci. Považovala jsem to a stále považuji za nejlepší řešení a nemám potřebu před nikým obhajovat.
Navíc - kdybys viděla, že dítě opravdu začlenění do kolektivu takhle brzy nezvládá, tak můžeš být doma dýl, bohužel teda RP by byl již vyčerpaný, ale nebylo by to rozhodnutí ze dne na den, tak i na to se lze připravit a třeba to překlenout nějakou brigádou atd. Navíc, třeba zrovna budeš mít štěstí, objeví se super práce a budeš si moct dovolit chůvu.
Neohlížela bych se na chytré řeči z okolí, oni Tvůj život nežijí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemas se kam vracet, nemas jiste misto pro dite ve skolce nebo jeslich…co kdzy misto nesezenes(a ze to je velka pravdepodobnost) a nebudes mit kam dite umistit? Budes doma zadarmo…volila bych trilety i kvůli detem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to neodsuzuju, jen ber v potaz to, jestli mas od dvou let ditete zajistene hlidani ditete nebo se musis spolehnout na soukromou skolku. Protoze pak tu vysi rodicaku kolem 9 tisic das za soukromou skolku/jesle…
- Citovat
- Upravit
Tak samozřejmě, že je to v první řadě tvoje věc a ty musíš všechny zvážit. Já mám v okolí případy, kdy si to maminky takhle naplánovali a jesle tu nejsou a do školky jim 2letý dítě vzít odmítli, byť mluvilo, zavázalo si botky, samo chodilo na záchod…protože prý bylo příliš malé. Pokud ty jesle v okolí máš, tak bych se včas informovala. Stejně tak na pracovní možnosti pro tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No upřímně…ano já moc nechápu matky co jdou po sfouknutí svíčky na druhém dortu do práce. Pochopím když jsou samoživitelky a nemají co do huby, ale to že mám doma ponorku, nebo se s děckem nudím, pro mě není argument. Za dost let co vodím své děti do Mš, jsem viděla děti co šli do Mš ve dvou letech a ať je to dítě společenské, šikovné a „zralé“ jak chce, ve dvou letech patří k mámě, nebo k osobě co má čas se mu věnovat a ne do třidy 25dětí, kde když si sundá gaťky že se mu chce čůrat, tak si ho leckdy ani nikdo nevšimne, mezi ostatními dětmi není slyšet co říká a u oběda usíná vyčerpáním.
Každého věc! Neobhajuj se pokud nechceš, ale za sebe bych šla určitě na 3 roky, nebudeš brát 3800, ale „7600“ ( nevím přesně) a tříleté dítě je mnohem zralejší na pobyt s „cizí“ osobou než dvouleté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybys mela se kam vratit tak klidne i kdyz taky stim ne uplne souhlasim.
Ale protoze nemas praci a s dvema detima po skole to rozhodne nebude med tak bych volila 3 letou. Utece to jako voda.
Pokud Vas netlaci financni situace tak bych byla doma. A nikdo nerika ze nemuzes pri RD pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do skolky uz muzes dat ve 2 letech, kdyz ti skonci materska..horsi je to v tech vetsich mestech, musis sama vedet, zda bude tezke schanet skolku, u nas je to bezproblemove, dala jsem si na 2,5 roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda já bych taky raději volila tříletou. Pamatuju se, že jsem dceru začala dávat do školky jen na dopoledne(bylo ji 2.5 roku) a bylo mi řečeno, že jestli má plíny tak ji nevezmou.- něměla ale spousta dvouleťáků tu plínu kolikrát ještě má a kdyby Ti řekli to co nám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš komu co vysvětlovat, ale pokud se nemáš kam vrátit, tak počítej s tím že bude problém dítě umístit do školky - musí být bez plen, apod. Jesle jsou narvané snad víc než školky. Soukromé jsou pěkně drahé.
Já například chápu dvouletou tehdy, když buď mám práci, kdy se nečeká, obor jde rychle kupředu, potřebuju peníze, nebo chci hned druhé dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na 2roky by jsem si to nedala, kor když nemáš práci, kam se vrátit. Ne každej po tobě skočí-mladá holka, bez praxe a ještě s dětima. To je pak těžký něco najít. U nás berou děti do školky až od 3 let, dřív neexistuje a to jsme vesnice a ve vedlejším městě to je taky tak. Babičky ti budou těžko každý den hlídat, kor když s tím už teď nesouhlasí. Soukromá školka drahá- to ti na to padne celý plat.
Ponorkovou nemoc chápu, jsem doma skoro 2 roky, ale na druhou stranu se ještě nadřu do důchodu dost. Takže si říkám, že musím být ráda, že mám změnu a nemusím teď do práce, protože až mě omrzí práce tak už potom půjdu těžko na mateřskou. Když nebudu chtít další děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve všech jiných státech je naprosto normální, že se žena vrací do práce po mateřské (čili většinou kolem 6.-9. měsíce věku dítěte) a ty děti taky žijí, určitě to neznamená, že jim někdo bere dětství nebo že na ně jejich máma kašle. To že tady u nás máme podporu ze strany státu až na 4 roky je obrovská výhoda, která nikde není automatická a je jen na matkách, jestli chtějí být doma 4 roky nebo 2 nebo méně…to je přece každého rozhodnutí. A určitě to neznamená, že by dítě trpělo, máma s tátou se mu přece věnují i tak a že bude hlídán nebo v jeslích, tak aspoň taky pozná jiné lidi…určitě je to tvoje věc, tak si do toho nenech mluvit, nicméně práci hledej aspoň půl roku dopředu, pokud nic nemáš. A takovéto, že se člověk po rodičovské vrátí do své minulé práce, tak to jsem snad ještě nezažila, aby to někde fungovalo, ledaže na jinou pozici a s mnohem menším platem, takže v nevýhodě nejsi neboj a kdo chce, práci si najde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nechceš po uplynutí těch dvou let babičky zapojovat do hlídání, tak nevidím důvod proč bys měla něco obhajovat ![]()
Ale měla bys zvážit kam pak to dítě dáš, jestli je u vás možnost a místo dát ho už do školky nebo do nějakého soukromého zařízení a taky jestli na to budeš mít peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat jestli se tady najdou i maminky, které šly pouze na 2-letý RP. Nyní pobírám 4-letý RP, protože jsem otěhotněla hned po škole a neměla na volbu nárok. Za 2 měsíce čekáme další miminko, takže už přemýšlím nad volbou. Tentokrát budu mít možnost provézt volbu přes manžela a vlezli bychom se i do 2-letého. Ovšem když to řeknu své matce, tchýní nebo komukoliv v okolí tak říkají jak jsem hloupá. Že připravuji dítě o dětství..že jesle jsou drahé. Jenže já už se teď cítím na to jít do práce..už mám doma ponorkovou nemoc a když si představím sedět doma další 3 roky
navíc ten rozdíl, že ted pobírám 3800,– a pak byhc mohla pobírat 9.000,–..to je fakt rozdíl a konečně bychom přestali živořit. U mě je ale ten problém, že se nemám kam vracet do práce. Budu hledat odznova, jinak hlídání se vždycky sehnat dá..jenže jak jim vysvětlit, že prostě ta 2-letá varianta není tak špatná??