Životní minimum?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jako ze zbytek vyplaty sel kam? Nebo jak vysokou ma vyplatu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to se obavam, ze nikoho nezajima, kde mate jake dluhy.. jedine pozadat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik máte celkový příjem? včetně přídavků na dítě? Máte zažádáno na bydlení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona asi nechce davky, ale ze jim meli nechat vic penez, ne?
Melo by to byt 7710 celkm i s tvym Rp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, ale pokud nezajde na sociálku, aby jim to tam přepočítali
tak nikdo neví že nemají ani minimum.
Zakladatelko sčítni příjmy a případně zajdi na ístní soc. úřad a zkus se tam poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má exekuci na mzdu, tak mu zaměstnavatel musí nechat nezabavitelné minimum. T. j. 5.841 Kč na tvého přítele a 1.460 na dítě (předpokládám, že je přítele). Teprve z té částky, která je nad sumu, se provádí srážky a ani pak nelze srazit všechno. Tedy by ti měl domů přinést minimálně 7.301 Kč (samozřejmě, pokud by z nějakých důvodů měl mzdu menší, tak míň). Pokud mu zaměstnavatel srážku špatně spočítal, měl by se přítel ozvat, protože zaměstnavatel nesmí srazit víc, než kolik mu povoluje legislativa.
Jinak pokud vím, tak sociálku exekuce nezajímají, pro ně podstatná výše příjmu před provedenou srážkou a dávky přiznávají podle něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jitkabokule Ahoj tak přídavky nepobírám, a dohromady ze vším všudy i s RP máme 12-13 tisíc jak kdy. Jinaak žádné dávky nic nebereme
- Citovat
- Upravit
Ahoj chtěla bych se zeptat. Dneska jsem byla na sociálce a tam mi řekli že na životní minimum nemám vůbec nárok že mám víc než dost. nehápu jak se to tedy vypočítává. Abych to upřesnila. jsem sama se synem. nepobírám žádné alimenty. Mám jen mateřskou která je 7 100 kč + přídavek na dítě 500 kč. Ted jsem si našla byt. nejlevnější nájem jsem sehnala za 5500 kč. jelikož nekojím. tak platím jen za mlíko a za plenky měsíčně 2500 kč. Tak jak je možný, že mi ta ženská tvrdí že nemám na nic nárok? Já at počítám jak počítám tak bych nás jen z té mateřské vůbec neuživila…spíš bych byla v mínusu. dnes jsem si taky žádala o příspěvek na bydlení. Ale ten dostanu asi jen jednou jelikož ta naše skvělá vláda ho chce v dubnu zrušit.
![]()
fakt mi stoho stojí rozum. Chtěla jsem se optat, zda se stím taky někdo setkal???nebo takový soc. pracovnice mám ejen my?
Mimochodem. Když jsem jí řekla že se ale se synem neuživíme. ještě se mi vysmála a říkala, že bud si mám najít bohatýho chlapa a nebo si nedělat děti!!!
Nehoráznost sama. nezlob te se na mě. Ale romové jsou vysmátý(to jsem se dnes na sociálce přesvědčila na vlastní uši) a my odcházíme s holím zadkem? tak kde to pak jsme sakra?!
- Citovat
- Upravit
Tak nevím přesně, o jaký příspěvek jsi žádala, ale životní minimum dospělý + dítě do 5 let je 4.880 Kč - takže s mateřskou a přídavky ho opravdu nejenom že dostahuješ, ale i přesahuješ. Pokud nevystačíš, musíš se soudit o peníze s otcem dítěte - o alimenty na dítě i na tebe. Ale tedy různé dávky mívají různé podmínky, takže záleží na tom, o co přesně jsi žádala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No žádala jsem o životní minimum, tak jak jsem psala…příští týden tam jdu znovu tak uvidím
- Citovat
- Upravit
Tak životní minimum máš myslím že můžeš žádat jen příspěvek na bydlení v tvém případě, a dokonce nevím teda proč nemáš alimenty na dítě ale jestli z důvodu toho že není otec uveden tak na ně tak jako tak asi nemáš nárok páč první maj vyživovací povinost rodiče jak ty tak otec a pak stát takže první uhnat otce aby byl zapsán a pak platil, a když to bude stále málo tak ti pak teprv možná pomůže stát. Ale teď jsou dost přísná pravidla takže nevím nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nárok na ně mám to mi říkala sama ale podle ní mám hodně.7600 kč mi prej stačí
Jinak ohledně otce v RL když ho nemám zapsanýho a ani nechci mám ktomu svý důvody. tak by to měl doplácet stát. tak mi to aspon všude tvrdí
No nic, uvidím jak dopadnu příští týden a pak sem určitě napíšu. Jinak děkuju
- Citovat
- Upravit
Holky potřebuji radu. Jsem na RP 3800kč a přítel chodí do práce. Jsme tříčlená rodina(dítě 3 roky).Přítelovi strahavali z platu elektřinu(splátka)Ted mi donesla na výplatu 2 000Kč. Mužu se nějak bránit nebo něco? Já už nevím:(Prostě to s takové almužny neutáhnu, ani kdybych se zbláznila:(Děkuju za rady