Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, za šest týdnů mě to čeká, problém je ale v tom, že manžela mám ve výkonu trestu a nejsem si úplně jistá, jestli tudíž bude stačit vzít s sebou do porodnice náš oddací list, bude jim to stačit k vytvoření rodného listu pro malého? Máte některá zkušenosti s tím, že jste manžela neměly u porodu? Předem moc děkuji
@zusaf promin ale ted jsem se zasmála nemusíš mít sebou manžela jako důkaz ![]()
Chtelo by to asi to souhlasne prohlaseni o jmenu, jinak staci oddaci list a obcanka.
Jestli chces byt cestna, posli mu to k podpisu, ale jina bych podpis padelala ![]()
Nevím proč se smějete v některých městech se věci matriky řeší přímo v porodnici, pokud je to manžel tak bys neměla mít problém… kdyby přítel tak jo, to by v RL dítěte nebyl kdyby to nepodepsal
@zusaf pokud jste manželé, tak akorát zařiď prohlášení o jméně dítěte, jinak bude stačit oddací list. Nikdo nebude zjišťovat, proč nemáš manžela u porodu, pro tvojí lepší psychiku si sebou vem někoho jiného blízkého, aby jsi na to nebyla sama.
@Nafrněná píše:
Nevím proč se smějete v některých městech se věci matriky řeší přímo v porodnici, pokud je to manžel tak bys neměla mít problém… kdyby přítel tak jo, to by v RL dítěte nebyl kdyby to nepodepsal
Tohle jsou všechno věci, které se dají (a mají) zařídit před porodem. Nikdo nemůže chtít, aby ten chlap u porodu byl. Někdy to reálně ani nejde a přece ho jenom proto, že nepřestřihl pupeční šňůru nevyšoupnou z RL ![]()
@Tunrida píše:
Tohle jsou všechno věci, které se dají (a mají) zařídit před porodem. Nikdo nemůže chtít, aby ten chlap u porodu byl. Někdy to reálně ani nejde a přece ho jenom proto, že nepřestřihl pupeční šňůru nevyšoupnou z RL
no to právě není pravda v některých městech se to nezařizuje předem, ale pak až v porodnici, neříkám, že přímo u porodu ale do druhého dne se tam tatínek musí ukázat jinak má smůlu… matrikářky chodí přímo tam
@Nafrněná prosím tě kde se tohle dělá? A jak se řeší manžel na služební cestě, nebo v nemocnici?
@Nafrněná píše:
no to právě není pravda v některých městech se to nezařizuje předem, ale pak až v porodnici, neříkám, že přímo u porodu ale do druhého dne se tam tatínek musí ukázat jinak má smůlu… matrikářky chodí přímo tam
To mi jako chceš říct, že existuje nějaká matrika, kam přijdu s partnerem sepsat prohlášení o otcovství a tam mi řeknou, že ho sepsat nemůžeme a nazdar? A potom pojedu rodit a chlap bude na služebce na druhým konci světa, bude ležet v nemocnici, bude doma hlídat staršího sourozence nebo já nevím co a oni ho kvůli tomu nezapíšou do RL, jo? Tak to mi řekni, kde se tohle děje a já si tam schválně zavolám a informuju se
A jinak matrikářky dochází pro údaje do každý porodnice. Když se jde žádat o rodný list, tak to dítě už je tam dávno zaevidované a má i rodné číslo
Dokonce tam mají i ta lejstra o jméně nebo prohlášení otcovství, která se do porodnice právě z toho důvodu donáší, aby se to nemuselo potom řešit zpětně ![]()
@Nafrněná píše:
Nevím, jak to kde chodí, nicméně otec rozhodně (natož manžel) nemusí být u porodu. Co třeba voják na misi, pracovní cesta přes půl světa (porod dřív) atd…? Stačí oddací list, víc opravdu netřeba.
@Tunrida píše:
To mi jako chceš říct, že existuje nějaká matrika, kam přijdu s partnerem sepsat prohlášení o otcovství a tam mi řeknou, že ho sepsat nemůžeme a nazdar? A potom pojedu rodit a chlap bude na služebce na druhým konci světa, bude ležet v nemocnici, bude doma hlídat staršího sourozence nebo já nevím co a oni ho kvůli tomu nezapíšou do RL, jo? Tak to mi řekni, kde se tohle děje a já si tam schválně zavolám a informuju seA jinak matrikářky dochází pro údaje do každý porodnice. Když se jde žádat o rodný list, tak to dítě už je tam dávno zaevidované a má i rodné číslo
Dokonce tam mají i ta lejstra o jméně nebo prohlášení otcovství, která se do porodnice právě z toho důvodu donáší, aby se to nemuselo potom řešit zpětně
Manžel taky cestovatel? ![]()
U druhého porodu manžel nebyl a stačil oddací list
Ten teda chtěli i u dvou dalších, byť tak byl. Je to napsané v seznamu dané porodnice, co chtějí. Jo a měla jsem jen kopii a tu mi navíc vrátily na matrice, když jsem si šla pro rodný list dítěte.
@Tunrida píše:
Vůbec ne, jen já realista
To manžel jel k druhému porodu rovnou z letiště, po 18ti hodinách cestování ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.