Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky a maminky. Jako budoucí rodička se chystám svoje miminko přivést na svět u Milosrdných bratří v Brně. Mátě některá čerstvé informace, zda miminku dají erární oblečení, nebo každá maminka má mít to svoje? Budu vděčná za jakoukoliv odpověď a vaše zkušenosti s porodnici. Martina ![]()
@Martinides já tam rodila před rokem a půl císařem. Miminku oblečení a zavinovačku dají. Měla jsem s sebou jen balík plínek a vlhčené ubrousky pro dítě. A pak oblečení na cestu domů, ale to může donést partner následně. Jinak já byla u Milošů opravdu moc spokojená. Personál perfektní, o děti se taky postarali krásně.
A zkusenosti mam skvělé. Rodila jsem tam 2×. V prvním těhotenství jsem tam ještě 2× ležela. Prvne hrozící potrat a pak hrozící predcasny porod. U druhého syna jsem tam ležela taky kvůli hrozicimu predcasnymu a oba kluci se narodili krasne v termínu. Opravdu doporucuji, ja tam byla spokojená
@Martinides
Ahoj, já také doporučuju. Rodila jsem tam 3× a spokojenost. Pro děcka jsem sebou měla jen plínky a vlhčený ubrousky (ale jedna sestra mi je zatrhla, ať jima zbytečně nedráždím pokožku, ale používala jsem je dál). A u posledního po zkušenosi z druhorozenou jsem si vzala dudlík. Páč druhá dcera by neustále sála a já měla bradavky do krve. Takže jsme začánali u třetího s dudlíkem už v porodnici. Nikdo nic neříkal, dokonce sestřička to schvalovala. Děckám oblečení půjčí i s látkovýma plínkama po celou dobu pobytu. Když se zašpiní, vyměníš kus za kus, není s tím problém! A pro sebe jsem měla své noční košile )ale mají i erární volně k půjčení kdykoli během dne, stejně jako prostěradla a podložky), hygienické potřeby, dvě osušky…
Rodila jsem tam v roce 2005, 2010 a 2014.
Kosmetiku pro mimi nepotřebuješ, hlavně jednorázové plínky, já jsem tam prcku malé oplachovala v umyvadle, možná bepanthen na zadeček.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.