Doklady pro dítě na cestu do USA

Qwentin
6.10.14 10:41

Doklady pro dítě na cestu do USA

Ahoj maminky, prosím Vás, jaké doklady pro dítě potřebuji, když s ním chci cestovat krátkodobě do USA? Má svůj pas. Nejsem vdaná a dítě se jmenuje po otci. Mohou s tím být na letištích nějaké problémy. Nebude s tím problém pro získání víza? Musí mít dítě zvlášť vízum, nebo se dělá společně s mým? MOC VÁM DĚKUJI ZA RADU :-) :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8
6.10.14 10:44

Ahoj, určitě si zařiď potvrzení otce, že s cestou souhlasí. Vždycky záleží na úředníkovi, ale první otázka bývá: Kde je otec dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.10.14 10:58

@Andrejka81 Ahoj.Po příletu do USA musíš projít imigrační kontrolou. Určitě si opatři písemný souhlas otce dítěte s vycestováním. Souhlas by měl být v anglčtině. Na imigračním děti pečlivě kontrolují. Jinak k vycestování stačí Esta a platný biopas. Přeju krásný pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
6.10.14 11:14

A jak je to s rodným listem? Je zapotřebí k pasu, když dítě nemá jméno po mně?

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
6.10.14 11:20

A to svolení od otce musí být úředně ověřené nebo to stačí napsat „jentak“ na papír? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
12185
6.10.14 11:29

Dítě má příjmení po otci (turek). Cestujeme mezi ČR a Anglií. Jednou do turecka. Vždy bez otce. Vozím k pásu jen rodný list. Akorát jednou se mě ptali, kde je otec, jednou se mě ptali na informace z jeho pásu a RL (co kdyby byli falešné :mrgreen: ) a jednou měli blbý kecy, že syn cestuje na anglický pas, když já mám český (na český už necestuje, protože tam je ještě jako miminko a podobá je na anglickém pasu aktuální). Ale potvrzení otce nikdy nikdo nechtěl. Ale je pravda, že do USA jsme neletěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.10.14 11:32

@Andrejka81 Přesné info ti podají na ambasádě v Praze. Když jsem cestovala s dětmi kamarádky, měla jsem souhlas ověřený notářem zde v Česku a k tomu listinu v angličtině. Rodný list přiložený k pasu, není souhlas s vycestováním. Možná by bylo dobré zavolat na min. zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
6.10.14 11:49

Moc moc děkuji za postřehy, raději se ptám, nerada bych se vracela z cesty zpět zbytečně. Chci na výlet cca na 10 dnů. To jsou tedy komplikace.

• Nestačí ověření z Czech pointu, musí to být ověření od notáře?
  • Tou listinou v angličtině se míní svolení otce
  • Svolení od otce musí být také úředně ověřené nebo ověřené notářem a ještě přeloženo tlumočníkem a dána na to pečeť?

Děkuji moc :-)

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
6.10.14 11:49

Samozřejmě, že musí být ověřený :lol: to by sis ho jinak mohla napsat i sama… :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
6.10.14 11:52

Musíš mít oba dva, z toho jeden v AJ, notáři na oba listy hodí razítko s poznávacím znakem (většinou číslo), aby bylo jasné, že jde o úředně přeloženou kopii souhlasu :*

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
6.10.14 12:21

@Lulinaa teda to jsou mi komplikace, myslím, že Američani při vstupu do naší země tolik papírování nemají, Ty jsi tam už s dítětem cestovala, máš nějaké zkušenosti? Budu ráda za postřehy, děkuji moc :) ;)

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
18.10.14 08:13

Ahoj maminky, v cestovce mi řekli, že kromě pasu a letenky + vyplněné Esty, nejsou žádné další doklady na cestu do USA potřeba…,tak hurá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix