Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, poradíte někdo tip, kam na prodloužený víkend teď v říjnu s 3,5 letým dítětem? Každý rok jezdíme do termálů do Maďarska, chtěli bychom to teď změnit, ale nic me nenapadá…klidně i zahraničí. Děkuji ![]()
To si pockam na napady i ja
v lete jsme nikde nebyli tak chci s malou taky nekam vyrazit
![]()
Rakousko? Napadá mě třeba Penzion Carossa v Abersee přímo u jezera. Dají se tam dělat hezké procházky, mají i dětské hřiště.
Biofarma Slunečná v Jižních Čechách u Lipna, je tam spoustu možností- stezka v korunách stromů, povozit dítě na přívozu, vyrazit na procházku, aqua park, my vyrazili do Lince do jeskyně skřítků, je to hodinka cesty. Na Farmě jsou prolézačky a spoustu zvířat, děti si můžou vyzkoušet dojení, mazlit se se zvířátky…
@beeerush zni to zajimave… ale asi to pro mensi ditko nebude, ze? ![]()
Já jedu s dcerkou v říjnu do Špindlu do hotelu Lesana.
A co termály na Slovensku? Byli jsme na jaře v Dunajské Strede a Velkém Mederu a super.
Z posledni doby mam pocit, ze docela hodnena na deti jsou zamereni v Polsku. Pekne detske koutky v restauracich a byli jsme v krasnem hotelu ze Slevomatu v Bialka Tatranska, ale nevim nazev hotelu a tam byl velky detsky svet. A taky je krasne Zakopane i Krakov.
Taky jsem hledala něco jen na prodloužený víkend. A jsou i čtyřdenní zájezdy do Francie na Riviéru nebo i na Sicílii. Ale pro malé děti mi to autem přijde dost daleko…
Obnovuji…rádi bychom příští prodloužený víkend někam vyrazili s dětmi na 3-4 dny a nic nás nenapadá. ![]()
Někde po čr, počasí tu nic moc ![]()
Nebo vyrazit sever itálie nebo chorvatska na pár dní k moři?
Chceme autem, né moc po památkách. Spíš příroda, hledat kešky, procházky, gastronomie a tak.
Kam plánujete výlet vy???
Nevim jak stare deti jsou a zda mate jeste kocarek, popripade vyuzivate nositko. V CR doporucuji Adrspach, Ceske Svycarsko apod. Kousek za hranic bych vyrazila na Slovensko do Tater a nebo do Madarska do prirodnich lazni. Jsou fajn i pro deti:) pamatky, kesky atd tam jiste najdete take:)) jinak chorvatsko si z detstvi moc nevybavuji a Italii mam projetou spis dole a to uz je na dojezd na par dni opravdu daleko. Ja tedy letos pojedu tak maximalne do porodnice
ale pristi rok bychom radi Provence ve Francii ![]()
Zkuste wellnes hotel Panorama Blansko. Dá se odtamtud vyrážet po jeskyních, Punkevní, Kateřinská, Macocha, Balcarka, Šošovské… je tam toho mrtě.
@Mava
V tom pripade toho hodne uz nachodi, doporucuji ten Adrspach a cestou to vzit pres Babicino udoli atd
to by mohlo byt zajimave i pro deti. My tam tedy byli na kolech, ale i na nas to byl hardcore. Kopec, kopec, kopec, jeden dolu a repete ![]()