Anglie i s dětmi PRO a PROTI

262
22.9.14 12:42

Anglie i s detmi PRO a PROTI

Hodne to tu procitam, predevsim ty, kteri ziji dlouhodobe v zahranici. Ziji jiz 15 let v Nemecku, mam 2 deti ( 4 roky a druhe ma 1 rok).Dari se nam pracovne, ale proste ta studena nemecka mentalita nam nesedi a neni take to prave, co bych si pro sve deti predstavoala. Uvazujeme nad tim, ze by jsme sly do Anglie. Nasetrene mame, anglicya umime, ja malo, ale pritel velmi dobre. Ktera Oblast je dobra na zivot, Londyn nechceme a tak celkove jak se vam tam v Anglii dari anebo chcete zpatky do CR? Jsme na vazkach mezi Anglii a navratem do Cech. Do CR mame trochu strach, nebot nase deti jsou misenci a vim, ze je tam hodne xenofobickych lidi a rasistu. Jinak je CR v pohode. Diky, tem, kdo neco napisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lulinaaa
22.9.14 12:51

Ahoj, my jsme žili chvíli (cca půl roku) v UK, ale já jsem to psychicky nedala :( přátelé, rodina, a ten cizí jazyk všude okolo mi furt připomínal, že tam nepatřím (anglicky ale mluvím plynně)… :nevim: zas na druhou stranu ta mentalita ohledně dětí je tam neskutečně liberální!!! Děcka tam můžou snad všecko :roll: nám třeba jacísi smradi házeli vajíčka do oken, každý den… Rodiče se vždycky jen zasmáli, že to přece nic není :pocitac: koukala jsem, že třeba ve 22hod tam ještě běhaly i 4leťáci po ulicích… Děcka matky vozily ze školy v golfáčích a s dudlíkem v puse :lol: nevím jestli je to tam tak všude, ale děcka tam rostou jako dříví v lese, mi přijde :D
Kdybys chtěla, můžeš napsat SZ, ráda ti napíšu víc, kdybys chtěla :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7438
22.9.14 12:51

@manoli ono je to tezky. ona i ta anglicka mentalita neni nic moc :P ja jsem tu skoro 12 let, dve deti, treti na ceste, partner anglican. nez prisli deti, tak jsem zila ve vetsim meste, spousta cechu, slovaku, ted ziji na vesnici, o cecha ci slovaka nezakopnu, dcera je jedina dvou jazycna v cele skole. museli jsme kupovat dum hlavou, ne srdcem, hypoteky jsou celkem vysoke, nechteji davat 90 procentni a kdyz uz ano, tak uroky jsou jodne vysoke. nevim, jak v nemecku, ale domy jsou hrozne drahe a kdyz se pak clovek podiva, jak jsou postaveny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
22.9.14 12:53

@lulinaaa ono zalezi, v jake oblasti clovek je. takovym tem council estates se musi clovek obloukem vyhnout, rodice na benefitech ( ale na cigara maji), cim vic deti, tim vetsi pridavky a to potom deti rostou jako drivi. diky bohu za tu nasi vesnici, i kdyz tu obcas chcipnul pes :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
22.9.14 12:59

Urcite domu do cr
Z uk se ted vrátila kámoška se dvěma dětmi 4 a 2 roky protoze to tam prostě pro děti neni od rána fo večera jsou děti ve školkách oni ji nedostali a vůbec maji jinou mentalitu jak k dětem tak i k životu a hlavni důvod bylo drahé bydlení s školka a škola pro děti…dokud byla jen ona a přítel byli spokojeni s dětmi se těšili domu
Ja bych tam nechtěla ani zadarmo!

Příspěvek upraven 22.09.14 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
22.9.14 13:00

@webparazit nooo jako bydleli jsme v krásném a udržovaném sousedství, nemyslím, že rodiče byli pobírači dávek :think: co jsem si všimla, tak všichni kolem měli min. 3 auta :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
72725
22.9.14 13:03

@manoli já bych do anglie nešla z jediného důvodu - čas. Prostě musíš chodit do práce a dítě je od rána do večera ve školkách, školách atd.. mám tam známé. Jinak fajně je např v okolí Liverpoolu a pod, je tam klid.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.9.14 13:06

Jak je to se skolou, kluk ma 4,5 let, kdy by tam teda mohl nastoupit do skoly? Kdo mate deti, tak jak se zaradily do kolektivu. Tady v Nemecku je to bohuzel casto tak, ze vetsinou Nemci mezi sebou a ti ostatni mezi sebou. Vim, ze zivot v zahranici, neni zadna prochazka ruzovou zahradou. My jsme tu dobre integrovani, ale kamarady mezi Nemci nemame, jak je to s anglickou mentalito a libi se vam v Anglii, nebo jste tam spise kvuli lepsim ziv. a prac. podminkam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
22.9.14 13:17

@manoli
Nemyslím si ze by se měli joo lip.jake mate vzdělání a popr prac. moznosti??
S manželem mame cca 50tis na měsíc a zijeme si velmi slušne v cr bydlení vlastni. Tam by to lepší nebylo platy vyssi ale vse a bydlení drahé. s prvním jsem byla doma 4roky ted jsem cele tehu a další 3roky budu s druhým tam??? Nerealne a nemyslitelne…když jsem pracovala pred druhým tehu tak na zkr. uvazek kvůli synovi a abych byla zaměstnana a donesla aspoň symbolickou castku domu…nepořizujeu di deti abych je ani neviděla…Jak píse @martina.se vzhledem k tomu ze člověk tam deti fakt nevidí jen večer protoze musí pracovat bych tam nesla.
Skupinky děti i dospělých jsou všude po světe.

Je jedno jestli cech anglican cikán atd

Příspěvek upraven 22.09.14 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.9.14 13:19
@martina.se píše:
@manoli já bych do anglie nešla z jediného důvodu - čas. Prostě musíš chodit do práce a dítě je od rána do večera ve školkách, školách atd.. mám tam známé. Jinak fajně je např v okolí Liverpoolu a pod, je tam klid.. :think:

To je skoro vsude, tdy se taky jen maka a na urok deti i kdyz v CR je zu take situace takova, pokud chce trochu nekdo slusne zit. V Nemecku je strasne pracovni tempo, lide jsou tu hodne nestatni a celkove grogy. Je tu priserna nalada, je to skoda, protoze ekonomicky je to tady fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.9.14 13:28

Vim, ze hodne lidi si zije v CR dobre i kdyz malo kdo to prizna. Ale hodne to baziruje na slusne pomoci od rodicu atd… To same s bydlenim. Ja bohuzel zazemi nemam vubec o to je ten navrat do CR tezsi a nejak na necisto si to moc nemuzeme vyzkouset. Jedno kde zustaneme akde se rozhodneme, chceme si poridit tak za 1 rok vlastni bydleni.To je vsude docela zaklad. Vzdelani mame oba dva stredoskolske, takze nic moc. Zahranicni praxi mame ve svem oboru take oba. On si jeste udelal zde v Nemecku vyucni list. No bude to zajimave, jak se rozhodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.9.14 13:30

My žili v oblasti Surrey, bylo to fajn, protože my milujeme Londýn. Bydleli jsme na vesnici a zároveň jsme za 50 min byli vlakem v Londýně. Bydlení tam ale bylo hodně drahé. Když jsme čekali prvního syna, tak jsme se vrátili zpět do ČR kvůli rodině, přátelům, zázemí. Já nelituji, ale manžel ano…vyhovovala mu anglická mentalita zejména po pracovní stránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2638
22.9.14 13:39

Ja teda bych z Nemecka do Anglie nesla. My zijeme v Rakousku, ale planujeme se casem vratit domu. Pokud nejste spokojeni s mentalitou Nemcu, u Anglanu to nebude lepsi. Treba tu jsou lidi moc mily, pratelsti. Jsme sice v malem stredisku, tak je to treba jiny nez ve velkomeste. Za nas, kdyz stehovani, tak jedine bliz k rodine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.9.14 13:47

Ja nemam v CR moc dobre zazemi, skoro zadne. Vse bude jen na nas a to at jsme kdekoliv. Nejaka pomoc babicka atd.. u nas moc nehrozi. O Anglicanech nemam iluze, znam je z dovolenych ve Spanelsku a tam se chovaji mladi priserne. Ale neda se to pausalizovat. Nekteri Nemci jsou taky o. k., zvlaste ti, co byli nejakou dobu v zahranici. Ale atmosfera v teto zemi je, nevim jak to vyjadrit. Proste divna a nechci, aby me deti tohle musely nasavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.9.14 13:51

Jeste otazka, na ty, co mluvi plynule anglicky a vsemu rozumi : jak rychle jste si nasly praci v Anglii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí