Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla bych se Vás zeptat, plánujeme dovolenou, jaké země máte vyzkoušené? My by jsme bud letěli Egypt, Tunis, Bulharsko…Prostě někam, kde je krásný moře a hlavně písek. Určitě né Chorvatsko a Španělsko. Samý kameny, no děs…Fakt nás láká Tunis Djerba ale mám s malýma dětma strach, jet do takové země.
.A hlavně, aby tam byli atrakce pro děti. Nevadí, že dovolená bude dražší, ale at to stojí za to. Ptám se právě Vás, protože na fotkách vypadá všechno krásně ale skutek-utek
.Moc Všem děkuji ta tip, krásný den, Mensy ![]()
Jela bych na Kanáry. I o prázdninách je tam přiměřené teplo, možnosti vyžití nejrůznější, pláže různých typů - záleží, co si vybereš. A je to západní Evropa, čili pokud jde o hygienu, služby atd. západní standard.
Tak nejhezčí moře z těchto destinací je určitě v Egyptě. Jinak Djerba je taky krásná a všeobecně Tunis, neměla jsem tu nikdy žádné potíže, ale to tedy ani v Egyptě ne. ![]()
@Slečna Ferka No, to sice nezní špatně, ale já myslela finančně třeba tak do 50.000 pro celou rodinu
,ale díkaz
@Mensy Doporučuju Mallorku, konkrétně oblast Cala d Or, jsou tam krásné písečné pláže v zátokách, čisté moře a letovisko je moc pěkné.
My byli letos v Bulharsku. Bylo tam hodně atrakcí pro děti, takže kluk si to náležitě užil (moře ho až tak moc nezaujalo, narozdíl od večerní zábavy). Dají se tam podniknout i výlety, které ocení dospělí (a dítě je taky zvládne). Písečné pláže s hodně pozvolným vstupem do moře. Jenom moře se nejmuje Černé nadarmo. Průzračné, jako třeba v Chorvatsku/Řecku (destinace, se kterými jsem schopná to porovnat) rozhodně není. Ale není to tedy způsobeno špínou.
@lucik2011 píše:
@Mensy Doporučuju Mallorku, konkrétně oblast Cala d Or, jsou tam krásné písečné pláže v zátokách, čisté moře a letovisko je moc pěkné.
Cala d Or bych vůbec nedoporučila, jsou tam plaze male, v zatokach, jak pises, kde je hlava na hlave. Alespon tedy v sezone.
Jinak je Mallorca krasna, o tom nepolemizuju ![]()
Pro deti - se zazemin, kvalitni hotely, dobře jidlo atd me napada třeba Turecko. Pokud jde o more, bylo to jedno z nejhezčích koupani, které jsem zazila. A uz by tam nemuselo byt takove vedro jako v sezone.
@Mensy Aha, no když jsi psala, že to může být dražší, tak jsem myslela, že to nebude problém ![]()
@nakukovatelka My tam byli na konci června a hlava na hlavě teda rozhodně nebyla. Ale někomu třeba vyhovují velké pláže jako třeba v Bulharsku, mě ale ne, protože tam je hlava na hlavě
My jsme byli na Mallorce a pláže nádherné, písečné, moře čisté. Jen tedy nás dovolená stála skoro 80 tisíc (2 dospělí a 2 děti).
Já jsem se ve Španělsku s kameny u moře nesetkala.
V Tunisu i na Djerbě jsem byla, sice ještě bez dětí, ale jako ideální destinaci bych to nebrala, člověk musí mít na tu jejich mentalitu povahu. Kamarádka létá s dítětem na Mallorcu a Menorcu a nemůže si to vynachválit. Velmi vstřícní k malým dětem jsou i v Itálii.
Za sebe doporučuji Turecko. Letame tam s dětmi několik let. A mimo sezonu by ses mohla vejít do finančního limitu. Jen pečlivě vybirej, některé plaze jsou sterkove az kamenité…
@Samy píše:
Já jsem se ve Španělsku s kameny u moře nesetkala.V Tunisu i na Djerbě jsem byla, sice ještě bez dětí, ale jako ideální destinaci bych to nebrala, člověk musí mít na tu jejich mentalitu povahu. Kamarádka létá s dítětem na Mallorcu a Menorcu a nemůže si to vynachválit. Velmi vstřícní k malým dětem jsou i v Itálii.
taky jsem se nesetkala s kameny ve Španělsku, byli jsme u Valencie a pak na jihu u Gibraltaru a tam jsou kilometrové písečné pláže. To stejné na Ibize a spokojenost. Známí jezdí s dětmi pravidelně Itálii.
Ahoj Mensy, s detma bych jela do Turecka, uzasny plaze, sluzby pro deti a pomer cena-vykon podle me nejlepsi z uvedenych destinaci. samozrejme vybirej i oblast-nejlepsi plaze jsou kolem Evrenseki a Kumkoy(vse blizko Side).my letos zase pojedeme, za par tydnu
.uzijte si to ![]()
Ve Spanelsku jsem taky nikdy nemela kameny
,nadherne je pobrezi Costa Blanca, ale tam jsou zajezdy do dobrych hotelu uz drazsi, rozhodne drazsi, nez Turecko…