Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, rádi cestujeme. milujeme jednodenní dvoudenní výlety. raději pojedu do vídně 5krátna den, než bych tam byla týden vkuse. O prázdninách jsme byli v Tatrách na jednu noc, nebo Janošikovy diery na 1 den. Ráda bych co nejvíc pojezdila, zároveň do těch výletů nechci mnoho investovat, týdenní výlet by byl drahý. raději jezdím celý rok, stojí mě to 20t. než dovol na týden/20t. a celý rok sedím pak doma.
Můj sen je Monako a oceánografické muzeum, bohužel neumím žádnou řeč, když nepočítám pár frází v němčině. Máte někdo jako já? Byl jste na vlastní pěst někdo v Monaku? S cestovkou nechci, je nás 5 vyšlo by to draho. Představuji si tak 3 dny autem.
@cikcak projezdila jsem komplet evropu, část asie, pokud Tě to baví, proč by ne.. Já nemám ráda moře, sluníčko, takže max jeden den a rychle pryč ![]()
V Monaku jsem byla, stacil nam na prohlidku necely den(ale kdyz bys chtela dukladnejsi prohlidku vcetne nejakeho muzea, tak asi ty dva dny budou idealni), je to malinke, hodne krasnych vil, nadherne vyhledy na more, turistu plno…Jinak neporadim, zastavovali jsme se tam cestou ze Spanelska, takze nevim, na kolik by to konkretne vyslo autem…
@martina.se píše:
@cikcak projezdila jsem komplet evropu, část asie, pokud Tě to baví, proč by ne.. Já nemám ráda moře, sluníčko, takže max jeden den a rychle pryč
je a umíš řeči? kde se ti opravdu hodně líbilo?
@KlaraBoch píše:
V Monaku jsem byla, stacil nam na prohlidku necely den(ale kdyz bys chtela dukladnejsi prohlidku vcetne nejakeho muzea, tak asi ty dva dny budou idealni), je to malinke, hodne krasnych vil, nadherne vyhledy na more, turistu plno…Jinak neporadim, zastavovali jsme se tam cestou ze Spanelska, takze nevim, na kolik by to konkretne vyslo autem…
já jsem byla v Monaku s cestovkou, jen to muzeum tam jsem nešla vevyšli prachy.Tak bych tam ráda s dětmi.
@cikcak píše:
je a umíš řeči? kde se ti opravdu hodně líbilo?
tak nějak se domluvím
umí dobře německy a pak se dorozumím francouzsky, italsky a anglicky - ale žádné terno to tedy není
mi nejvíc? Severské země - Norsko, Finsko ![]()
Byl někdo na jeden den se koupat v moři? četla jsem o tom, jede se přes cestovku v noci den se koupeš u moře, návrat v noci do čr. stojí to za to?
@martina.se píše:
tak nějak se domluvímumí dobře německy a pak se dorozumím francouzsky, italsky a anglicky - ale žádné terno to tedy není
mi nejvíc? Severské země - Norsko, Finsko
jé, taky si říkám, že bych seměla učit aspoň tu němčinu, i když já mám ráda teplo. chlad mě neláká. Co tě konkrétně zaujalo v těchto zemích?
@cikcak píše:
Byl někdo na jeden den se koupat v moři? četla jsem o tom, jede se přes cestovku v noci den se koupeš u moře, návrat v noci do čr. stojí to za to?
A na kolik to vyjde, treba nejake Chorvatsko? No jako ale kvuli jednomu dnu se kodrcat busem tam a zpatky, to by se mi moc nezamlouvalo ![]()
@loula píše:
A na kolik to vyjde, treba nejake Chorvatsko? No jako ale kvuli jednomu dnu se kodrcat busem tam a zpatky, to by se mi moc nezamlouvalo
já nevím chorvatsko, itálie byla na poslední moment 600-800kč./os.
@cikcak byla jsem a je to fajn, ale chce to v tom buse po cestě tam opravdu spát, jinak ten den nestojí za nic. a přijedeš docela rozlámaná po dvou nocích v buse, ale je to supr-žádné dlouhé válení se u moře
@cikcak jezdila jsem na víkendový koupání do Chorvatska, v pátek po obědě jsme vyjely, v sobotu ráno jsme tam byly-jednou se stalo, že díky kolonám jsme dojely až kolem oběda…no a večer kolem 21h odjezd.
Jezdila jsem s kámoškou-bylo to takový odreagování pro mně
vůbec mi ta cesta nevadila.
@cikcak píše:
já nevím chorvatsko, itálie byla na poslední moment 600-800kč./os.
To neni ale vubec zle, ja ale v buse trpim, skoda ![]()
Ja jsem byla u more na severu Chorvatska na 2 noci v kempu - jelo se tusim ve stredu na noc (odjezd cca 22h), rano u more, pobyt vlastne cele 3 dny (ctvrtek, patek, sobota) a v sobotu pozde vecer odjezd a rano jsme byli doma
Prislo nas to tusim kolem 2500Kc na osobu (v cene byly 2 noci v kempu) a bohate to stacilo ![]()
Holky naapadlo mě, že bychom jeli na šumavu, přespali tak 2 noci, láká mě stezka v korunách stromů bavorský les, lipenská stezka. Jestli jste někdo byli na obou stezkách, která se vám líbila více? Měl by někdo tip na ubytování-hodně levné? Taky bychou určitě chtěli kouknout do něm. Pasova, nějaké obchody v pasově, které máte rádi? Nějaké památky at už Pasov, linz?