Dokrmování ročního dítěte umělým mlékem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
30.11.23 12:26

Dokrmování ročního dítěte um

Ahoj holky mám otázku. Malý má rok ale je to asi 5 dni co nechce večer před spaním prso.. přitom si vždycky dával večer před spaním hodně.. tak jsem si říkala že musí mít hlad protože večer si dá třeba trochu ty jeho křupinky. Večeři mu dělám ale tu moc nechce vždycky to ocucá a vyplivne😄 vajíčka, chleba, rohlík, toust je jedno co to je😄
Zkusila jsem mu dat jen k večeři jogurt bílý ten má rad a pak až do té doby než šel spát tak jsem mu schválně nedala vůbec nic aby měl hlad a dal si to prso.. a prso si stejně nedal🙄 říkala jsem si že nevěřím že nebude mít hlad tak jsem mu zkusila dát kefír a sál úplně hodně takže hlad měl..
takže moje otázka zní.. mlíčko si už dává tedy jen ráno když vstane a pak přes den si jí svoje jídlo ale ten večer bych mu před spaním chtěla zkusit dát um aby neměl hlad. Mate to nějaká také takto? Že má třeba ráno prso a večer nebo přes den um? Nevadí to něčemu? A s jakým mlékem jste nejvíce spokojeni? Moc vám děkuji za jakou koliv radu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
30.11.23 12:29
@Sabbb píše:
Ahoj holky mám otázku. Malý má rok ale je to asi 5 dni co nechce večer před spaním prso.. přitom si vždycky dával večer před spaním hodně.. tak jsem si říkala že musí mít hlad protože večer si dá třeba trochu ty jeho křupinky. Večeři mu dělám ale tu moc nechce vždycky to ocucá a vyplivne😄 vajíčka, chleba, rohlík, toust je jedno co to je😄
Zkusila jsem mu dat jen k večeři jogurt bílý ten má rad a pak až do té doby než šel spát tak jsem mu schválně nedala vůbec nic aby měl hlad a dal si to prso.. a prso si stejně nedal🙄 říkala jsem si že nevěřím že nebude mít hlad tak jsem mu zkusila dát kefír a sál úplně hodně takže hlad měl..
takže moje otázka zní.. mlíčko si už dává tedy jen ráno když vstane a pak přes den si jí svoje jídlo ale ten večer bych mu před spaním chtěla zkusit dát um aby neměl hlad. Mate to nějaká také takto? Že má třeba ráno prso a večer nebo přes den um? Nevadí to něčemu? A s jakým mlékem jste nejvíce spokojeni? Moc vám děkuji za jakou koliv radu :srdce:

Neblázni, zavádět v roce UM aby chuděrka neumřel v noci hlady? :mrgreen: Tohle je přece naprosto ideální samoodstav, koj ho nadále ráno, jak jste zvyklí, a večer mu prostě zaveď nějakou večeři, kaši, polévku, nebo klidně ten kefír, pokud máš pocit, že potřebuje mléčnou složku. UM je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.11.23 12:39

UM po roce je fakt blbost, z hlediska čistě výživného už ani nutně nepotřebuje to prso, dokud má pestrou stravu. Nech ho, ať si to řídí sám a prostě mu přidej večer večeři co sní a zasytí ho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.11.23 12:41

@unuděná s tou večeři se snažím ale jak jsem psala on právě nic nechce 😏 a kaši mu dávám ráno k snídani po mléku právě🙊 takže večer už nemůžu 🤷🏼‍♀️ nemám už vůbec nápady co dělat když mu nic nechutná😄 proto jsem si myslela že by chtěl to mleko jen ne moje 😄 tak jsem se asi spletla tedy 😄 🙊
Přece jen mi přišlo brzo aby v roce si dával mleko už jen jednou podle toho co jsem četla zase jinde jak je mleko pro dítě důležité do 2-3 let🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
30.11.23 12:42

Nedávala bych. Možná ti UM ani nevezme. Když už nechce na noc kojení tak bych zkoušela najít večeři co sni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.11.23 12:44
@Sabbb píše:
@unuděná s tou večeři se snažímale jak jsem psala on právě nic nechce 😏 a kaši mu dávám ráno k snídani po mléku právě🙊 takže večer už nemůžu 🤷🏼‍♀️ nemám už vůbec nápady co dělat když mu nic nechutná😄 proto jsem si myslela že by chtěl to mleko jen ne moje 😄 tak jsem se asi spletla tedy 😄 🙊
Přece jen mi přišlo brzo aby v roce si dával mleko už jen jednou podle toho co jsem četla zase jinde jak je mleko pro dítě důležité do 2-3 let🙄

Vždyť píšeš, že vypil kefír, tak jak „nic nechce“? :nevim: Kaši klidně můžeš dát i večer, pokud nekupuješ ty doslazované hnusy, ale vaříš kvalitní neslazené kašičky třeba s ovocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.11.23 12:46

@Lily Evans má snídani, pak nějaký mňamky, před spaním kaši, pak oběd, mňamky ovoce zelenina no a ta večeře je právě něco 🙄 všechno co mu udělám nechce 😄 ocucá vyplivne 🫣 😁 takže vyloženě pestrý to nemá že by krásně jedl všechno co mu udělám 😄 proto mě zarazilo že nechce večer to mleko 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.11.23 12:47
@Sabbb píše:
@Lily Evans má snídani, pak nějaký mňamky, před spaním kaši, pak oběd, mňamky ovoce zelenina no a ta večeře je právě něco 🙄 všechno co mu udělám nechce 😄 ocucá vyplivne 🫣 😁 takže vyloženě pestrý to nemá že by krásně jedl všechno co mu udělám 😄 proto mě zarazilo že nechce večer to mleko 😄

Tak mu nedávej „mňamky“, ale normální dětskou stravu ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.11.23 12:48

Však ale už to nemusí být umélé nebo mateřské, pokud ti pije kefír tak je to super. Zkus kaši z kravského mlíka (čerstvý, klidně bio) a vloček, nebo jahel, naše holky mají rády celozrnnou krupici, dosladit ovocem, můžeš tam zamíchat ořechový máslo… variant kaše je tisíc a je pravděpodobné že nějakou sní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.11.23 12:49
@Sabbb píše:

Ježiš vždyť je za celej den úplně najezenej :mrgreen: nevim co jsou mňamky, ale vyřadila bych a soustředila se na pořádný jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49

@unuděná kefír chce ale ten nemůže přece každý večer ne? 🙊 ten kefír jsem mu prave zkusila dat než šel spát zda má hlad.. a vypil dost.. kaši tedy kupuji v krabičce od gerberu☺️ nedělám domácí 🙊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
@unuděná píše:
Tak mu nedávej „mňamky“, ale normální dětskou stravu ne? :nevim:

Bylas rychlejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.11.23 12:50
@Sabbb píše:
@unuděná kefír chce ale ten nemůže přece každý večer ne? 🙊 ten kefír jsem mu prave zkusila dat než šel spát zda má hlad.. a vypil dost.. kaši tedy kupuji v krabičce od gerberu☺️ nedělám domácí 🙊

Proč by nemohl? Co je na kefíru špatně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.11.23 12:51

@Lily Evans presnidavka, dětské křupky, dětské sušenky prostě to co mají děti rádi.
Dobře tak díky ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
30.11.23 12:53

@JancaS84 dobře děkuji moc ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...