Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Vás názor.
Mám ročního syna. Přes den kojím jen ráno, odpoledne a pak na uspání. Jinak přes den prso nevyžaduje.
Problém je, že v noci musí dudat pořád. Jakmile ho v puse nemá je řev a nic jiného nepomůže. Ale já se tak nevyspím a nemůžu už takhle fungovat dál.
Syn je teda celkem napřed, vím, že se tím v noci uklidňuje a “zklidňuje” si vjemy, které má přes den, ale já už takhle dál nemůžu, ale nemám srdce na to ho nechat celý noci plakat.
Děkuji za vaše rady.
Dudlík a/nebo vydržet. Roční dítě už jsem v noci nekojila vůbec - kvůli zubům. Jestli je napřed, po pár nocích pochopí, že když nedáš, nedáš.
Zlozvyk. Dát dudlík a dvě tři noci vydržet rev. Roční dítě už přes noc vydrží bez jídla.
Zkusila bych buď dudlík anebo ho držet za ruku ať cítí tvoji přítomnost. Přes den bez prsa vydrží, takže se naučí být bez něj i v noci. Chce to jen vydržet a prostě nepovolit ![]()
Teď jsem měla asi 3-4 noci to samé s 11 měsíčním miminkem. Rostou zuby, prořezaly se a je to už lepší. Trvá to u vás dlouhodobě nebo to začalo až teď? Dudlíka bere? Moje dítě dudlíky bohužel odmítá, všechny možné materiály i tvary. Odstavit nechci, tak jsem pár nocí vydržela a snažila se ukolébat i hlazením, ššš na čelíčko atd. Zatím je to lepší, klepu na dřevo…
Zlozvyk. Nechápu, jak tohle můžeš vůbec vydržet. A to já jsem kojila dva a půl roku. Ale ne takhle otrocky, že bych byla za dudlík. Normálně nakojit, odpojit, nedat, pokud nepije. Klidně bych mu místo toho dala dudlík, pokud by chtěl.
A co chceš číst? Buď to vydržíš, což píšeš že nejde a nebo dítě naučíš na jiné spací rituály- dudlik, hlazení, atd… i za cenu chvilkoveho pláče. Moc nevím co chceš jiného číst.
První dcera kojená, měla dudlíka..druhá ho nechtěla ani citít, tak jsem na tom byla podobně, do 2,5 let než jsem to ukončila..radu nemám, jedině zkusit ten dudel.
Dudlík nechce, chovám ho, mazlím, zpívám. Vím, že to budu muset překousnout.
@Luciaslu píše:
Zkus klidně i jiné typy dudlíků. Víc na výběr nemáš, buď to vydržíš pár nocí (nebo ať si ho vezme o víkendu manžel na noc) nebo budeš dál dělat dudlíka celou noc ![]()
@Luciaslu píše:
Zkus jiný dudlík. A zkus dát dítě do postýlky. Neříkám ho dát do jiného pokoje, nebo někam jinam do místnosti, přiraž postýlku k posteli kde spíš aby cítil že je s tebou. Takhle se nevyspíte nikdo.
Ten název diskuze mě hrozně zmátl, nemohlo by se napsat na začátku DÍTĚ/MIMČO? Takhle jsem myslel, že jde o partnera/manžela…
![]()
@Ploskutáček píše:
Ten název diskuze mě hrozně zmátl, nemohlo by se napsat na začátku DÍTĚ/MIMČO? Takhle jsem myslel, že jde o partnera/manžela…![]()
![]()
To tě na mateřském webu překvapuje? Asi by si měli mnozí uvědomit k čemu byl tento web primárně určen. ![]()
@Anna766 píše:
To tě na mateřském webu překvapuje? Asi by si měli mnozí uvědomit k čemu byl tento web primárně určen.
Ne, to byl vtípek. Ale ten nadpis mě rozesmál, trochu se to nabízelo…