Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, dneska jsem byla na prevenci a kontrole tělíska.. No už při cytologii doktorka říkala že mi zmizely šňůrky, ale že to nic nemusí znamenat.. A ono ouha, tělísko nikde, při poslední kontrole v srpnu bylo ještě na místě.. Zítra jdu na hysteroskopii (doufám že to píšu správně) a snad ho objeví, pokud ne čeká mě rentgen břicha a pokud někam odcestovalo tak operace.. Holky vůbec si nejsem vědoma že by třeba vypadlo, žádný problémy nemám ani nijak nekrvacim.. Má s tím někdo zkušenost?
Editace : já osobně a ani partner jsme šňůrky necítili a nenahmatali téměř od začátku..
Mne se stalo to stejný, moje doktorka mě poslala do nemocnice, kde mají lepší utz, tam ho taky nenašli, tak udělali rtg břicha, tam taky nic. Takže závěr byl, že muselo vypadnout. A je fakt, že jsem měla jeden cyklus neobvykle silne krvácení s bolestmi, ale vypadleho tělíska jsem si nevšimla. Tak těžko říct, no…
Také mi telisko vypadlo aniž bych to spozorovala, spinila nebo mírně krvacela jsem skoro porad.
@Anonymní píše:
Mne se stalo to stejný, moje doktorka mě poslala do nemocnice, kde mají lepší utz, tam ho taky nenašli, tak udělali rtg břicha, tam taky nic. Takže závěr byl, že muselo vypadnout. A je fakt, že jsem měla jeden cyklus neobvykle silne krvácení s bolestmi, ale vypadleho tělíska jsem si nevšimla. Tak těžko říct, no…
To já nekrvacim téměř vůbec právě, ale doufám že nějakým způsobem vypadlo ![]()
@freeport Já právě vůbec, jen na začátku při zavedení spinila, jinak nic..
Proboha!
Jak velke je to telisko, ze muze vypadnout, aniz by si toho clovek vsimnul… 😱Tahle metoda, pri me plodnosti, by mi veru klidu nedodala…
@J_Doe Ono právě asi nevypadlo, jako nevěřím že bych si nevšimla bolesti když nekrvácím a to tělísko jako asi úplně bezbolestně nemůže vypadnout bez toho.. Ale kdo by chtěl na operaci
takže jako doufám, že se akorát nějak blbě posunulo že nebylo vidět na ultrazvuku..
Tak hlásím že prostě vypadlo
a doktor na mě koukal jak puk že o tom nemám ani ponětí a nic nebolelo ![]()
@Ravy mně tenkrát taky vypadlo a kdyby to necinklo o wc, tak o tom taky nevím
Ale už je to teda hodně let zpátky
Ty jo, tak o tom jsem snad ještě neslyšela ![]()
Já si tedy vlásky nahmatám, takže se můžu čas od času ubezpečit, že tam je
![]()
Ale vůbec netušit, že vypadlo, to je teda zajímavý (cinknutí o wc, nahmatání/nalezení v kalhotkách, prostě cokoliv) ![]()
A pak si to nechte dát. Po porodu mě Dr hrozně přesvědčoval, jak je to nejlepší. Na 5 let klid, žádná MS, nejlevnější HA. Nedokázal pochopit, proč to nechci ![]()
Viditelně to dokáže udělat u hodně žen akorát paseku ![]()
@Ravy píše:
Ahoj všem, dneska jsem byla na prevenci a kontrole tělíska.. No už při cytologii doktorka říkala že mi zmizely šňůrky, ale že to nic nemusí znamenat.. A ono ouha, tělísko nikde, při poslední kontrole v srpnu bylo ještě na místě.. Zítra jdu na hysteroskopii (doufám že to píšu správně) a snad ho objeví, pokud ne čeká mě rentgen břicha a pokud někam odcestovalo tak operace.. Holky vůbec si nejsem vědoma že by třeba vypadlo, žádný problémy nemám ani nijak nekrvacim.. Má s tím někdo zkušenost?Editace : já osobně a ani partner jsme šňůrky necítili a nenahmatali téměř od začátku..
Jsem tedy jelen, ale ono se může dostat nekudy do břicha??
Myslela jsem, že může leda vypadnout…
No taky jsem myslela že když by vypadlo tak ho třeba najdu, cinkne ve wc nebo něco ale prostě nic
@Proto02 Též jsem si myslela ale říkala že občas se stává že se musí laparoskopicky vyjmout.. A rentgenem ho zaměřit.. Nevím jako nejsem doktorka, ale teda vyděsilo mě to slušně a pak je člověk mimo tak se neptá, kor když jsem věděla že dnes tam jdu k jinému doktorovi a s tím se bude řešit co dál.. A teď koukám na pribalak že vzácně může způsobit perforaci dělohy..