Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Přišel nám doporučený dopis ohledně jednání z důvodu digitalizace, či nějaké změny v katastru. V dokumentu jsou uvedena rodná čísla všech osob, kterých se to týká? Je vůbec legální aby se to takhle skoro veřejně šířilo? Děkuji za odpovědi
To že někdo ví bydlím je mi vcelku jedno, snad bych pochopila i datum narození, ale rodné číslo včetně čísel za lomítkem mě zarazilo. Veřejně vyvěšený není, ale dostalo ho více nez dvacet lidí. To mě tedy zarazilo.
@stinga píše:
a jak přežiješ, že donedávna každý mohl zjistit, kdo jaký dům vlastní a jaké tam má věcné břemeno?
Stále to zjistí každý ![]()
@stinga píše:![]()
![]()
ten doporučený dopis byl vyvěšený někde veřejně? asi ne, že - dostali jste ho „do vlastních rukou“,
a jak přežiješ, že donedávna každý mohl zjistit, kdo jaký dům vlastní a jaké tam má věcné břemeno? a nyní to zjistí každý s bankovní identitou
I bez bankovni identity, jen bude muset zvednout zadek a na tek katastr dojit… Jo a jeste i za kolik ho koupil, pokud je to po roce 2014.
Příspěvek upraven 07.02.22 v 20:48
@Zdenaco91 tak pokud jsou to všichni účastníci stejného řízení, což nejspíš jsou. Tak veškeré údaje zjistí stejně nahlidnutim do nějakého spisu apod.
@Zdenaco91 píše:
To že někdo ví bydlím je mi vcelku jedno, snad bych pochopila i datum narození, ale rodné číslo včetně čísel za lomítkem mě zarazilo. Veřejně vyvěšený není, ale dostalo ho více nez dvacet lidí. To mě tedy zarazilo.
Když vim, kde bydlis, tak dojdu na katastr a za 50,– vim tve rodne cislo taky.
@amuse bouche píše:
Stále to zjistí každý
aha, já jsem myslela, že jen s IB, já IB mám a beztak nevím, jak se to přes ni zjišťuje - ale když píšeš, že to netřeba, tak zkusím pohledat
@stinga píše:
aha, já jsem myslela, že jen s IB, já IB mám a beztak nevím, jak se to přes ni zjišťuje - ale když píšeš, že to netřeba, tak zkusím pohledat
Jmeno zjistis bez niceho, jen po zadani kapcha, kompletni vypis osobne.
@amuse bouche píše:
@j.a.n.i1 @stinga
Captcha je první krok, potom přejít na celý LV list vlastnictví (nové vyhledávání), následně rozkliknout jakýkoliv pozemek z daného LV a už vidíš i zástavy atd.
Mně to takto funguje.
No, vidis, ze je tam zastavni pravo smluvni, ale uz ne na co a pro koho.
Tak ví tvý rodný číslo 19 lidí no. FO, který jsou plátci, to mají normálně na ARESu zveřejněný jako svý dič. A třeba na eet účtenkách bylo rodný číslo soukromníku taky zveřejněný.
@j.a.n.i1 píše:
No, vidis, ze je tam zastavni pravo smluvni, ale uz ne na co a pro koho.
Tak to tam na webu fakt nebylo vidět nikdy, ani před lety. Nemyslelas, že tam bude napsáno, že pan Vomáčka dluží Komerčce 8 mega, že ne. Nicméně logicky lze předpokládat, že zástavní právo smluvní je hypotéka majitele na tuto nemovitost.
Prostě je tam hypotéka, to je důležitý vědět pro případného zájemce o koupi. Jsou tam vidět i exekuční prodeje apod. Jména majitelů vidíš.
@amuse bouche píše:
Tak to tam na webu fakt nebylo vidět nikdy, ani před lety:lol:. Nicméně logicky lze předpokládat, že zástavní právo smluvní je hypotéka majitele na tuto nemovitost.
Prostě je tam hypotéka, to je důležitý vědět pro případného zájemce o koupi. Jsou tam vidět i exekuční prodeje apod. Jména majitelů vidíš.
No, jak se to vezme, když ten pristupm mas, tak si tam jen kliknes a vygeneruje se ti plnohodnotný vypis.
Přišel nám doporučený dopis ohledně jednání z důvodu digitalizace, či nějaké změny v katastru. V dokumentu jsou uvedena rodná čísla všech osob, kterých se to týká? Je vůbec legální aby se to takhle skoro veřejně šířilo? Děkuji za odpovědi