Dokumenty katastrální úřad

Anonymní
7.2.22 20:39

Dokumenty katastrální úřad

Přišel nám doporučený dopis ohledně jednání z důvodu digitalizace, či nějaké změny v katastru. V dokumentu jsou uvedena rodná čísla všech osob, kterých se to týká? Je vůbec legální aby se to takhle skoro veřejně šířilo? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76645
7.2.22 20:41
@Anonymní píše:
Přišel nám doporučený dopis ohledně jednání z důvodu digitalizace, či nějaké změny v katastru. V dokumentu jsou uvedena rodná čísla všech osob, kterých se to týká? Je vůbec legální aby se to takhle skoro veřejně šířilo? Děkuji za odpovědi
:zed: :zed: :zed: ten doporučený dopis byl vyvěšený někde veřejně? asi ne, že - dostali jste ho „do vlastních rukou“,
a jak přežiješ, že donedávna každý mohl zjistit, kdo jaký dům vlastní a jaké tam má věcné břemeno? a nyní to zjistí každý s bankovní identitou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
7.2.22 20:45

To že někdo ví bydlím je mi vcelku jedno, snad bych pochopila i datum narození, ale rodné číslo včetně čísel za lomítkem mě zarazilo. Veřejně vyvěšený není, ale dostalo ho více nez dvacet lidí. To mě tedy zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
7.2.22 20:46
@stinga píše:
a jak přežiješ, že donedávna každý mohl zjistit, kdo jaký dům vlastní a jaké tam má věcné břemeno?

Stále to zjistí každý :D

• Citovat
  • Upravit
101679
7.2.22 20:47
@stinga píše: :zed: :zed: :zed: ten doporučený dopis byl vyvěšený někde veřejně? asi ne, že - dostali jste ho „do vlastních rukou“,
a jak přežiješ, že donedávna každý mohl zjistit, kdo jaký dům vlastní a jaké tam má věcné břemeno? a nyní to zjistí každý s bankovní identitou

I bez bankovni identity, jen bude muset zvednout zadek a na tek katastr dojit… Jo a jeste i za kolik ho koupil, pokud je to po roce 2014.

Příspěvek upraven 07.02.22 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
7.2.22 20:48

@Zdenaco91 tak pokud jsou to všichni účastníci stejného řízení, což nejspíš jsou. Tak veškeré údaje zjistí stejně nahlidnutim do nějakého spisu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
7.2.22 20:49
@Zdenaco91 píše:
To že někdo ví bydlím je mi vcelku jedno, snad bych pochopila i datum narození, ale rodné číslo včetně čísel za lomítkem mě zarazilo. Veřejně vyvěšený není, ale dostalo ho více nez dvacet lidí. To mě tedy zarazilo.

Když vim, kde bydlis, tak dojdu na katastr a za 50,– vim tve rodne cislo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76645
7.2.22 20:53
@amuse bouche píše:
Stále to zjistí každý :D

aha, já jsem myslela, že jen s IB, já IB mám a beztak nevím, jak se to přes ni zjišťuje - ale když píšeš, že to netřeba, tak zkusím pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
7.2.22 20:54
@stinga píše:
aha, já jsem myslela, že jen s IB, já IB mám a beztak nevím, jak se to přes ni zjišťuje - ale když píšeš, že to netřeba, tak zkusím pohledat

Jmeno zjistis bez niceho, jen po zadani kapcha, kompletni vypis osobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
7.2.22 21:02

@j.a.n.i1 @stinga
Captcha je první krok, potom přejít na celý LV list vlastnictví (nové vyhledávání), následně rozkliknout jakýkoliv pozemek z daného LV a už vidíš i zástavy atd.
Mně to takto funguje.

• Citovat
  • Upravit
101679
7.2.22 21:07
@amuse bouche píše:
@j.a.n.i1 @stinga
Captcha je první krok, potom přejít na celý LV list vlastnictví (nové vyhledávání), následně rozkliknout jakýkoliv pozemek z daného LV a už vidíš i zástavy atd.
Mně to takto funguje.

No, vidis, ze je tam zastavni pravo smluvni, ale uz ne na co a pro koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
7.2.22 21:08

Tak ví tvý rodný číslo 19 lidí no. FO, který jsou plátci, to mají normálně na ARESu zveřejněný jako svý dič. A třeba na eet účtenkách bylo rodný číslo soukromníku taky zveřejněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76645
7.2.22 21:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
7.2.22 21:11
@j.a.n.i1 píše:
No, vidis, ze je tam zastavni pravo smluvni, ale uz ne na co a pro koho.

Tak to tam na webu fakt nebylo vidět nikdy, ani před lety. Nemyslelas, že tam bude napsáno, že pan Vomáčka dluží Komerčce 8 mega, že ne. Nicméně logicky lze předpokládat, že zástavní právo smluvní je hypotéka majitele na tuto nemovitost.
Prostě je tam hypotéka, to je důležitý vědět pro případného zájemce o koupi. Jsou tam vidět i exekuční prodeje apod. Jména majitelů vidíš.

• Citovat
  • Upravit
101679
7.2.22 21:13
@amuse bouche píše:
Tak to tam na webu fakt nebylo vidět nikdy, ani před lety:lol:. Nicméně logicky lze předpokládat, že zástavní právo smluvní je hypotéka majitele na tuto nemovitost.
Prostě je tam hypotéka, to je důležitý vědět pro případného zájemce o koupi. Jsou tam vidět i exekuční prodeje apod. Jména majitelů vidíš.

No, jak se to vezme, když ten pristupm mas, tak si tam jen kliknes a vygeneruje se ti plnohodnotný vypis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí