Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@def My máme barák do patra, plot poměrně vysoký a důkladný a stejně nám minimálně 2× na pozemek někdo v noci vlezl…
Tvoje pocity docela chápu, já jsem ráda za ložnici v patře ![]()
Jinak v přízemí, když se večer třeba sama koukám na televizi, tak se na zahradu prostě nedívám. Zatáhnu závěsy a jsem v klidu. Takže si myslím, že je to o zvyku.
Celý život bydlím v domě, ve starém domě. Tady se nebojím, ale je pravda, že když vidím ty moderní domy právě s obřími okny a francouzskými dveřmi říkám si, že to těm lidem nevadí, když i za bílého dne je vidět, co mají naskládané v kuchyňské lince.
Večer se zatáhnou rolety, to bych strach neměla, ale přes den by mi vadilo, že jsem tam opravdu jak ve výloze.
My máme francouzské okno v obyvaku, který je spojený s kuchyní. Když mám pocit, že kolem chodí moc lidí, tak prostě zatahnu žaluzie a je to jako zeď
v místnosti máme i normální okna, tak to neřeším ![]()
@Ju21na píše:
Celý život bydlím v domě, ve starém domě. Tady se nebojím, ale je pravda, že když vidím ty moderní domy právě s obřími okny a francouzskými dveřmi říkám si, že to těm lidem nevadí, když i za bílého dne je vidět, co mají naskládané v kuchyňské lince.
Večer se zatáhnou rolety, to bych strach neměla, ale přes den by mi vadilo, že jsem tam opravdu jak ve výloze.
Souhlasím. Známá má takhle francouzská okna přes celou stěnu až k zemi, já bych se tam prostě bála v noci sama.
My máme velká francouzská okna a je mi to úplně fuk, bydlime u lesa, takže koukat na mě muže tak maximálně liška, přes den přejede tak jednou jeden soused. Pokud Ti to vadí, tak pořídit záclony i závěsy, aby jsi se trochu prostorově oddělila od zahrady.
Tak plot je zrovna relativně malá investice, pokud ti to pomůže být víc v klidu. A pak klidně psa, jak píše @PaníBovaryová
Já bývám poměrně často sama ve velkém starém domě rodičů a nebojím se tam o nic víc, než sama v bytě
Pravdou ale je, že ta velká okna a pocit „výkladní skříně“ taky nemám moc ráda. Řešila bych to závěsy/roletami apod.
My jsme asi 2 měsíce po nastěhování neměli ani rolety a měla jsem hodně blbý pocit ani sem si k tomu francouzskému oknu večer nesedla (máme tam jídelní stůl se židlemi) pak jsme pořídili rolety (vnitřní látkové) a bylo to lepší. Ale asi až po roce jsem si zvykla úplně.
Jo, to jsou ty dnešní baráky bez sklepů, bez pasivního bezpečí…
@PaníBovaryová píše:
My mame psa
Souhlasím
Tibetská doga (v našem případě) hlídající na zahradě člověku dodá pocit bezpečí ![]()
Je to o zvyku. Taky nemáme plot, na dvoře tma a není tam vidět od ulice, dál už je jenom zahrada a příroda, občas si říkám, že kdyby tam na mne někdo čekal a bacil mě, tak ani nepoznám, z které strany to přiletělo. Zatím tu máme ale klídek, jsme slepá ulice a chodí kolem jenom sousedi a pár známých pejskařů. Známí bydlí naproti vesnické hospody a to je jiné tóčo. ![]()
Okna jako vykladni skrin mi nevadi, mame je jen smerem do zahrady, kam nikdo nevidi, pokud nam nevleze na pozemek. Jinak mame zabezpecovaci system a vsude kamery, takze se nebojim ani kdyz muz neni doma. Za me je to lepsi investice nez plot, ten se da v pohode prelezt. V pripade, ze se tu jednou prestanu citit bezpecne, hodlam poridit dva cviceny rotvajlery ![]()
@Ernais taky bych si pořídila bezpečnost systém a psy mám. Do baráku půjde služební plemeno, navíc.
Známí byli několikrát vykradeni, i když byli doma a spali. Proto bych šla do opravdového zabezpečení.
Máme starší velký dům v klasickém stylu, sice po rekonstrukci, ale žádná francouzská okna, to je co se týče bezpečnosti zlo.
Bydlíme na samotě a nemáme plot ani psa.
Máme bezpečnostní dveře, ložnici v patře, dům členitý, hodně místností a hodně dveří, sklep. Kdo nezná, netrefí ven
.
Venku máme kamery, za dveřmi opřenou lopatu, baseballovou pálku, paralyzér a pepřák. V trezoru v ložnici 2 krátké, 2 dlouhé zbraně se kterými umím zacházet, v nočním stolku nůž a boxera, protože když už ti někdo vleze v noci až do ložnice, jiná možnost není.
Na dveřích je samolepka s tím, že objekt je střežen kamerami. Kamery jsou online, když teda funguje internet a mají záložní zdroj, když vypne proud. Máme krizový plán, protože už tady zloděj párkrát byl, zatím jen venku tedy. Člověk musí vědět, co a kde je, jak se chovat a co dělat. Hlavně když už se někdo dostane dovnitř, vypnout pojistky, nechat tmu, zloděj nezná dům a je v nevýhodě. Vzít zbraňe, paralyzér, mobil, děti a zdrhnout na půdu. Z půdy se dá vylézt po žebříku ven. Anebo do sklepa, záleží co je lepší v dané situaci.
Lidi jsou lidi a když bydlíš na samotě, je důležité mít plán.
Minimální investice je baseballová pálka a lopata za dveře, pak ten pepřák a paralyzér.
Mě osobně udivuje, že lidi staví domy za miliony a vůbec při tom nemyslí na bezpečnost. Kolik lidí má bezpečnostní dveře? Kolik lidí myslí na to že by bylo dobré mít bezpečnostní dveře ještě aspoň do jedné místnosti, kam se bude dát schovat (šatna, koupelna, pradelna, sklep - prostě místnost s malým nebo žádným oknem, ale s mobilním signalem).
Přitom je to investice v porovnání s ostatními minimální.
Celý život bydlíme v bytě a teď, po 40 letech s dvěma dětmi, máme bydlet v bungalovu. Všude velká okna francouzské dveře. Na pozemku ze začátku nebudeme mít plot, nebudou finance.
Neměli jste podobné situaci trochu obavu z toho že za oknem někdo může být nebo že se do domu někdo může dostat?
Ps. Je mi jasné, že reálné riziko je minimální, a že jde jen o pocit. Tak by mě zajímalo, jak to probíhalo u vás a kdy to případně přešlo. 😀