Dolichocefalická hlava

11245
2.9.15 10:36

Dolichocefalická hlava

Ahoj holky,
můžete mně prosím někdo vysvětlit co je to dolichocefalická hlava - teď jsem došla z ultrazvuku, jsem 30+3 tt a malej má hlavičku o 3 týdny menší a nějakou protáhlou prý :nevim: :think: celkově je o něco menší, ale ta hlava to mně přijde nejdivnější.. hledala sem na netu a nic k tomu nenašla.. děkuji za jakékoliv info :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
2.9.15 10:40

@aakaficko Dolichocefalus je jen označení té hlavy protáhlé dozadu. Co ti k tomu řekli? Nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
2.9.15 10:43

@Litta že minule jí to vycházelo o 1 týden menší, teď o 3 týdny menší, že to příště zkontrolujeme, že to může mít třeba po mně nebo po příteli.. že se zatím nemám stresovat.. ale mně vadí, že nevím co to je, co by to mohlo znamenat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.9.15 10:44

@aakaficko je to tvar lebky - taková ta protažená dozadu, naše doktorka tomu říkala „francouzský profil“… většinou se v rodině najde někdo, kdo má podobný tvar hlavy a nic vážného to neznamená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
2.9.15 10:46

@Regina Hero děkuju děkuju děkuju :hug: :hug: hrozně si mně uklidnila ;) musím zkontrolovat rodinu, kdo má takovou hlavu - si nejsem vůbec vědomá, že někdo něco takovýho má :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
2.9.15 10:50

@aakaficko bud v klidu, jde o tvar lebky :) né všechny mimča jsou dle tabulek a ta hlavička je u každého jiná, my ji zase máme větší, v pátek jdeme na UTZ tak jsem zvědavá, dr. nám říkala, že je to běžný, že stačí aby ona na UTZ ujela o pár mm a už je hlavička o něco menší nebo větší, no doufám, že se srovná, protože kdo má tu velkou hlavu rodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.9.15 10:50

@aakaficko vyfoť si příbuzné z profilu :mrgreen:
Zadej do vyhledávání obrázků na google
dolichocefalie a brachycefalie - vyjede ti samozřejmě plno extrémních těch tvarů, ale pochopíš rozdíl… Je to jen pojmenování tvaru té lebky.

Při pohledu shora je to šiška, ne kulička - proto to může dělat neplechu při měření utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
2.9.15 10:58

@veronika67 @Pipet děkuju moc, už jsem úplně klidná.. jen musím prozkoumat ty hlavy - od koho to má :think: Klaudie ta má hlavičku úplně normální :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
2.9.15 11:06
@aakaficko píše:
Ahoj holky,
můžete mně prosím někdo vysvětlit co je to dolichocefalická hlava - teď jsem došla z ultrazvuku, jsem 30+3 tt a malej má hlavičku o 3 týdny menší a nějakou protáhlou prý :nevim: :think: celkově je o něco menší, ale ta hlava to mně přijde nejdivnější.. hledala sem na netu a nic k tomu nenašla.. děkuji za jakékoliv info :hug:

Jakou má miminko polohu? My měli konec pánevní a vyšlo nám to samé, jenže po porodu byla hlavička úplně normální, u této polohy se hlavička vždy zdá být dolichocefaildní, byli o tom i studie…každopádně to znamená že hlavička je buď to na čele nebo temeni trochu větší, taková asymetrie, kdyby to miminko po porodu opravdu mělo a bylo to dost výrazné tak se potom přistupuje k takové formovací helmě. Ale neboj uvidíš že bude vše v pořádku, ty ultrazvuky dokáží hodně odhalit ale někdy i zbytečně vynervovát, co ti tam vůbec řekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
2.9.15 11:12

@Dancza134 zatím je koncem panevním.. věřím, že nakonec bude hlavička úplně v pořádku, ale člověk jak nezná ty názvy tak ho to vyděsí.. mně je celý těhotenství špatně, takže ani malýmu tam nebylo nejlíp, minule byl najednou o 2 týdny menší, ale teď jak ležím a beru vitamíny tak to krásně dohnal, jen ta hlava mě malinko vyděsila :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
2.9.15 11:24
@aakaficko píše:
@Dancza134 zatím je koncem panevním.. věřím, že nakonec bude hlavička úplně v pořádku, ale člověk jak nezná ty názvy tak ho to vyděsí.. mně je celý těhotenství špatně, takže ani malýmu tam nebylo nejlíp, minule byl najednou o 2 týdny menší, ale teď jak ležím a beru vitamíny tak to krásně dohnal, jen ta hlava mě malinko vyděsila :think: :think:

Vůbec se tím nenech děsit, opravdu jsem měla to samé, plašila jsem a nakonec zbytečně. Doktorka mi vysvětlila a dokonce ukázala článek o té studii. Pokud je KP tak je to normální že vyjde dolichocefalie, uvidíš že bude mít po porodu krásnou symetrickou hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
2.9.15 11:35

@Dancza134 děkuju, seš moc hodná :hug: už se vůbec nebojím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
2.9.15 11:42
@aakaficko píše:
@Dancza134 děkuju, seš moc hodná :hug: už se vůbec nebojím :hug:

Není vůbec zač :-) hlavně klid a ať je miminko zdravé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí