Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, holky mám dotaz, ani nechápu jak, ale vyšly mi zvýšené protilátky na syfilis TPHA TEST ve 13 tt, absolutně to nechápu, stalo se to některé??doktor mi řekl že je to nepřímý test, ale i tak to s člověkem zahýbe a skoro 14dní ve stresu a čekání na výsledky je strašný, prosím Vás vyšly někomu taky pozitivně???budu ráda když mi k tomu povíte osobní zkušenosti…jak vše popřípadě dopadlo atd…děkuju předem ![]()
@M4uketka nikdy mi to pozitivní nevyšlo a ani neznám nikoho komu jo.
Já vyčetla že tento test občas pozitivní vyjde a reaguje i na boreliozu, mononukleozu atd, ze je neprimy…tak chci vedet jestli se to nekomu stalo, je tady diskuze asi 2roky zpatky, ale aktualniho nic
@Blackova.K píše:
@M4uketka nikdy mi to pozitivní nevyšlo a ani neznám nikoho komu jo.
Přidám se, taky nikoho takového neznám. Takže Tě bohužel neuklidním.
Tez jsem mela, az teda v tom cca 30.tt. Pak udelali odber do Narodni laborky a pry falesna pozitivita a vse ok. V dalsim tehotenstvi se to uz ani u jednoho odberu neopakovalo.
Tak to pozor, to ja jo, i kdyz jen z ust laborantky…kdyz jsem cekala Matyase, vysly mi pozitivni protilatky na zardenky- no-pruser nad pruser, indikace k ukonceni tehotenstvi atd…pres laborator jsem se dopidila toho, ze stejny vzorek se posilal do Prahy do centralni laboratore, kde predbezne i nasledne vysetreni prokazalo negativni hodnotu…ja tehdy malem bulela radosti, nechapala, jak se to muze stat a ze se divim, ze jsem hruzou nepotratila a na to mi laborantka rika- a ted si predstavte, ze nam takto vysel falesne pozitivni test na Syfilis, nez se to vysvetlilo, stalo to maminku malem manzelstvi…
takze nikdy netrikej nikdy…preji ti, aby to i u vas bylo tak
@Bibi239 ted krev taky doktor poslal do Prahy ale 14dni nervu to je sileny, navic ja pred 4lety byla na testech na choroby a byla jsem v poradku a nikdy jsem na sobe nezaznamenala zadny priznak
Tak doufam
@kikina2004 dekuji moc za nadeji, take v to doufam, rikam si ze bych snad musela takovou nemoc nejak zaznamenat, preci jen je dost zavazna… takze ted cekam na podrobnejsi vysledky z prahy… ![]()
@M4uketka hele, moje segra to tehdy nevydychala-je zdravotnik stejne jako ja- ze ji furt bulim do telefonu, zvedfla sluchatko, zavolala do labiny, ti ji dali cislo do Narodni laboratore, tam se domluvila, kdy muze zavolat a do 3 dnu jsme vedeli predbezny vysledky…takze to jde, zkus se domluvit se svym dr., nebo si tam zavolej sama
@M4uketka test na syfilis se provadi podle nejakych markeru, ja to tehdy hledala a to same se muze objevit i napriklad pri autoimunitnich onemocnenich. Vzhledem k tomu, ze s imunitou tehotenstvi cvici, aby telo nevypudilo vetrelce, tak jsem si to vysvetlila tak, ze to nejaky imunitni vykyv zkreslil.
Pokud jses si jista, ze ses nemohla nakazit, musel by byt pozitivni chlap, aby te nakazil, coz samozrejme clovek nikdy nemuze vyloucit. Pokud jsi moc na nervy, co nechat otestovat chlapa? ![]()
@kikina2004 kazdopadne je to strasnej stres, nikdy by me nenapadlo ze neco takovyho budu resit, snad budem vsichni v poradku a je to omyl
@kikina2004 pritel byl na operaci se slinivkou a kazdy pulrok mu delaji komplet testy, takze tam problem nebude, ja pred 4 lety byla na testech na hiv a syfilis a vse bylo v poradku…a priznaky zadne
@M4uketka píše:
@kikina2004 pritel byl na operaci se slinivkou a kazdy pulrok mu delaji komplet testy, takze tam problem nebude, ja pred 4 lety byla na testech na hiv a syfilis a vse bylo v poradku…a priznaky zadne
v tom pripade bych byla zcela klidna, falesna pozitivita, kontrolni odber to urcite potvrdi.
Snaz se na to nemyslet, bude to dobre
@M4uketka píše:
Pak bych řekla, že se můžeš uklidnit
. A navíc, když se to může stát, jak psaly výše, tak snad není důvod k panice.
@Bibi239 popravde ja na tech testech byla kvuli byvalimu, kterej zjevne chodil i jinam, udelala se mu vyrazka a byl to prave syfilis, na popud toho jsem cekala mesic(inkubacni doba)a sla na ty testy, ktere vysly negativne, takze si ziju v domneni ze jsem v poradku a vazne se mi nikdy nic z popisu priznaku ty nemici neudelalo, ani soucasnemu priteli, o to ic me sokovalo ze prave u syfilis mi vysly v testu zvysene protilatky… ale verim tomu ze jsme v poradku, urcite bych neco poznala a vycitila:-