Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@M4uketka sem rada, ze mouzu aspon takhle pomoci. Partner se pravdepodobne ani nemusel nakazit. Protoze syfilis je nakazlivy prave v te dobe kdy se objevi nejaky vridek. U miminek presne nevim. Ale jako indigace pro preruseni tehotenstvi se syfilis nebere. Tak neco se s tim asi dela da jak ti rikal doktor. Uplne chapu ze si pripadas jako " povl" ale proste se stalo bohuzel. Mnoha holek ma stesti, ze si odnese " jen" papyloma viry, bradavicky nebo opary. Ty si bohuzel i kdyz od pritele asi chytla toto. Da se to resit a nemusi to nekdo vedet. Hodne stesti.
Kdysi se mistalo.Byla jsme davat krev na trasfuzce a pak mi volali, ze si mam osobne prijet pro informaci, proc nemuzu byt darce. Doktorka si me vzala bokem a opatrne zacala vysvetlovat, ze jsem jim vysla pozitivne v prvnim testu na syfilis, ale ze se nemam desit, ze to je falesne pozitivni. Ze dalsi testy uz byly ok, ale ze i tak dle nejakeho stareho zakona me musi vyradit z evidence (je to vic nez 10 let). A ze tuto falesnou pozitivitu mohou zpusobovat nektere prodelane nemoci nebo treba leky.
@Boudová jeste vysledky nejsou, tak mam nadeji a pevne v to doufam… treba se stane zazrak a kdyz ne tak prodelam tu lecbu a budeme snad v poradku, dekuju moc za uklidneni, moc si toho vazim
Ja jsem to mela pry mozna z herpesu- tu falesnou pozitivitu.Pri tech podrobnych testech se urcite ukaze, ze je to Ok:)
@eiffelka ja jednou mela z prkynka na plese opar… treba by to mohlo byt ono ![]()
Tak holky zitra je to 14dni a ja stale nic nevim, doktor slibil ze az budou vysledky zavola, ale je mi jasny ze ceka az zitra dojdu do poradny a tam to na me vysype tak moc se zitrka bojim, tohle bylo nejhorsich 14dniv mem zivote, plnych stresu…na zitra mi drzte prosim palce at to tam semnou nesvihne ![]()
Logicky si rikam, ze pokud bys mela pozitivni syfilidu, tak vola urcite…
pokud Te uklidnim, jak jsem psala se zardenkama, taky mi gynekolog nezavolal-hele vse ok, nestresujte se- oni ty nervy nemaji…ja se tehdy ptala sestricek, ze sice to vim uz dyl, ale ze kdybych si to neuzjistila, tak trnu hruzou a ta mi rekla, ze by urcite volali v pripade pozitivity, protoze tam se musi domlouvat co a jak dal…
tajkze verim, ze stejne premysli Tvuj gynekolog…drz se a dej vedet, jak jsi dopadla
@M4uketka Spíš bych si myslela, že bude volat pokud by to bylo pozitivní. Takhle si spíš myslím, že je to OK a nebo výsledky ještě nedorazily.
Holky ja uz tam minuly tyden volala ze uz fakr nemuzu a on mi rekl ze vysledky u nas v laborce byly opet pozitivni a rekl mi ze jak mam pozitivni ty protilatky, ze to znamena pravdepodobne to, ze jsem s tim prisla do styku a moje telo bylo vuci ty nemoci imunni a proto mam v tele ty protilatky, ktery se ale stejne budou muset prelecit tech 6tydnu v nemocnici penicilinem, ja jsem za tech 14dni zestarla snad o deset let, prijdu si strasne a zitra se tam tak bojim jit, nikomu bych to neprala zazit, to on si zas rekl ze kdyz tam jdu ve ctvrtek ze mi to rekne osobne, jako minule
moc vam ale dekuju za podporu, moc!
Nestresuj se… je to neprijemny, ale hlavne, ze se to da zvladnout a neublizi to mimcu…
Holky, tak rano u doktora a vim opet prd, vysledky doted neprisly takze stres pokracuje dal, jediny co me uklidnuje je ze vysledky z genetiky miminka vysly naprosto v poradku a mimi je zdrave a vse jak ma, ovsem az na tamto ![]()
Tak uz po 20 ti dnech prisly vysledky a doktor mel pravdu, takze zitra jdu na kozni a tam mi reknou co dal, jak se postupuje, strasne se vseho bojim a snazim se byt silna kvuli miminku, ale to tak nejde, jinak mam pozitivni ty protilatky, ktete se musi penicilinem prelecit ![]()