Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Omluvte, ze pisu anonymně, zatim o tom nikdo v praci a okolí nevi.
Dotaz: jsem nyní na MD s miminkem, které se mi narodilo v cervenci. Mam v planu zvolit dvouletý rodicak, tj do 7/2017, kdy by bylo nejlepsi otehotnet znovu, aby mi to navázalo? Pri volbě dvouletého rodicaku jsem zohlednovala hlavne jeho výši, tedka si rikam, ze co s dvouletym ditetem budu delat, jesle se mi moc nezamlouvají. Je teda fakt, ze jsem jeste nepožádala, jsem jeste na MD, ale o tříletou variantu zadat nebudu.
Predem diky, snad je to srozumitelné.
tak asi nekdy koncem roku 2016 podle me ne? mela sis dat 3lety je to lepsi rozestup deti od sebe
Já mám v plánu otěhotnět ke konci tech dvou let ditete a pak navazat ev. neschopenkou - mám pokaždé rizikové těhotenství kvůli práci a trombofilní mutaci… radila mi to tak i personalistka v praci…
@bludinka píše:
Já mám v plánu otěhotnět ke konci tech dvou let ditete a pak navazat ev. neschopenkou - mám pokaždé rizikové těhotenství kvůli práci a trombofilní mutaci… radila mi to tak i personalistka v praci…
to je pekne ze ti to radi i nekdo z prace
@CokeLady to je samozrejme idealni plan
ale je i zalozni, kdyz proste z nejruznejsich duvodu za dva roky nebude na mimco prihodna doba ![]()
Tak za prvé těch, co „těhotní na přání“ je asi minimum (jinak ideální doba by byla přijít do jináče, až bude staršímu 15 měsíců). Za druhé bych se trochu pozamyslela nejen nad výší RP, ale i nad „slastmi“ dvou dětí v rozestupu 24 měsíců (a těhotesntví s batoletem za zadkem).
Tak 9 měsíců před 7/2017, ne
My máme první děti 20 měsíců a druhou od třetí 26. U každé mi peníze propadly, nestihly jsme to vybrat, ale nenaděláš a vůbec mi to nevadí. Děti jsme takhle chtěli a ne kvůli penězům.
Já bych ten věkový rozdíl neviděla tak černě. Jak nejstarší, tak teď obě vzali příchod miminka vždycky dobře. Navíc se mi zdají ty starší děti díky tomu samostatnější.
Ale to, že chceš děti s malým věkovým rozdílem, by mělo převládat nad chtíčem co nejvyššího rodičáku.
Otěhotněla jsem plánovaně po 10 měsících od porodu
a dalo by se říct, že na přání
Nechci, aby děti měly velký věkový rozdíl mezi sebou
a třetí plánujeme taky
ale to až déle.
Holky, diky, nejde mi az o to, abych vybrala penize, jako spis o to, ze chci navázat, byt s malym doma a nevracet se do práce na chvilku.
Pocitat 7/2017 minus 9 mesicu umim
ale spis mi slo o to, jestli na druhou materskou se jde taky 6-8 tydnu pred porodem nebo ne. To jsem nenapsala v úvodním příspěvku, to se omlouvam.
Dvouletý rodicak mam kvuli tomu, ze mame hypo a penize potřebujeme.
A to plánování - samo to nemusi vyjít, ale prvni vyslo na prvni pokus, tak treba vyjde i to druhe ![]()
@Anonymní píše:Ahoj. Zrovna resim to stejny. Jestli si dat materskou na dva ci na tri .. Planujeme tak do roku az pul pracovat na dalsim .. A vic penez by se nam taky hodilo vzhledem k tomu ze za rok rekonstrujeme byt .. Jen nevim jestli se ty dva roky pocitaj uz do tohoto prvniho pul roku co jsem pobirala materskou a nebo se to bude pocitat ted od zari ??
Holky, diky, nejde mi az o to, abych vybrala penize, jako spis o to, ze chci navázat, byt s malym doma a nevracet se do práce na chvilku.
Pocitat 7/2017 minus 9 mesicu umimale spis mi slo o to, jestli na druhou materskou se jde taky 6-8 tydnu pred porodem nebo ne. To jsem nenapsala v úvodním příspěvku, to se omlouvam.Dvouletý rodicak mam kvuli tomu, ze mame hypo a penize potřebujeme.
A to plánování - samo to nemusi vyjít, ale prvni vyslo na prvni pokus, tak treba vyjde i to druhe
@Anonymní píše:
Pocitat 7/2017 minus 9 mesicu umimale spis mi slo o to, jestli na druhou materskou se jde taky 6-8 tydnu pred porodem nebo ne. To jsem nenapsala v úvodním příspěvku, to se omlouvam.Dvouletý rodicak mam kvuli tomu, ze mame hypo a penize potřebujeme.
A to plánování - samo to nemusi vyjít, ale prvni vyslo na prvni pokus, tak treba vyjde i to druhe
Ahoj zrovna resim to stejny. Jen nevim jestli se ty dva roky pocitaji od pobirani materske a nebo az ted od zari co zacnu pobirat rodicak..!??
No super
se mate ze mate tak dlouhou materskou. Tady (UK) je jen 9 mesicu, taky jsem planovala otehotnet aby mi to navazovalo, coz by bylo 3 mesice po porodu. Povedlo se ale 6 mesicu po porodu.
Tehotenstvi se neda moc naplanovat. Ja jsem sice rada za vekovy rozdil coz bude asi 15 mesicu, coz je super, ale ztralila jsem praci.
Uzivejte materskoua budte radi ze ji mate ![]()
Ahoj holky,
Omluvte, ze pisu anonymně, zatim o tom nikdo v praci a okolí nevi.
Dotaz: jsem nyní na MD s miminkem, které se mi narodilo v cervenci. Mam v planu zvolit dvouletý rodicak, tj do 7/2017, kdy by bylo nejlepsi otehotnet znovu, aby mi to navázalo? Pri volbě dvouletého rodicaku jsem zohlednovala hlavne jeho výši, tedka si rikam, ze co s dvouletym ditetem budu delat, jesle se mi moc nezamlouvají. Je teda fakt, ze jsem jeste nepožádala, jsem jeste na MD, ale o tříletou variantu zadat nebudu.
Predem diky, snad je to srozumitelné.