Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ženský,
prosim Vás, dcerka má dolíčky na kolenou a loktech, jakoby úpony kůže. Má to tam od narození. Má to vidět i když je spíš hubená. Přikládám i fotky a potřebovala bych slyšet, že to maji i některé vaše děti. Chlap říká, že to teda v životě neviděl a kdesi cosi.
Dík za reakce
Náš malý to má na kolínkách taky, i když ne tak patrné, ale určo je to normální
protože nám doktorka nikdy nic neřekla. Viděla jsem děti mých kamarádek a ty to měly taky.
Ahoj, já to mám na těch loktech takové doteď… nepřipadám si divná ![]()
Když narovnám ruce,mám to na loktech taky (vážím 58 kg, tak to asi faldy nebudou).Moc to pozoruješ ![]()
Ahoj, oživuji diskuzi, protože dcera má dolíčky a kolenou taky a Dr. to komentovala, že uvidíme až povyroste, co to udělá. Popř. kdyby to dělalo neplechu, tak nás čeká chirurg. zákrok. Tak se chci zeptat, jak jste na tom vy ( zakladatlka)? A jak je velká vaše malá?
@Milu_Stodůlky píše:
Ahoj ženský,
prosim Vás, dcerka má dolíčky na kolenou a loktech, jakoby úpony kůže. Má to tam od narození. Má to vidět i když je spíš hubená. Přikládám i fotky a potřebovala bych slyšet, že to maji i některé vaše děti. Chlap říká, že to teda v životě neviděl a kdesi cosi.
Dík za reakce
naše Anička to má taky
manžel se děsil, že to má nějak přirostlé či co
ale dr na to nic neříkala ![]()
@Dajdula
Dceři je teď 21 měsíců, má 90cm a necelých 12kg (hubenější), dolíčky má stále. Jsou to místa, kde kůže prostě není volná, ale s faldama to nesouvisí. Žádné problémy s tím nemá. Doktorka na to taky nic neříká. Nemyslím, že je to úplně normální, ale stejně tak to zřejmě není problém. Hlavně na těch kolenou se to moc na jiných dětech nevidí.
@Milu_Stodůlky
Dík. Kolena naší Terezky vypadají úplně stejně jako u vás. Naše Dr. říkala, že to budeme sledovat, aby se správně vyvíjela kolena. Mohlo by to třeba posouvat čéšku na jiné místo než by měla být. Tak uvidíme. Příští týden jdeme k ortopedovi na kyčle, tak se zeptám ještě jeho.
Ahoj, náš malej to má taky na loktech a ramenou. Doktorka říkala ře to nic není, že to jsou prostě jenom dolíčky. Je to jenom malý estetický problém.
@Ivča76
Naše Terka má tu kůži a podkoží přilepené. Prostě nejde úplně volně do všech stran s ní pohybovat. Do jedné strany se dolíček jakoby zvýrazní.
@Dajdula píše:
@Ivča76
Naše Terka má tu kůži a podkoží přilepené. Prostě nejde úplně volně do všech stran s ní pohybovat. Do jedné strany se dolíček jakoby zvýrazní.
Napište sem prosím, až vám na to ortoped řekne názor. Děkuji
Tak jsme zpátky z prohlídky u ortopeda. Prohlídnul malou a říkal, že ty dolíčky na kolenou ještě neviděl ( a to není žádný študentík
). Nicméně čéšku má Terezka volnou, přichycena je jen kůže k podkoží vedle čéšky, takže by to žádné problémy dělat nemělo. Ale máme to hlídat a kdyby se mi něco nezdálo, tak máme přijít. Prý se to může přichytit až k chrupavce a to by problém být mohl. Tak snad nebudeme ten případ.
Zdravím, ráda bych se zeptala těch dam, které tu tehdy diskutovaly, jak jsou na tom jejich děti s těmi ďolíčky teď po x letech. Děkuji moc..naše malá má půl roku a taky to teď řešíme (na kolenou), všichni nám pouze říkají, že to nikdy neviděli, proto budu moc ráda za jakoukoli odezvu
velmi mě to zajímá jak se to časem vyvinulo..
I my máme ďolíčky, doktorka se tomu jen směje, tak snad dobrý