Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky poradte mi. můj přítel strašně šílí když malá brečí…příjde mi že si k ní nějak zatím nevybudoval vztah…jak jimk tomu pomoct aby si na sebe zvykli?
moc mě to mrzí a pak jsem z toho nervozní…když jsme doma samy a přítel je v práci tak je vše ok…a on příjde a tváří se jak bubák a to jsem se dozvěděla že v práci dělá různé blbosti a baví se a doma je jak kdyby mu uletěly včely…a to jsem si myslela že bude nadšený z malé ![]()
Ahoj ,já je nechávala doma samotný,to je nejlepší smiřovadlo
hned po porodu jsem malého nakrmila a říkám tak čau za tři hodiny
,zvládli to a teď už je malému rok a nebála bych se je nechat samotný i třeba týden,když bych musela. ![]()
U nas hodne pomohlo, kdyz manzel zacal byt se synem kazdy den 2 hodiny uplne sam. Vybudovali si behem mesice nadherny vztah. Ted spolu blbnou, je videt, ze ho miluje a maly je stale vic fixovany na tatinka. ![]()
Tak se zkuste dohodnout aspon na jednom dni v tydnu, uvidis, jake to dela zazraky. ![]()
Nepíše kolik je malé? Ale asi bude ještě malé miminko;) Chlap si musí zvyknout, je to velká změna pro všechny. Zeptej se na starosti v práci atd.
Můj chlap dodnes tvrdí, že když byl malý miminko, že to stálo za prd
Oni potřebujou aby běhal, kutil s nima, mohli je brát na fotbal atd. ![]()
Hele muj muz si taky rozumi s detma az tak alespon od 10ti mesicu vys, spis vic. S prvnim klukem sam nebyval. Mel ho rad, ale moc mu to mimino nerikalo. Prebalil ho, vykoupal, ale takovou tu komplexni peci se vztahem to neumel a nemel. Zlomilo se to, kdyz bylo malemu asi rok a ctvrt a ja chytla tak strasnou chripku, ze jsem prvni tyden zvladla pouze a jen lezet a dalsi dva tydny se davala dohromady. Odstehovala jsem se na ty tri tydny do byvaku na noc, pres den se muz staral kdykoliv byl doma, dokonce si ten prvni tyden musel kvuli me vzit dovolenou (ne cely), o vikendech jezdili na vylety jen oni dva. A kdyz jsem se vzpamatovala, tak jsem zjistila, ze maji system a vztah. Takze radim to, co holky, nechavej se samotne. Ale jestli muz neni na mimina, pockala bych s tim a nenutila.
děkuji holky za rady
doufám že to bude den ode dne lepší… zkusím na chvíli jít pryč a nechat je samy…třeba si zvyknou ![]()
včera už jsem ho nechala at je s malou v noci vzhůru a já rezignovala a pěkně spala
a zvládli to…tak doufám že už si na sebe zachvilku zvyknou
musím být trpělivá
no joooo koukám ,že je malé měsíc
,to je ještě drobeček
,tak je nechávej chvilkama samotné,uvidíš ,že si cestu najdou,hezky polehoučku
;+
Vždyť je to ještě malý bobek ![]()
Přítel měl zezačátku hrozný strach, že jí něco udělá (možná to bude taky tím), chce to ho nenásilně zapojit do všech miminkovských povinností. Ať si zkusí přebalit, pomoci s oblékáním (třeba navlíct ponožku), dát odříhnout po kojení, uložit ke spánku, o víkendu si lehnout a nechat přítele, ať se tu hodinku nebo 2 postará… Ale HLAVNĚ chválit, hodně chválit! Ono to půjde, uvidíš, že si na sebe brzy zvyknou
Vždyť je prťavá ![]()
Velká část chlapů se k miminku nemá.Můj manžel byl to samé - na dítě se strašně těšil, možná dokonce víc jak já
Porodila jsem a …prd.Malého si pomalu nevšiml, nevykoupal, nepřebalil, nechoval, nehrál si, nedal mu pusu (páč chlapi se nelíbaj přece
).Prostě mu to mimino nic neříkalo a hlavně měl strach s ním jakkoliv manipulovat (přiznal až o hoooodně později).Já samo prskala kvůli tomu
A dnes? parťáci největší, láska veliká převeliká…Řádí spolu jak diví, malej se věčně chodí objímat a pro pusu, máma v tu chvíli neexistuje ![]()
Takže - přítele samo zapojuj do péče o malou, ale vydrž, když z ní nebude hnedka na větvi, musí si zvyknout
Chlapi to mají jinak než my, pro ně je to uzlíček, co kříčí, kadí, jí a spí.Ale jednou budou velcí kamarádi.
verenika píše:Můj chlap dodnes tvrdí, že když byl malý miminko, že to stálo za prdOni potřebujou aby běhal, kutil s nima, mohli je brát na fotbal atd.
Přesně to samé ![]()
U nas to bylo to samy, kdyz byl miminko tak nic moc, jako prebalil, okoupal ale ten vztah nic moc a kdyz jsem mu rekla at na nej mluvi- aby ho malej vubec znal tak rikal ze ne protoze mu neodpovida
A ted kdyz uz malej reaguje a smeje se tak s nim furt blbne a dela s nim kraviny. A kdyz jsem se rozplyvala nad fotkama kde byl uplne malinkej tak jeho reakce byla- vzdyt to bylo hrozny jen lezel a nic s nim nebylo, takze je to fakt jak u koho. Na druhou stranu mam znamy a jejich chlap uz odmalicka blbnul s malym… Muj chlap by byl nejradeji kdyby uz mluvil a chodil a mohli delat kraviny, on to s mimcama hold neumi…