Zvracení 9měsíčního kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2249
3.3.12 22:36

Zvracení 9M kojence

Prosím o radu! Náš 9m syn dnes dvakrát silně zvracel. Jedná se zřejmě o reakci na jídlo, které jsem mu dávala k obědu (moc másla, alergie to ale určitě není, na máslo je zvyklý). Nevím, co se v takové situaci dělá a so mu můžu podat, aby se mu ulevilo. Teploty nemá, je celkem čilý. Jenom prostě je mu asi blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
weruuunka
3.3.12 22:39

Já bych udělala slabý černý čaj. :think:

• Citovat
  • Upravit
150
3.3.12 22:40

Máte doma Kulíška? To je dietetický přípravek pro děti při průjmech či dehydrataci. Hlavně hlídej pití, pokud by nepil a dál zvracel, tak bych mu jeden sáček dala. Jsou tam minerály, které jsou důležité.
Jinak žaludek taky zklidní heřmánkový čaj pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.3.12 22:41

Já bych vynechala mlíko a nasadila dietku, dávala bych třeba aspoň jeden den banán, rýži s mrkví, suchý rohlík..hlavně aby dost pil, čaj třeba slabý černý.. ;)

• Citovat
  • Upravit
sterezie
3.3.12 22:42
Vibe píše:
Máte doma Kulíška? To je dietetický přípravek pro děti při průjmech či dehydrataci. Hlavně hlídej pití, pokud by nepil a dál zvracel, tak bych mu jeden sáček dala. Jsou tam minerály, které jsou důležité.
Jinak žaludek taky zklidní heřmánkový čaj pro děti.

Kulíšek je fajn, ale jeho problém je, že je dost hnusnej, takže ho do dítěte dostat je většinou umění :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
150
3.3.12 22:44
sterezie píše:
Vibe píše:
Kulíšek je fajn, ale jeho problém je, že je dost hnusnej, takže ho do dítěte dostat je většinou umění :mrgreen: :mrgreen:

V tom s Tebou souhlasím, ale v horších případech je to lepší než být v nemocnici na kapačkách. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
3.3.12 22:47
Vibe píše:
sterezie píše:
Vibe píše:
Kulíšek je fajn, ale jeho problém je, že je dost hnusnej, takže ho do dítěte dostat je většinou umění :mrgreen: :mrgreen:
V tom s Tebou souhlasím, ale v horších případech je to lepší než být v nemocnici na kapačkách. ;)

To je taky pravda ;) my ho teda zakoupili, když malá asi týden zvracela, průjmovala a byl problém udržet v ní cokoliv, ale myslím, že u zakladatelky snad postačí ten černý čaj a dát den oddych bříšku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
150
3.3.12 22:48
sterezie píše:
Vibe píše:
sterezie píše:
Vibe píše:
V tom s Tebou souhlasím, ale v horších případech je to lepší než být v nemocnici na kapačkách. ;)
To je taky pravda ;) my ho teda zakoupili, když malá asi týden zvracela, průjmovala a byl problém udržet v ní cokoliv, ale myslím, že u zakladatelky snad postačí ten černý čaj a dát den oddych bříšku :kytka:

Určitě. ;)

Hodně zdravíčka synáčkovi, zakladatelko! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
3.3.12 23:00

Mě fungovalo ten pytlíček rozdělat do hodně málo vody a zamíchat do rozmačkanýho/rozmixovanýho banánu. Ta pachuť se ztratí a není to poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
3.3.12 23:08

Díky moc, zítra jedem pro Kulíška. Zatím to nevypadá nijak dramaticky. Spíš jsem zjistila, že fakt nevím, co s takovým mimčem dělat. Dospělý dostane černé uhlí a je to vpohodě. No jo, prvomatka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
4.3.12 00:01

tak já bych se na kulíška v této situaci vyprdla. Je to rehydratační roztok, takže se podává při dlouhodobějším zvracení či při těžkých průjmech, kdy z těla už odchází minerály a tělíčko jede na doraz a hrozí dehydratace. U jednoho či dvou zvracení dehydratace ani ztráta potřebných živin určitě nehrozí. Pokud je to zvracení z jídla, kdy prckovi něco nesedlo, nasadila bych zítra lehčí dietu, aby se žaludek zklidnil, pohlídala bych příjem tekutin, mlíko bych vyzkoušela jestli snese a pokud ano, klidně bych mu ho dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.3.12 12:42
MMartina1 píše:
tak já bych se na kulíška v této situaci vyprdla. Je to rehydratační roztok, takže se podává při dlouhodobějším zvracení či při těžkých průjmech, kdy z těla už odchází minerály a tělíčko jede na doraz a hrozí dehydratace. U jednoho či dvou zvracení dehydratace ani ztráta potřebných živin určitě nehrozí. Pokud je to zvracení z jídla, kdy prckovi něco nesedlo, nasadila bych zítra lehčí dietu, aby se žaludek zklidnil, pohlídala bych příjem tekutin, mlíko bych vyzkoušela jestli snese a pokud ano, klidně bych mu ho dávala.

To jsem taký výše psala, že pokud by se silné zvracení opakovalo, tak pak by byla možnost Kulíška podat.
Důležitý je pitný režim a nějaká ta dietka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
5.3.12 15:20

No tak se nakonec ukázalo, že to byla nějaká střevní viróza. Naštěstí je naše mimino pořízek, takže párkrát zvracel, dopoledne průjem, pak mu vyskočila teplota, ale celkem rychle to přešlo. Akorát jako vyděšení prvorodiče, když mu začala stoupat teplota ke 40, tak jsme letěli na pohotovost. A tam nám doporučili studený slazený (glukopur) černý čaj, Kulíška :-) a dietu. Dneska už dobrý.
Volala jsem ráno ještě kamarádce, která s tím má bohaté zkušenosti a ještě mi doporučila nápoj od Hippu ORS200, což je vlastně mrkvovo rýžový odvar s glukózou.

Ještě jednou vám všem děkuji za rady a reakce, docela mě to podrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.3.12 20:28

Zdravím všechny maminky. Chtěla bych Vás velice poprosit o pomoc a radu. Mám 10 měsíční dcerku a dnes mi hodně začala zvracet kojenecké mléko, jelikož jsem už nemohla kojit, od šestého měsíce podáváme kojenecké mléko. Postupem času jsem začala přidávat i další mléčné výrobky(pribi­náčka,ostraváč­ka,tvaroh..) Celé dva měsíce bylo vše v pořádku až do dnešního rána, kdy mi vyzvracela celé kojenecké mléko. Celý den bylo opět vše v pořádku a zase večer po podání kojeneckého mléka silně zvracela. Dala jsem jí trošičku čajíčku jestli se to vní udrží. Zatím spí. Nemáte některá s tímto zkušenost? Děkuji moc šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
20.3.12 20:48

no postup máš popsán výše ;) nedávala bych mléko a po troškách zkoušela, aby se v ní udržel čaj, pokud to půjde, ráno suchý rohlík, pak třeba kousek banánu, na oběd rýži s mrkví, pokud by to pak zítra bylo v pořádku, večer bych udělala mléko do rýžového odvaru..ale to je jen spekulace, záleží, co v sobě udrží 8) důležité jsou tekutiny, pokud by se to zítra nezlepšilo, šla bych nazítří k doktorce..

PS. ty pribiňáky bych teda nedávala vůbec.. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure