Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji pěkný den,
o blinkání zde bylo už mnoho popsáno, a bohužel se týká i nás (za týden má syn 2 měs)......... a i když vím, že naštěstí nejde o nic horšího, chvílemi jsem zoufalá
… Maličký vypije cca 120 ml, ale blindí i když mu udělám jen 90. Ublinkne si i když ho po vypití 60 ml dám odříhnout, před pokračováním........ Chci se ale zeptat, že v diskuzích tady čtu jak převlékáté miminka i několikrát denně a vyměňujete pod něma podložky - to vše chápu, ale je normální, že převlékat se musím i já, protože množství bývá tolik, že to prostě teče a kape od syna, přes mě až na zem? Vymyslela jste některá nějaký fígl, jak to udělat, aby se s miminkem nemusela desetkrát převlékat taky maminka? ![]()
Na váze přibýrá syn hezky a je jinak spokojené smějící se miminko. Papáme postupně Nutrilon 1 HA plus to co odstříkám.......
všem přeji zdravé miminka .......a spokojené maminky ![]()
Ahojky, teda nevím.. já se obalila dycky plenama
ale stejně kolikrát to prostě nešlo a musela sem se převléknout.. malé jsem dávala pořád velkej brindák,abych mohla třeba vyměnovat jen ten a ne jí celou převlékat… A vyzkoušeli jste už něco s označením AR ?? nevim teda jestli nutrilon něco dělá
my používáme bebu AR a trochu se to zlepšilo..
ahoj, takové problémy s blinkáním jsme neměli, ale čas od času se stalo,že jsem to schytala i já nebo kdokoli jiný u koho byla malá v náručí, na klíně apod. Žádnej fígl jsem nenašla, leda tak chodit v nějakém igelitovém rouchu, ale to myslím bude pro Tebe i mimi ne zrovna příjemné ![]()
Leoni-zkus malého nedávat hned po vypití mlíčka krknout,nech ho chvilku ležet tak jak ho krmíš trošku ve svislé poloze.mě taky malej blindí a nejvíc když ho hned zvednu na krknutí tak si říhne a pak poblinká.takže ted ho nechávám ležet na polštáři kde ho i krmím cca 10minut možná mín.a pak ho opatrně beru.a taky má na sobě bryndák a plenu
a jestli blinká fakt hodně řekni to dr a ona ti nejspíš doporučí AR mlíčko pro blinkající děti.přeju at se to ustálý ![]()
Leoni, tak my jsme s manzelem pobliti porad
ja uz to nejak neresim. Jako samozrejme se prevlikam, ale vetsinou ne vice jak jednou. Tzn. rano beru cisty a kdyz to schytam, beru dalsi cisty a kdyz znovu, tak uz na to prdim
pokud samozrejme nekam vyrazim, tak beru dalsi cisty.
S temi figly. Nam hodne pomohli bryndaky z HM. Nevim, jestli je maji v cr, ale podle me je kolekce vsude stejna. Byly tri, jsou takovy mensi na suchy zip. Podle me minimalne polovina mlika zachytnou. Takze jich mame nakoupeno asi ctyri sady, dohromady tedy 12 bryndaku a ty menim podle potreby. Vetsinou padnou za den vsechny ![]()
Jinak samozrejme jsou tu urcit opatreni, ale t urcite znas. No a v poslednich dvou mesicich nam hodne pomohlo penove puzzle. Lezi na nem na brise, blindi a ja to stiram. Jde to dobre, nesknci to na malem ani na me. Ale na tohle jste jeste moc mali.
AR mlikk nam taky castecne pomohlo. Prikrmy vubec. Tak proste cekam. Reflux mame a dokud se ta zaklopka neuzavre, tak se bude blit a nic s tim nenadelam.
Přeju ti aby to co nejdřív přestalo.
Mě malej blinkal to 4.měsíce, potom to bylo lepší a v 6.měsíci zmizelo úplně. ![]()
Zezačátku jsem ho i sebe mohla převlíkat snad každou hodinu.
AR mlíčko ho akorát zabetonovalo, takže nemělo smysl.
Ale nejvíc pomáhalo, když jsem ho položila na polštář, tak že byl skoro v polesedu, nakrmila a nechala aspoň 20min ležet, ale nesměla jsem ho zvednout na krkání. ![]()
Příspěvek upraven 03.03.12 v 10:55
U nás je právě záludné ještě i to, že nejde jen o čas bezprostředně po jídle, ale i daleko delší dobu (hodiny) a někdy téměř před dalším krmením.........i když v těchto případech samozřejmě množství i častost ubývá
............ no například dnes byl malý nejméně přes půl hodiny po jídle a já se chystala si ho dát do šátku. Jakmile jsem ho uvelebila, vyblinkal se mi do výstřihu.....tak jsem se trpělivě převlékla i s podprdou ........nasadila jsem si šátek a jakmile jsem malého opět vložila tak se poblindil znovu
.......vím, že jednou se tomu budu asi usmívat, ale v tyhle chvíle jsem docela zoufalá a o krmení mimo domov ani nemluvím, to si neumím představit ![]()
Jinak kombinaci HA/AR dělá prý jen Beba a do měnění mléka se nechci hnát jako do první možnosti........
my jsme dávali krkat malou ne přes rameno ale byla zádama ke mě a koukala jako do místnosti.. netlačila si tak bříško
a když to vylítlo, bylo to na zemi, naštěstí plovoučka a ne koberec
![]()
Leoni a nemůže to být tím šátkem?ta poloha jak ho tam dáváš?třeba s ním manipuluješ tak že mu nějak stlačíš bříško a on se prostě poblinká?
Taky nedávám říhat prostě až třeba za půl hodky když ho beru tak chvíli mám ve svislý poloze a bud si říhne nebo ne,většinou jde teda spinkat,no a mlíčko mu vyteče z pusinky i třeba za hodinu,ale né moc ![]()
Zkus ho nedávat do toho šátku jen na zkoušku
No, jediné 100% řešení jak nepřevlékat je mimčo i ty nahatí
pokud má člověk doma dostatečně teplo a je tam sám.
No, tak já se taky převlíkala
Miminko na tom bylo líp, protože mělo spoustu oblčků, ale na sebe jsem nestíhala prát
Vždycky jsem se obložila důkladně plínama a prcek měl taky kolem krku pořád plínu nebo takový ty malý bryndáčky… Normální to je… Akorát bych doporučila přidat nutriton, ale poraď se s Dr… HA je sice dobrý na alergie, ale na blinkání na nic
Nutritonem zahustíš tohle i to vlastní mlíčko… A pokud nemusí mít nutně HA, tak doporučuju comfort s tím nutritonem… Byla to bezkonkurenčně nejlepší varinata… Na blinkání je jinak přímo nutrilon AR, ale po tom měla malá zácpu…
Moni u nas naopak tohle vede k vetsim splouchnutim
sice si netlaci na bricho, ale proste to z nej vylitne ve vetsim mnozstvim. Nevim proc.
Leon jestli ti blindi pravidelne po temer kazdym krmenim, tak to bude asi reflux. Ale pokud pribiva, tak muzes jedine fakt cekat, az se mu to spravi. Vyzkouset to AR mlicko a uvidis. Tam by jsi mela videt rozdil hned. My blindime porad, myslim, ze frekvence se trochu AR mlikem snizila, ale uz toho neni tolik a to je hlavni.
Jinak mozna se to nekomu bude zdat divny, ale my teda desetkrat za den body neprevlikame. Jako jasne, ze kdyz je totalne mokry anebo toho vylitlo vic tak jo, ale pokud ma teba poblideny rukav nebo proste nejake snesitelne mnostvi, tak nechavam. Uschne to… Sice jsem si ze zacatku rikala, jestli z toho maly nebude nemocny nebo tak, ale vim, ze to na nej nema absolutne zadny nasledky a ja se aspon nedostavam do bludnyho kruhu prevlikani, zvedani jehoe prdky, nasledne znovu poblideni a znovu prevlikani. Protoze manipulace po jidle je s nim dost obtizna.
I ted kdyz si hrajeme na zemi musi by asppn 45 minut po krmeni, ale stejne vim, ze bude blindit.
Nečetla jsem teda úplně všechny příspěvky, ale jestli ho nenecháváš odříhnout, tak je to špatně… Blinkací miminka se doporučuje minimálné půl hodiny po jídle držet ve svislý poloze… A pak teprve odkládat… Samozřejmě postýlka a všechno, kde leží by mělo být napolohoavaný… Můžeš až do 40 stupňů… A nechat ho ležet v postýlce je pro něj nejlepší… Šátek nic moc… Mačká mu to bříško…
Že blinká i těsně před dalším jídlem je u refluxu taky úplně normální… Lepší je taky samozřejmě dávat menší dávky, i když po nich taky blinká… U nás se to tím ale upraqvilo, že už tak moc neblinkala před dalším jídlem…
Pokud musí mít HA, tak fakt zkus nutriton… To je ta samá látka, kterou obsahuje AR, takže přidáš jen potřebné množství, necháš 3 minuty zhoustnout a můžete papat ![]()
A pak taky teda důležitá je dobrá flaška… Už si připadám jak blázen, že to tu ve všech diskuzích píšu
Flašky s těma ventilama protikolikový jsou naprd!! Potřebuje flašku s co nejmenší dírkou, aby to teklo opravdu pomalu a takovou, co ho nutí k aktivnímu sání… Prostě mu to neteče samo… Já jsem nechávala běžně i dudlík, který byl od 0-3 měsíce až do třeba 5 atd… Já sama mám vyzkoušenou od LOVI, je výborná… Avent byl na nic… A teď jsem viděla od tommee tippee a zdála se, že by mohla bát taky dobrá… ale vyzkoušenou ji nemám…
Jo, jinak pokud si ublinkne na oblečení jen trošku, tak stačí otřít vlhčeným ubrouskem
Ten mimochodem i bezvadně vyčistí třeba z koberce… a nic pak nesmrdí… Teda do doby, než malá začala jíst jogurty, to pak nepomohlo nic
![]()
a zkoušela jsi i jiné mléko, protože měla jsem stejný problém s tímhle mlíkem šla jsem k doktorkce a ta řekla at zkusím jiný mleko davam sunar nutradefense 1HA a od te doby neblinkame