Co dříve, maso či ovoce?

Anonymní
2.3.12 12:28

Co dříve, maso či ovoce?

Když je dítěti 5 měsíců, je NEkojené, našla jsem dva protichůdné názory:

co zavádět dříve, masozeleninovou polévku nebo ovoce? Někdo tvrdí dříve ovoce, někdo maso,resp. masozeleninové polévky.

jsou někde nějaké stránky nebo kniha, která zohledňuje NEkojené děti, všude píší o kojených, event. dokonce o plně kojených

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15108
2.3.12 12:30

Začla jsem dávat od čtyřech měsíců zeleninu,asi za týden,ovoce a tak od pěti měsíců maso.Ale jestli je to podle normy správně to fakt netuším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
2.3.12 12:32

Já tvrdím, nejdříve zeleninku, pak ovoce a nakonec maso :mrgreen:
Ber to stejně jako u kojených, já v tom rozdíl nevidím. Akorát, že se u nekojených zavádějí obecně příkrmy dříve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
2.3.12 12:33

me taky dr.rikala,nejdrive zeleninu,pak presnidavku a pak maso.A dvakrat do tydne pul vareneho zloutku do polevky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
2.3.12 12:38

.

Příspěvek upraven 21.03.21 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.12 12:46

a nevadi, že už máme vyzkoušený jen některou zeleninu a už jsme dali některé ovoce? např. nemáme vyzkoušenu brokolici a květák, bojím se prdu.

a nevadi syrovy banán?

v cem je vlastne lepek, abych se toho vyvarovala (musim nastudovat do kdy)

• Citovat
  • Upravit
29436
2.3.12 12:53

My začínali taky ve 4 měsících. Začali jsme zeleninou, pak mix zeleniny, pak jsem přidávala bramboru a pak maso a žloutek. Ovoce jsem dávala na konec, syn měl už víc jak půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.3.12 12:55
Anonymní píše:
a nevadi, že už máme vyzkoušený jen některou zeleninu a už jsme dali některé ovoce? např. nemáme vyzkoušenu brokolici a květák, bojím se prdu.

a nevadi syrovy banán?

v cem je vlastne lepek, abych se toho vyvarovala (musim nastudovat do kdy)

Lepek je v obilných věcech (obilné kaše) a v těstovinách, mouce. Je nejlepší ho zavádět mezi 5 a 6 měsícem. Já teda projela zeleninu všechnu možnou, jak jsem psala výše, ovoce jsem dávala až po mase, ale ono je to asi jedno. Spíš jde o to, že některé děti pak třeba zeleninu nechtějí, když si zvyknou na sladké ovoce. Banán se nevaří, jak jinak bys ho chtěla dávat, než za syrova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.3.12 12:57

Já kojím ale příkrmy plánuju teď kdy mu budou 4. měsíce.. jen kojit až do půlroka mi přijde jako b¨lbost ale proti gustu.. začnu zeleninkou pak ovoce a pak až asi masíčko ;) prý se začíná zeleninklou kvůli tomu aby si dítě nezvyklo jen na sladkou chuť ovoce a pak by třeba zeleninku odmítalo.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
2.3.12 13:01

ahoj,dceři jsem začala dávat masozeleninové příkrmy,teda nejdříve brambor a přidávala zeleninu a asi po měsíci jsem dala maso,Ovoce až nakonec,dítě by si mohlo zvyknout na sladkou chuť a pak by nechtělo zeleninu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.3.12 13:09
Anonymní píše:

a nevadi syrovy banán?

Lepek by se naopak měl zařazovat co nejdřív (podle mojí doktorky). Nejlépe hend od začátku přikrmování. Děti ho pak lépe snáší a je menší riziko vzniku problému.

• Citovat
  • Upravit
Billi
2.3.12 13:12

Holky, trochu OT. Ale mně přijde jako blbost, jak se pořád dokola omílá, že se má dávat první zelenina, aby si dítě nezvyklo na sladkou chuť. Vždyť je na ní zvyklé od narození. MM je sladké jak cumel a UM, které není HA tak taky. :nevim: Navíc mrkev je taky pěkně slaďoučká.
Jinak mám taky v plánu první zeleninu, pak ovoce a nakonec maso.
No a kámoška začala syrovým banánem a dítě je taky v pohodě. Teď je mu přes rok a baští pěkně všechno…

• Citovat
  • Upravit
13046
2.3.12 13:20
no jo to máš pravdu.. já to budu tak nějak střídat.. ale začnu od 4. měsíce i když plně kojím.. mě zase přijde blbost jenh kojit až bůhví do kdy.. hlavně i proto že když mě můj skoro 4 měsíční syn vidí jíst mlaská a kouká jak kdyby nikdy nejedl :-D :roll:
Billi píše:
Holky, trochu OT. Ale mně přijde jako blbost, jak se pořád dokola omílá, že se má dávat první zelenina, aby si dítě nezvyklo na sladkou chuť. Vždyť je na ní zvyklé od narození. MM je sladké jak cumel a UM, které není HA tak taky. :nevim: Navíc mrkev je taky pěkně slaďoučká.
Jinak mám taky v plánu první zeleninu, pak ovoce a nakonec maso.
No a kámoška začala syrovým banánem a dítě je taky v pohodě. Teď je mu přes rok a baští pěkně všechno…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.3.12 13:53

Ahoj,
mělo by se začínat zeleninou, tu dávat pár týdnů, pak přidat maso k zelenině a pomalu najet na ovoce. My jsme začali asi s týdenní odsupem, napřed maso, pak ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.12 13:58
gabi.design píše:
Anonymní píše:

a nevadi syrovy banán?

Lepek je v obilných věcech (obilné kaše) a v těstovinách, mouce. Je nejlepší ho zavádět mezi 5 a 6 měsícem. Já teda projela zeleninu všechnu možnou, jak jsem psala výše, ovoce jsem dávala až po mase, ale ono je to asi jedno. Spíš jde o to, že některé děti pak třeba zeleninu nechtějí, když si zvyknou na sladké ovoce. Banán se nevaří, jak jinak bys ho chtěla dávat, než za syrova?

Ja vim, to bylo jen blby slovni spojeni - syrovy banan.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure