Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o vaše rady a zkušennosti…
Mám dvouměsíční miminko a bohužel jsme si ho velice rychle naučili na uspávání ve skořápce za stálého houpání. Vlastně ani nevím, jak k tomu došlo
Jinak už nám neusne, nemáme vůbec šanci ho uspat jinak. Vadí mi to ze dvou důvodu. Za prvé, že musíme pořád houpat, houpat a houpat (běda, jak přestaneme) a za druhé si myslím, že to není dobré na jeho záda, když neleží na rovném. Zkoušíme stále vše možné, aby nám spal v postýlce (drncám s postýlkou, šeptám mu, mazlim ho, hladim, pouštím hudbu, zavinuju, ale ať dělám co dělám, řve jako tygr a nechce tam být. Už jsem z toho zoufalá. Odmítám použít vyřvávací metodu, nemám na to srdce a hlavně máme pupeční kýlu. Zkoušela jsem si ho brát na uspání i do postele, že ho uspim u prsa, ale nic, marný, ani na mě mi neusne, dudlíka nechce…
prosím o vaše zkušennosti a rady, jestli jste měli nebo máte stejný problém
No vykopala sis hrob
.To znám.Taky jsem to takhle „pytlíkovla“.Jen ne v sedačce,ale houpala jsem na rukou.I hodinu v kuse,než malej zabral..
Pak jsem postupně ubírala houpání a víc zařazovala pokládání do postýlky.. Víc ti poradit nedokážu.Vy to máte ještě komplikovanější,když mám tu kýlu..
Zkus se zeptat pediatra..Od toho jsou,aby poradili… Pevné nervy přeju ![]()
jizis,vyrvavaci metoda se nepraktikuje u tak malickych deti
![]()
maly byt sileny uplakanek,ale stejne co autosedacka mu nabidne tva naruc,kdyz si ho das do klubicka,privines a budete se mirne houpat,ty mu budes sycet,uciti tve teplo,srdicko a bude mi lip nez ve vajcu…
ja kdyz si na podobny problem stezovala mudre,tak rikala,ze je malicky,at chovam,chovam…
pak pozdeji muzete zkouset uspavaci ritualy,ty take pomuzou…
ono je tezke,ale musis i vychytat spravnou dobu,kdy ulozit,at to neni moc brzo a nebo pozde,kdy je male pretazene…
u nas silene moc pomohla snerovaci perova zavinovacka…
Tak dočetla jsem se o Estivilově metodě, ale jak říkám, na to nemám srdce a ani jsem to nezkoušela, jak začíná plakat, okamžitě si ho beru a chovám…V náručí jsem samozřejmě taky zkoušela uspávat a utišovat, houpat, syčet, ale moc plsatné to není
Včera tatínkovi usnul večer na ruc, už byl přetažený z celého dne, ale jak ho přenesl do postýlky, okamžitě se probral a plakal…to se opakovalo 3×, pomaličku přenášel, pokládal, ještě hladil utišoval, ale nic … tak ho pak položil do autosedačky a okamžitě spal
Nezbývá než chovat, chovat, chovat, je to ještě malinké mimi. Zkoušela jsi houpání na balóně? To pomáhalo nám, první 4 měsíce jsem na něm skákala furt a usnul bez problému po pár pohoupáních. Ale někdy jsem na něm strávila i hodinu.
S tou kýlou to máte složitější, ale za zkoušku nic nedáš. Přiviň si ho k sobě a zkus chojat. Držím palce ![]()
Já měla tento problém,ale přes den.Večer spal v postýlce.Vlastně to pro mě ani problém nebyl.Nevadilo mi to.Dokonce když mu rostly zoubky a v noci chudáček trpěl,tak jedině v autosedačce dokázal aspoň na chviličku usnout.Pak sám od sebe tam přestal chtít být.Rozhodně to bylo pohodlnější než ho tahat v náruči.
Za mě hacka. Takové malé mimčo bych taky nenechala vyřvat. Syn se zase chtěl uhoupávat na balónu, ale já jsem už měla totál odrovnaný záda. Koupili jsme hacku a krásně v ní usínal. Zruba v sedmi měsících jsme přešli na Estivilla a trvalo to asi jen 3 dny, než se naučil usínat sám ![]()
Koukni tady (máme tu stejnou)a podívej se do starších diskuzí, maminky si ji hodně chválí.
http://www.slune-cz.cz/houpadlo-hacka/
Jo a bud v klidu, náš malý byl uplně stejný jako váš…neboj, přejde to ![]()
si myslim,ze autosecka by se mela pouzivat na nezbytne dlouho dobu…ne v tom vozit dite po mestea nebo nechavat spat…
meli jsme taky silene problemy,ale nosila jsem,pouzivala babyvak,ruce sice vytahane,ale rozhodne lepsi na zada nez vajco…
Tak bříško občas trápí, ale to na něm poznám, takže v tom problém není, on si prostě vynucuje tu sedačku a houpání
a chování na ruce nezabírá, to řve…ale jakmile položím do sedačky, je okamžitě ticho
co zkusit šátek nebo nosítko?
edit: Koukala jsem, že jsi z Prahy, tam by neměl být problém půjčit si něco takového na zkoušku v nějakém šátkařském obchodě.
Jinak jsem kdesi narazila na informaci, že v autosedačce max. 10 % času (tj. ca 2,5 h denně), ale kde jsem to vzala už vážně nevím.
v autosedacce ma byt na nezbytne dlouhou dobu…proste je to autosedacka,takze na jizdu autem…
zakladatelko,proste musite zkouset,pujcit,satek,babyvak,ono se zlozvyky spatne odnaucuji,ale jde to,pevne nervy preji…
Knihomyš píše:
co zkusit šátek nebo nosítko?edit: Koukala jsem, že jsi z Prahy, tam by neměl být problém půjčit si něco takového na zkoušku v nějakém šátkařském obchodě.
Jinak jsem kdesi narazila na informaci, že v autosedačce max. 10 % času (tj. ca 2,5 h denně), ale kde jsem to vzala už vážně nevím.
Tak ten náš tam trávil tak hodinku denně jinak spal venku v kočárku.Tak to je dobrý.
maly zase me nechtel usnout po 4 mesici jinde pres den jen na rukach,musela jsem houpat a sycet do ucha…bylo to na palici a spal po hodine a pul aktivity,takze jsem neudelala doma vubec nic…sesm si rikala,ze jsem na sebe upletla bic…
slo to pomalu,ale v dnesni dobe ho uz pres den ukladam do postylky..