Uspávání v autosedačce

2338
2.3.12 09:01

Uspávání v autosedačce

Ahoj, prosím o vaše rady a zkušennosti…
Mám dvouměsíční miminko a bohužel jsme si ho velice rychle naučili na uspávání ve skořápce za stálého houpání. Vlastně ani nevím, jak k tomu došlo :think: Jinak už nám neusne, nemáme vůbec šanci ho uspat jinak. Vadí mi to ze dvou důvodu. Za prvé, že musíme pořád houpat, houpat a houpat (běda, jak přestaneme) a za druhé si myslím, že to není dobré na jeho záda, když neleží na rovném. Zkoušíme stále vše možné, aby nám spal v postýlce (drncám s postýlkou, šeptám mu, mazlim ho, hladim, pouštím hudbu, zavinuju, ale ať dělám co dělám, řve jako tygr a nechce tam být. Už jsem z toho zoufalá. Odmítám použít vyřvávací metodu, nemám na to srdce a hlavně máme pupeční kýlu. Zkoušela jsem si ho brát na uspání i do postele, že ho uspim u prsa, ale nic, marný, ani na mě mi neusne, dudlíka nechce… :nevim: prosím o vaše zkušennosti a rady, jestli jste měli nebo máte stejný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2351
2.3.12 09:10

No vykopala sis hrob :roll: .To znám.Taky jsem to takhle „pytlíkovla“.Jen ne v sedačce,ale houpala jsem na rukou.I hodinu v kuse,než malej zabral.. :zed: :zed: :zed: Pak jsem postupně ubírala houpání a víc zařazovala pokládání do postýlky.. Víc ti poradit nedokážu.Vy to máte ještě komplikovanější,když mám tu kýlu.. :nevim: Zkus se zeptat pediatra..Od toho jsou,aby poradili… Pevné nervy přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.3.12 09:11

jizis,vyrvavaci metoda se nepraktikuje u tak malickych deti :! :! :! :! :! :! :!

maly byt sileny uplakanek,ale stejne co autosedacka mu nabidne tva naruc,kdyz si ho das do klubicka,privines a budete se mirne houpat,ty mu budes sycet,uciti tve teplo,srdicko a bude mi lip nez ve vajcu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.3.12 09:14

ja kdyz si na podobny problem stezovala mudre,tak rikala,ze je malicky,at chovam,chovam…

pak pozdeji muzete zkouset uspavaci ritualy,ty take pomuzou…

ono je tezke,ale musis i vychytat spravnou dobu,kdy ulozit,at to neni moc brzo a nebo pozde,kdy je male pretazene…

u nas silene moc pomohla snerovaci perova zavinovacka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
2.3.12 09:18

Tak dočetla jsem se o Estivilově metodě, ale jak říkám, na to nemám srdce a ani jsem to nezkoušela, jak začíná plakat, okamžitě si ho beru a chovám…V náručí jsem samozřejmě taky zkoušela uspávat a utišovat, houpat, syčet, ale moc plsatné to není :( Včera tatínkovi usnul večer na ruc, už byl přetažený z celého dne, ale jak ho přenesl do postýlky, okamžitě se probral a plakal…to se opakovalo 3×, pomaličku přenášel, pokládal, ještě hladil utišoval, ale nic … tak ho pak položil do autosedačky a okamžitě spal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
2.3.12 09:21

Nezbývá než chovat, chovat, chovat, je to ještě malinké mimi. Zkoušela jsi houpání na balóně? To pomáhalo nám, první 4 měsíce jsem na něm skákala furt a usnul bez problému po pár pohoupáních. Ale někdy jsem na něm strávila i hodinu.
S tou kýlou to máte složitější, ale za zkoušku nic nedáš. Přiviň si ho k sobě a zkus chojat. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
2.3.12 09:25

Já měla tento problém,ale přes den.Večer spal v postýlce.Vlastně to pro mě ani problém nebyl.Nevadilo mi to.Dokonce když mu rostly zoubky a v noci chudáček trpěl,tak jedině v autosedačce dokázal aspoň na chviličku usnout.Pak sám od sebe tam přestal chtít být.Rozhodně to bylo pohodlnější než ho tahat v náruči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
2.3.12 09:31

Za mě hacka. Takové malé mimčo bych taky nenechala vyřvat. Syn se zase chtěl uhoupávat na balónu, ale já jsem už měla totál odrovnaný záda. Koupili jsme hacku a krásně v ní usínal. Zruba v sedmi měsících jsme přešli na Estivilla a trvalo to asi jen 3 dny, než se naučil usínat sám :palec:
Koukni tady (máme tu stejnou)a podívej se do starších diskuzí, maminky si ji hodně chválí.
http://www.slune-cz.cz/houpadlo-hacka/
Jo a bud v klidu, náš malý byl uplně stejný jako váš…neboj, přejde to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.3.12 09:32

si myslim,ze autosecka by se mela pouzivat na nezbytne dlouho dobu…ne v tom vozit dite po mestea nebo nechavat spat…

meli jsme taky silene problemy,ale nosila jsem,pouzivala babyvak,ruce sice vytahane,ale rozhodne lepsi na zada nez vajco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.3.12 09:33

maki a co brisko,neboli?nemate boleni,prdiky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
2.3.12 09:40

Tak bříško občas trápí, ale to na něm poznám, takže v tom problém není, on si prostě vynucuje tu sedačku a houpání :zed: a chování na ruce nezabírá, to řve…ale jakmile položím do sedačky, je okamžitě ticho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.3.12 09:41

co zkusit šátek nebo nosítko?

edit: Koukala jsem, že jsi z Prahy, tam by neměl být problém půjčit si něco takového na zkoušku v nějakém šátkařském obchodě.
Jinak jsem kdesi narazila na informaci, že v autosedačce max. 10 % času (tj. ca 2,5 h denně), ale kde jsem to vzala už vážně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.3.12 09:51

v autosedacce ma byt na nezbytne dlouhou dobu…proste je to autosedacka,takze na jizdu autem…

zakladatelko,proste musite zkouset,pujcit,satek,babyvak,ono se zlozvyky spatne odnaucuji,ale jde to,pevne nervy preji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
2.3.12 09:53
Knihomyš píše:
co zkusit šátek nebo nosítko?edit: Koukala jsem, že jsi z Prahy, tam by neměl být problém půjčit si něco takového na zkoušku v nějakém šátkařském obchodě.
Jinak jsem kdesi narazila na informaci, že v autosedačce max. 10 % času (tj. ca 2,5 h denně), ale kde jsem to vzala už vážně nevím.

Tak ten náš tam trávil tak hodinku denně jinak spal venku v kočárku.Tak to je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
2.3.12 09:54

maly zase me nechtel usnout po 4 mesici jinde pres den jen na rukach,musela jsem houpat a sycet do ucha…bylo to na palici a spal po hodine a pul aktivity,takze jsem neudelala doma vubec nic…sesm si rikala,ze jsem na sebe upletla bic…

slo to pomalu,ale v dnesni dobe ho uz pres den ukladam do postylky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí