Jak udržet dudlík

80
1.3.12 10:32

Jak udržet dudlík

Prosím o radu chytré a nápadité maminky :-)
Máme 2,5 měsíční holčičku. Už v porodnici nám začala pěkná kolika, ale o tom psát nechci (bylo by to na x stránek :-) Momentálně je to lepší, ale řešíme jeden problém. Ikdyž už tolik nepláče, cca tak půl hodinky po krmení začne hodně tlačit (hlavně, když se snaží usnout) a problém je v dudlíku. Jak hodně tlačí, tak dudlík „vytlačí“, respektive při tom tlačení vyplivne. Jenže jakmile ho hned zas necítí v pusince, začne řev a ona se z toho polospánku probere..Máte někdo nápad nebo zkušenost, jak dudlík v pusince udržet? Zkoušela jsem jí přes něj dát látkový kapesník a usnula běhěm deseti minut. Jenže jak se u toho tlačení hodně kroutí, tak se jí často ten kapesník uvolní a dudlík zase vypadne… Budu vděčná za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
1.3.12 10:54

Přilepit :mrgreen:

Teď vážně, já myslím že na to žádný fígl nebude. Taky mám „dudlíkové“ dítě a strkám zpět. Zvláštní je, že jí vypadne, spí třeba hodinu až dvě bez něj a najednou ho chce tak řve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
1.3.12 10:55

„Přivazovat“ dudlík je strašně nebezpečné! Když si dítě ublinkne a má dudlík na pevno může se lehce zvratky udusit. Někdy dudlík vypadne nechtěně, ale někdy dudlík vyplivne dítě samo. Takže holt to hlídat, než přestane kolika a než dítě zabere více, ale rozhodně bych nedávala žádnou gumičku a podobně… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
1.3.12 11:33

budeš to muset chvíli vydržet a dudlík pořád nasazovat,použij tř.řetízek k dudlíku a připni k pižamku,moje malá se ho takhle cca kol 5 měsíce naučila nasazovat sama když jí vypadl,na tom řetízku se ji neodkutálel tak daleko :) njn s dudlíkama je to věčnej boj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
1.3.12 11:33

My jsme malýmu položili okolo krku složenou plínku - dudlík mu trošku přidržela a když ho chtěl vyplivnout, tak to v pohodě zvládnul. Naučil se na to, takže teď když má plínku přes pusu, tak je spokojenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
1.3.12 12:04

náš malý má „okolo hlavy“ smotanou heboučkou larisu do podkovy, protože se o ní rád „muchlá obličejem“ než usne - a zároveň to drží i dudlajz, protože malej spí hlavou úplně na boku na tu nebo druhou stranu a tím pádem má dudlík opřenej o tu deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
1.3.12 12:19

Ahoj,s
normálně jsme dudlík podpírali dekou, kterou byli přikrytí nebo dali kolem hlavy plenu a ta ten dudlík jistila proti náhodnému vypadnutí, a když ho chtěli fakt schválně vyplivnout, tak ho vyplivnuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí