Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat mám doma měsíční holčičku, papá nutrilonek ,vypije už 120 ml a asi 14 dní mi už i 2 hodiny po jídle ublinkne, naštěstí teda neblinká když spí, ale chtěla jsem se zeptat jestli je to normální a jaké s tím máte zkušenosti…děkuji …
Ahojky, s blitím máme zkušenosti víc jak bohaté. A to Ti blije jen těch posledních 14 dní? Jak dlouho pije Nutrilon? Od narození, nebo kratší dobu? Napadá mě, že je buď přepitá, nebo jí Nutrilon nesedí, anebo je prostě „blicí“ a pak by stálo za zvážení například Nutrilon A.R. Důležité je, JAK MOC Ti blije - jestli jí jen trochu vyteče z pusinky, nebo jestli hází šavle jak hrom.
tak naše malá je na MM, ale ublinkne, a to je někdy slabý výraz, klidně i tři hodiny po jídle.
Nám malej taky kolikrát ublinkne náký 2 hodky po jídle,ale když se nají večer a jde spát tak přes noc na štěstí ne
nejspíše to bude reflux, trošku (nebo úplně, ale u nás jen trošku) se to zlepší podáváním AR mléka
Lulinecko, mě malej blindil od narození a pořád ho to nepřešlo. Okolo 3. měsíce se to trošku zlepšilo a teď jak se začal točit na bříško, tak je to zase horší. Doktorka se tvářila, že pokud přibírá, tak to nevadí. Některé děti to tak mají. Hold budete často převlékat a návštěvy varovat, ať si nosí náhradní oblečení ![]()
Tak to znám velice dobře, malej má reflux
Teď jsem před týdnem začala dávat nutrilon AR a super ![]()
děkuji za uklidnění
mám první mimi a jsem ze všeho úplně rozhozená… Nutrilon papá od narození…ono to nejsou vyloženě šavle obloukem jen ji to občas prostě uteče…tak jsem ráda že je to vpohodě a jsem zase o něco klidnější
děkuji moc
jen jsem si myslela že tak dlouho po jídle by ublinknout neměla
taky blindíme, po mateřském i ted po um, je to tím že není v klidu aspon ten nás, v noci neblije, ale přes den blije po jídle a i klidně ty 2 hodiny po jídle už natrávený mléko…ale nejsou to vyloženě šavle(jednou do týdne se mu to teda povede) a doktorka na to nic neřekla takže doufám, že už ho to pomalu opustí
ahoj, sice kojíme, ale s tím blinděním to taky tak máme, tak bych se asi nebála jestli přibírá…
my si prošli vším možným - blinkáním obloukem, ublinkávání atd.
Ale ano, taky ublinkáváme i několik hod. od poslední bašty (né vždy, ale není to vyjímečné…)… taky jsem se bála, ale mimi je spokojené a prospívá… buď je blinkací a nebo se přepapává a nebo mu to zrovna v ten okamžik pomaleji pracuje v tom bříšku…
ono se to upraví, až začnete příkrmy, možná i dřív ![]()
Dcerka mi taky blinčila, jen jsem jí převlíkla, mohla jsem znova. Holt je to jen trochu náročnější na praní a sušení oblečení ![]()
Me mala blije i tri hodky po jidle:) ale je v poho a pribira:) nekdy i desetkrat denne prevlekame:)
Já teda kojím, ale malá blindí klidně i před dalším jídlem - to je pak lahůdka, když už je to natrávený
Doma už je pořád s bryndákem, abych nemusela pořád převlékat bodýčka.. Ale jinak prospívá výborně.. Jo a dělá to jen přes den, v noci ne..
u nás se taky blije
a to taky po 2 hodinách i později, jak je pohyblivej tak je to ještě horší a smrdí to ![]()
Ahojky, tak nám malá taky po jídle ublinkne....., ale taky jak kdy…někdy si dá záležet a neblinká
no a jindy, kdy jí oblíknu do hezkého oblečení, tak to do 5 minut máme poblinkané.....:)