Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky,od kdy vám děti drželi pevně hlavičku,třeba když jste je drželi v ruce?Vojíšek má zítra 4 měsíce a ještě hlavičku neudrží,pořád mu blimbá,zkoušela jsem ho z lehu za ručičky jen popozvednout,jestli udrží hlavičku a jen na chvilinku,pak jí zakloní.Pást ho dávám často,když chce jde mu to krásně a když se mu nechce tak si lehne a řve a řve,hodně ho dávám že sedím a malého dám jakoby na bříško na mé nohy a on kuká,v náručí hodně používám tygříka.už nevím co vyzkoušet,by se mu hlavička zpevnila.moc děkuji
Kdyby tebe někdo tahal za ruce z lehu, jak příjemné ti bude držet hlavičku, navíc v poměru k tělu asi dvakrát větší, než doopravdy jako dospělá máš?
Pokud nic neshledá pediatr, podporovala bych ho v té poloze na bříšku a ono to dojde…
naše Ema držrla hlavičku krásně od 2 měsíců,říkal jsem si,jestli nemá za krkem náhodou špejli,no a od té doby už ji vadilo nošení „na mimino“chtěla byt pořád na ramínku a mít z výšky rozhled
moje máma říkala,že já byla stejná,džrla jsem hlavičku hodně brzo.Každopádně neboj,každé mimi je jiné a vyvíjí se jinak rychle,brzy to příjde a hlavičku bude pevně držet ![]()
kermi píše:
děkuji,z lehu jsem to zkoušela jen jednou
Však jo, nemyslím, že bys mu tím ublížila, jen je to prostě zkouška pro doktory, oni si přitom všimnou všeho možného, tak bych doma nedělala závěry…
„Nastojato“ se stejně děti nemají nosit, dokud si samy nesednou, takže času dost ![]()
Asi od 3,5 m už ji držel dobře. Ale dodnes, když ho držím, je jakoby takový vláčný, ale hlavičku udrží v pohodě a na bříšku je rád a často.
Pipet píše:kermi píše:Však jo, nemyslím, že bys mu tím ublížila, jen je to prostě zkouška pro doktory, oni si přitom všimnou všeho možného, tak bych doma nedělala závěry…
„Nastojato“ se stejně děti nemají nosit, dokud si samy nesednou, takže času dost
opravdu e tak nosit nemají dokud si sami nesednou?to slyším poprvé
Při nošení „nastojato“ se namáhá krční páteř. Některé děti z toho pak maji hypertonus šíje a prohýbání do luku apod.
Příspěvek upraven 02.03.12 v 11:55
kermi píše:Pipet píše:opravdu e tak nosit nemají dokud si sami nesednou?to slyším poprvékermi píše:Však jo, nemyslím, že bys mu tím ublížila, jen je to prostě zkouška pro doktory, oni si přitom všimnou všeho možného, tak bych doma nedělala závěry…
„Nastojato“ se stejně děti nemají nosit, dokud si samy nesednou, takže času dost
No nemá se posazovat, ale pokud ho držím ve vzpřímené poloze, ten tlak na páteř si myslím, že není o moc menší. Jasně na chvíli na odříhnutí nebo tak něco se nic nestane, ale když vidím ty bobíky miminka, hlavu u maminy na rameni, ona ho drží pod zadkem… Schválně to zkus s nahatým miminem a podívej se do zrcadla, jak vypadá jeho páteř. I když čtyřměsíční už se asi tak nepokroutí jako šestitýdenní, ale moc dobré to prostě není…
První dcerka udržela hlavičku bez problémů po 2hém měsíci. Druhá měla neurologické problémy a cvičila vojtu. Hlavičku držela pořádně až skoro v 5ti měsících…
Souhlasím s Pipet, náš Štěpánek bude mít v úterý pět týdnů a odříhne si jen na rameni u mě, takže mu tak dávám odříhnout, ale když jsem koukala do zrcadla tak byl jak paragraf. Trápí ho koliky, takže když ho to chytne, tak si sednu a opřu se na gauči a položím ho na sebe, takže na mě leží, dělá mu to dobře a zvedá hlavu. Takže leží na bříšku a přitom ho hřeju já ze spodu a ho to uklidnuje a dělá mu to dobře. Jinak moje dcerka nedržela hlavičku ani nepásla koně, měla jsem už stres, že nás pošlou na rehabky, ale v den 3 měsíčnin začla pěkně pást a držet hlavu a za 14 dní se sama už překlulilav 5 měsících se plazila a v 6 měsících začla lézt po 4, sedět a na konci 6 měsíce i stát v postýlce, takže to fakt může být z ničeho nic.
Malé je 5 měsíců a začla ji pěkně držet až ted, není kam spěchat. A s tím nošením na rovno je to pravda. Dokud si dítko samo nesedne, mělo by se nosit s oporou o trup matky, nebo toho, kdo ho nese. No prostě obličejemdítka dopředu.
my držíme hezky už od porodky
nikdy ji to tak nepadalo
, ale teď ve 3m super, žádný balanc
přeju ať se brzo zadaří ![]()
kermi píše:Pipet píše:opravdu e tak nosit nemají dokud si sami nesednou?to slyším poprvékermi píše:Však jo, nemyslím, že bys mu tím ublížila, jen je to prostě zkouška pro doktory, oni si přitom všimnou všeho možného, tak bych doma nedělala závěry…
taky jse na tu čučela
jak to říkaly nedávno v Sama doma
- hlavně že tak 90% mamin dává na odkrknutí mimi že ![]()
No na odkrnutí toho tolik nezkazíte, ale někdo tak nosí mimčo pořád. Mně na to upozornila fyzioterapeutka na rehabce.