Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat, z jakého důvodu může mít můj dvouměsíční syn bílé kousky ve stolici. Dříve to nemíval, až asi poslední týden a má celkem problém se vykadit, vždy hrozně tlačí a pláče, tak mu pomáhám rektální rourkou. Napadlo mě, jestli to není nestrávené mléko, nebo zácpa
Jinak stolici má pořád žlutou, jen se v ní teď objevily ty bílé kousíčky. Od třetího týdne ho dokrmuju, nemůže to být reakce na Bebu? Ale proč by se to objevilo až teď? Děkuji za rady
maly to ma taky,byl na Bebe,ted ma Sunar defense a bile kousky ma taky,ale on je zahleneny,ma kasel..tak nevim cim to muze byt. ![]()
Holky ty bile kousky jsou nestraveny tuk. Ja teda kojila, takze pro me to byla dobra zprava, ze mam dobre mleko a dite ani nestiha travit. V dobe spurtu treba byla stolice jak horcice- dite potrebovalo vic zivin a casem se vzdy upravilo na zlute s bilymi kousky. Tak treba je to tak i u UM ![]()
Jo, je to tuk… Malá ho tam taky má, ale je teda jen kojená a přibírá až moc
ale nevím, jestli je to tak i z UM… Třeba by zase stačilo tvoje mlíčko? ![]()
Tak já kojím, Bebu dostává tak 2× denně, protože je to lenoch a vzteká se mi u prsa a nechce tahat, tak pak dostává lahvičku, protože maminka na to nemá nervy
Spíš jsem se bála, jestli to není špatná reakce na Bebu a neměla bych změnit značku
Ja uz bohuzel nekojim asi 2 mesice,maly porad brecel,mohla jsem snad kazdou hodinu mu davat,chudak uz nemel skoro nic…
doktorka nam poradila tu Bebu,ted mu je 7mesicu,byl na HA 1,HA 2 pit nechtel,davam mu ten sunar defense,ten pije.Takze to muze byt tuk ve stolici.Jsem si rikala jestli to nema souvislost s tim zahlenenim..
holky maji pravdu, je to nestraveny tuk, ale rozhodne to neni ukazatel, ze ma dostatek mleka, alespon u nas to tak nebylo. I presto, ze to mel v kazde stolici, tak pribiral malo ![]()
tak maly pribira docela dobre,prumer 700g za mesic…je pravda,ze mel bronchitidu a za 3 tydny jen 300g.Ale dr nic nerikala ![]()
Mě malý taky přibírá hezky, 300 g týdně, říkáme mu Otesánek. Děkuju, že jste mě uklidnili, že je to normální , bála jsem se, že budu muset měnit značku, nebo že je to něco horšího!
Maki ty bile kousky jsou ve stolici maleho mimca opravdu normalni.
A k tomu pribirani, jak tu nekdo psal- me kluk pribiral (a stale pribira) blbe, holka dobre. Stolici meli oba stejnou, moje mleko predpokladam take plus minus stejne. To uz je zase o diteti, zda ma v genech pribirat ci ne, ale bile kousky ve stolici znaci, ze mleka je dost a tucne azaz, prcek nic vic nepotrebuje.
tak me kluk pribiral od zacatku 100-120 za tyden. Na petimesicni kontrole pribral za 14. dni pouze 30 gramu, coz jsem sama rekla, ze je malo, tak jsem zacala o mesic driv s prikrmy. Fakt je ten, ze jsme s chlapem jak chrastitka, takze bude po nas
ale k obedu dostava zeleninu a ja odsavam a obnovuju v mrazaku zasoby na kasicky. Ty puvodni zasoby jsou ctyri mesice stare, tak to uz radeji nepouziju.
Ahojky máme stejný problém ve stolici máme bílé kouky od té oby co dokrmujeme dávala jsem nutrilon a jelikož po něm špatně kakal tak dáváme bebu teď a ty kousky má v každé stolici k tomu stále kojím,ale z mého mlíčka i když ho mám dost je pořád hladevej a dost pláče.Do toho máme pořád dost prdíky,ale při dokrmování když dostane bebu je klidnej a vydrží 4h nepapat i neplakat.Také nám přibral kilo za měsíc a vytáhnul o 5,5cm.Tak,že jsem zase o něco chytřejší po přečtení vašich příspěvků,nevěděla jsem co to je.Tak ahoj a děkuji ![]()
Je dobré vědět, že i jiné děti rostou a pribírají hodne. My máme 2 měsíce, vytáhli jsme se od narození o 11 cm a přibral cca 2 kg za tuto dobu. Plně kojím, bílé kousky máme taky. Ale doktorka říkala, že je to normální, že je to nestrávené mléko, že malý hodně jí. Což si myslím nijak neovlivním. Snažíme se jíst po 3 hodinách.
Zdravím holky… prosím o zachování anonymity - je to pro mě dost choulostivý dotaz
… chtěla jsem se zeptat jestli se mohou bílé kusy ve stolici dítěte objevovat i po zavedení příkrmů, když už je kojeno jen 3krát denně…malá mi poslední dva dny kadí hnědou stolici s bílými kousky…když jsem se podívala blíž vypadalo to jako rozmočený papír
nejsem si vědoma, že by pojedla někde kus papíru…pak mě napadl nestrávený rohlík…dáváme jí ho na kousání a je fakt, že polyká dost velké kusy
a jako poslední varianta mě napadl banán ale ono to je konzistence vážně jako papír
vlastně se chci zeptat jestli je to normální a nebo mám plašit
jestli to je prostě nějaký jídlo a nebo nějaké špatné trávení
to, že mi někdy vykadí příkrm tak jak ho dostala vrchem je asi normální ale takové kusy… nenapadá mě z čeho by to mohla mít ![]()