Doložení příjmů pro úřad práce?

Anonymní
9.10.25 14:35

Doložení příjmů pro úřad práce?

Ahoj, prosím dotaz…Zaregistrovala jsem se k 1.9. na ÚP a chtějí po mě doložit formulář o příjmech od minulého zaměstnavatele. Nějak jsem čekala, že si tyto údaje zjistí sami od sociálky. To skutečně musím posílat bývalému zaměstnavateli formulář, aby tam vyplnil, jaké jsem měla příjmy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65205
9.10.25 14:35
@Anonymní píše: Více

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.25 14:40

@vokishka Takže nejsou ty úřady nijak propojeni? Pardon za dotaz, nikdy jsem nebyla nezaměstnaná a čekala jsem, že v 21.století už trochu pokročili :D

• Citovat
  • Upravit
14618
9.10.25 14:56

Já jsem dokládala jen tři poslední výplatnice, žádná součinnost s bývalým zaměstnavatelem nebyla potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
9.10.25 16:12

No, protojeni jsou, ale ČSSZ fakt nevi tvuj čistý příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.25 16:41
@j.a.n.i1 píše: Více

Aha, zajímavé. Mně kamarádka právě říkala, že před lety naopak musela na ČSSZ, kde ji vyplnili příjmy a s těmi šla na ÚP.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.25 16:55

Neblázni, po mně chtěl ÚP doložit papír, který vystavuje sám ÚP :lol:

• Citovat
  • Upravit
8497
9.10.25 18:22

Já jsem přinesla od zaměstnavatele papír se všemi potřebnými údaji a na ÚP mi řekli, že musím přinést vyplněný ten JEJICH papír. Fakt jsem myslela, že si ze mě dělají srandu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
9.10.25 19:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
9.10.25 19:58

Úřad práce si už umí vytáhnout příjmy sám, stačí mu poskytnout IČO zaměstnavatele, on ho pak osloví přes datovou schránku a zaměstnavatel má myslím jen 7 dní, aby ÚP odpověděl, jestli si pamatuji správně, co mi paní na ÚP říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.25 07:26

Tak třeba podnikala.
Jinak některé z těch údajů samozřejmě na ČSSZ jsou, ale jednak nabíhají velmi pomalu a pozdě (obvykle chyba zaměstnavatelů, kteří to vkládají), často jsou evidentně špatně(opět chyba zaměstnavatel), často na to zaměstnavatelé naprosto kašlou.
Ano, úřad práce může sám vyžádat tyto údaje, zaměstnavatelé na odpověď často naprosto kašlou, protože ví, že se jim naprosto nic nestane, když neodpoví, nebo odpoví, až se jim bude chtít. Navíc počet zaměstnanců na ÚP není takový, aby bylo možné hromadně vyžádávat veškeré doklady ze strany ÚP a zároveň stíhat ostatní práci, víceméně je počet nastaven tak, aby stíhali tu ostatní práci a občas pomohli lidem, pokud mají nějaký problém se zaměstnavatelem.
Samozřejmě naše vládnoucí elita tvrdí, že úp udělá vše za lidi, čímž se stávají u voleb velmi populární.
Pokud by měl úp dělat vše, co obvykle nosili lidé, musel by mít tak asi o polovinu více zaměstnanců, než kdyby to nedělal, což by naši vládnoucí elitu udělalo dost nepopulární, takže se to nestalo.
Co tím chci říct, pokud ten papír doneseš, budeš mít vše vyřízeno podstatně dřív a lehčeji, než u lidí, kde se čeká na elektronické sehrání nebo se musí oslovovat zaměstnavatel od úp.
Pokud se čeká na elektronické sehrání, obvykle je dost problém vše vyřídit včas, aby lidé dostali peníze v nějakých slušných výplatních termínech.

• Citovat
  • Upravit
4200
12.10.25 14:00

Ano, zjistí si to. Je tedy možné, že tvůj zaměstnavatel na ČSSZ nic nenahlásil. Proto ti předali formulář, aby se vše urychlilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.25 18:23
@renduli
@renduli píše: Více
i

Právě že když se podívám na portál ČSSZ, tak tam vidím, že ke konci měsíce je ukončený pracovní poměr, takže to podle mě nahlásili. Proto to nechápu…

• Citovat
  • Upravit
101702
12.10.25 18:38

Uz jsem to jednou psala, pro podporu je potreba znat cisty prijem a ten ČSSZ nevi, takže fakt nema jake infoemace predat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
12.10.25 18:51
@j.a.n.i1 píše: Více
Úřadům práce vyjíždí průměrný měsíční výdělek v čistém.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat