Podpora v nezaměstnanosti - problémy na SK straně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Asi bys mohla jít do práce, co jiného ti poradit ![]()
V dnešní době si najít práci je záležitost pár hodin. Pokud nejsi v hledání úspěšná, budeš se muset poohlédnout dál od domu.
@Anonymní píše: Více
Ja tedy nevim, ale tys měla blbě vyplněný formulář, úřednice to aktivně řeší za tebe a ty mas ještě kecy
Tak si ho sežeň správně vyplněný sama a dodej ho a bude to odbavené rychleji.
Dokumenty mají být v pořádku. Pokud nejsou, dodej správné. Jinak je nejlepší pracovat, pak nemusíš řešit úřady ![]()
Ano já bych ráda šla do práce, také se mi to nelíbí nebýt v práci. Bohužel ale bydlím v takové lokalitě, kde je práce málo a dojíždění do druhého města jsou 2 až 4 hodiny. Zkoušela jsem vše, ale pracovní místa jsou okamžitě plná do minuty, protože tady u nás je velmi moc zájemců a málo práce 😔
- Upravit
@Dahlia0409 píše: Více
Ano tomu rozumím, ale problém nebyl na mé straně (všechny papíry jsem dodala v pořádku), ale na Slovensku to co máme tady neznají a poslali to špatně. Práci bych si ráda našla, ale tady v regionu se na jedno místo hlásí přes 100 lidí, protože je tu moc zájemců a málo práce. Kdybych měla dojíždět, práce jsou příliš daleko a třeba po osmičce bych klidně jela přes 2 hodiny domů, teda pokud jsou hlavní spoje, které jsou jen ráno a odpoledne nebo večer přes několik přestupů které trvají ještě déle 😔
- Upravit
2 až 4 hodiny do drhého města? to je v ČR?
a proč jsi se do takového zapadákova stěhovala? no tak asi přestěhovat, ne? přece nebudeš celý život na podpoře…
No přestěhuj se za prací, co chceš jiného dělat? Buď ses sem stěhovala za někým, tak ten ať tě živí, nebo ses stěhovala za prací, o tu jsi přišla a nemůžeš najít jinou, no tak se přestěhuješ tam, kde práce je.
Co na tom jiného chceš vymýšlet? ![]()
A ci to byl zamestnavatel, ktery to blbe vyplnil? Te urednice asi tezko…
@j.a.n.i1 píše: Více
Všichni jsou blazni, jen ona je letadlo. Problém zjistit, co bylo špatně a požádat o nové vyplnění ![]()
Prosím tě, kde je u nás do nejbližšího města 2 - 4 hodiny? Tak dlouho to netrvá snad ani z vrcholků hor. Kecko.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobrý den,
jsem zde nová a ráda čtu vaše otázky a odpovědi. Chtěla bych se vás některých zkušených zeptat. Pracovala jsem zde v ČR necelý rok (od Srpna 2024 do Srpna 2025, podle úřadu chybělo jen pár dní). Předtím jsem ale pracovala na Slovensku. Pracovnice mě žádala o formulář U1, který mi stejně bohužel zamítli, jelikož moje bývalá slovenská práce to vyplnila jinak než potřebovali. Hned na to kontaktovala Slovenský úřad sociálního zabezpečení či tak, aby jí jen poslali potvrzení. Slíbila mi, že když bude mít něco nového, zavolá mi. Ale nevím co dál. Protože ona mi pozastavila řízení, bez peněz, bez práce (v této lokalitě je těžké sehnat práci), nepotvrzená podpora… Čekám již druhý měsíc a jsem pomalu na mizině. Když jsem jí slušně zavolala, zvedla mi to její kolegyně, která mi velice vynadala že jí takzvaně otravuju a típla mi to. Chtěla bych se tedy zeptat, co si o tom myslíte vy, co byste mi poradili a co bych podle vás mohla dělat, děkuji moc. Jsem velmi zoufalá…