Doma bačkůrky nebo bos?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.10.15 09:01

Doma bačkůrky nebo bos?

Ahoj, mému synovi je 21 měsíců, sám bez pomoci a s jistotou chodí od roka a půl. Dosud chodil doma bos, ale já začínám zvažovat, jestli mu nemám pořídit bačkůrky. Všude máme plovoučky a podlahové vytápění. O zimu od nohou mi tedy nejde, spíš mám strach o uklouznutí. Poradíte mi, jestli je pro jeho nohy lepší chodit doma bos nebo v bačkůrkách???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
2.10.15 09:03

@m.t.y.teddybear máme všude podlahu a malý chodí z 95% bos. Má 24 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
2.10.15 09:09

Ahoj my máme všude doma lino, bačkurky jsem pořídila asi před měsícem za prvé lino je studené ale hlavně jak je rovné mě samotnou z něj bolí nohy když po něm chodim bosá, tak hlavně proto jsem se rozhodla pro bačkurky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.10.15 09:10

Malý chodí bos - má už tři roky a doma papuče neměl v životě..( ted jen ve školce )..kupuj ponožky ( štrample ) s protiskluzovou ochranou..případně bos uřičtě neukouzne..to by se mu musela noha hodně potit.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33018
2.10.15 09:11

@m.t.y.teddybear Názory odborníků se liší. Jedna fyzioterapeutka mi řekla, ať nechám klidně jen v kožených capáčkách do tří let, jiná už u jistě chodících dětí i na doma doporučuje bačkorky.
Tak si vyber. Nebo nějaký kompromis mezi klasickou botkou a ponožkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
2.10.15 09:11

Prý je pro dítě lepší chodit bosé a to co nejvíc.  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.10.15 09:13
@lovesmile píše:
Prý je pro dítě lepší chodit bosé a to co nejvíc. :nevim:

Ale prý na přírpodních povrchách typu tráva, písek, kamínky/štěrk, jehličí. Domácí podlaha )by´t by na ní prý byl koberec) je prý moc tvrdá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
2.10.15 09:18
@Svistice píše:
Ale prý na přírpodních povrchách typu tráva, písek, kamínky/štěrk, jehličí. Domácí podlaha )by´t by na ní prý byl koberec) je prý moc tvrdá. :nevim:

Aha, tak to jsem nevěděla. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.10.15 09:19
@Svistice píše:
Ale prý na přírpodních povrchách typu tráva, písek, kamínky/štěrk, jehličí. Domácí podlaha )by´t by na ní prý byl koberec) je prý moc tvrdá. :nevim:

jj prý to tak je..
ale já taky doma chodím jen v ponožkách..nevídím v tom problém..když jsem se pokoušela malému dát bačkory tak je stejně vyzouval.
Nohy i páteř má zatím dle dr zdravou..Dceri občas bačkory dávám, ale to proto že začala chodit strašně brzo a tak si myslím že ze začátku to je potřeba..ale pak také dávat nebudu

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
2.10.15 09:20

Mě se skvěle osvědčily kožené capáčky..Jsou bezvadné, určitě doporučuju..
 http://www.capiki.cz/…o-kluky.html

• Citovat
  • Upravit
20155
2.10.15 09:24

Dle našeho pediatra je nejvhodnější na tvrdé rovné podlaze typu lino, dřevo, laminát, asfalt, beton chodit v pevných botkách, a v přírodním nerovném terénu typu zahrada, louka, pláž, les chodit bos - toť prý ideální varianta, čili se tomu v praxi maximálně možně přibližovat.
Osobní zkušenost pak praví, že dítě si stejně samo určí, jak to bude mít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
2.10.15 09:35
@smurfka píše:
Malý chodí bos - má už tři roky a doma papuče neměl v životě..( ted jen ve školce )..kupuj ponožky ( štrample ) s protiskluzovou ochranou..případně bos uřičtě neukouzne..to by se mu musela noha hodně potit.. :nevim:
přesně tak, my máme taky vytápění podlahové, takže bačkory využijeme jen u prarodičů :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.10.15 09:39
@pajulinkaa píše:
přesně tak, my máme taky vytápění podlahové, takže bačkory využijeme jen u prarodičů :)

mi teda nemáme podlahové vytápění..a nějak nám to nevadí - ani dětem..malý běhá boso ( ten nesnese ani ponožky ), doma nosí jen tričko a slipy a to ještě ani netopíme..nemocný ještě kromě jedné angíny nebyl za ty tři roky ( je to otužilec )..dcera teda je ještě malá takže ta nosí štrample - ještě si je sama nesvlíkne, a papučky teda jen občas no..

• Citovat
  • Upravit
20155
2.10.15 09:40

Oni neuklouznou ani v ponožkách bez protiskluzu. V celém bytě máme parkety, děti se tu honí, perou, kramaří po celém bytě.. Sem tam občas někomu z nich podjede noha v zatáčce, když se honí, ale nikdy z toho nebyl úraz, ani lehký, ani vážný. Ony ty děti nejsou tak pitomé a neschopné, jak by se na první pohled zdálo. Jsou stejně šikovní jako jejich rodiče (usuzuji z toho, že jediná nemehla, která znám, jsou děti mé kamarádky, jejíž manžel je nemehlo na entou - vyváženo vysokou mozkovou kapacitou :-) ). Prostě ty úrazy a nehody mají ve frekvenci podobné nám dospělým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.10.15 09:43

@Sluka taky se mi ještě nestalo že by uklouzl na podlaze..a to běhá jak čert..maximálně když to segry šduchne, tak ta spadne, ale to není tím že by uklouzla že:o))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková