Domácí dýňové latté - recept

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
161
26.11.22 20:05

Suroviny
150 ml vody
150 ml javorového sirupu 3 polévkové lžíce dýňového pyré kousek čerstvého zázvoru 2 tyčky skořice 2 čajové lžičky hřebíčku 1/2 muškátového oříšku strouhaného

1 velké espresso z kávy Tchibo Espresso Barista
100 ml mléka

Postup
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni (Hokkaidó nebo english pie) rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na kousky. Povaříme do měkka a rozmixujeme. Do kastrůlku nalijeme vodu se sirupem a přidáme pyré (zbytek pyré můžeme použít do pomazánky nebo do těsta). Kousek zázvoru nastrouháme k ostatním surovinám do kastrůlku, může být i neloupaný. Zázvor přidávejte podle chuti postupně. Nakonec přidáme zbylé ingredience, kromě kávy a mléka. Přivedeme vše k varu. Potom teplotu stáhneme a deset minut lehce povaříme. Necháme zchladnout a přecedíme přes jemné sítko. Hotový dýňový sirup uchováme v lednici. Na jedno latte použijeme dvě lžíce sirupu, zalijeme kávou a pomalu přilijeme teplé mléko, které můžeme i jemně našlehat.

Tohle jsem našla na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
26.11.22 20:12
@Kytickaruzova píše:
Suroviny
150 ml vody
150 ml javorového sirupu 3 polévkové lžíce dýňového pyré kousek čerstvého zázvoru 2 tyčky skořice 2 čajové lžičky hřebíčku 1/2 muškátového oříšku strouhaného

1 velké espresso z kávy Tchibo Espresso Barista
100 ml mléka

Postup
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni (Hokkaidó nebo english pie) rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na kousky. Povaříme do měkka a rozmixujeme. Do kastrůlku nalijeme vodu se sirupem a přidáme pyré (zbytek pyré můžeme použít do pomazánky nebo do těsta). Kousek zázvoru nastrouháme k ostatním surovinám do kastrůlku, může být i neloupaný. Zázvor přidávejte podle chuti postupně. Nakonec přidáme zbylé ingredience, kromě kávy a mléka. Přivedeme vše k varu. Potom teplotu stáhneme a deset minut lehce povaříme. Necháme zchladnout a přecedíme přes jemné sítko. Hotový dýňový sirup uchováme v lednici. Na jedno latte použijeme dvě lžíce sirupu, zalijeme kávou a pomalu přilijeme teplé mléko, které můžeme i jemně našlehat.

Tohle jsem našla na netu

Dcera dávala koření do perníku. Dýni pekla a pak rozmixovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.11.22 22:06
@Havlova píše:
Dcera dávala koření do perníku. Dýni pekla a pak rozmixovala.

Jedno jsem ted dopila. Taky tu dyni pecu, do mekka, je to mene pracne, nez se s tim krajet na kousky. Jen rozkrojim a upecu do mekka, pak vydlabnu lzici. Ja teda davam pumpkin pie koreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
26.11.22 22:08
@Lenka_Hal píše:
Jedno jsem ted dopila. Taky tu dyni pecu, do mekka, je to mene pracne, nez se s tim krajet na kousky. Jen rozkrojim a upecu do mekka, pak vydlabnu lzici. Ja teda davam pumpkin pie koreni.

Dcera taky jen na 2 poloviny. To koření, čemu je podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.11.22 22:13
@Havlova píše:
Dcera taky jen na 2 poloviny. To koření, čemu je podobné?

Sem si nebyla jista, co tam je, tak jsem to vyfotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
26.11.22 22:17
@Lenka_Hal píše:
Sem si nebyla jista, co tam je, tak jsem to vyfotila.

To je dost podobné perníkovému koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.11.22 22:19
@Havlova píše:
To je dost podobné perníkovému koření.

Davam I do perniku :) vetsinou moc na mix koreni nejsem, ale tohle mi vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí