Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Suroviny
150 ml vody
150 ml javorového sirupu 3 polévkové lžíce dýňového pyré kousek čerstvého zázvoru 2 tyčky skořice 2 čajové lžičky hřebíčku 1/2 muškátového oříšku strouhaného
1 velké espresso z kávy Tchibo Espresso Barista
100 ml mléka
Postup
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni (Hokkaidó nebo english pie) rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na kousky. Povaříme do měkka a rozmixujeme. Do kastrůlku nalijeme vodu se sirupem a přidáme pyré (zbytek pyré můžeme použít do pomazánky nebo do těsta). Kousek zázvoru nastrouháme k ostatním surovinám do kastrůlku, může být i neloupaný. Zázvor přidávejte podle chuti postupně. Nakonec přidáme zbylé ingredience, kromě kávy a mléka. Přivedeme vše k varu. Potom teplotu stáhneme a deset minut lehce povaříme. Necháme zchladnout a přecedíme přes jemné sítko. Hotový dýňový sirup uchováme v lednici. Na jedno latte použijeme dvě lžíce sirupu, zalijeme kávou a pomalu přilijeme teplé mléko, které můžeme i jemně našlehat.
Tohle jsem našla na netu
@Kytickaruzova píše:
Suroviny
150 ml vody
150 ml javorového sirupu 3 polévkové lžíce dýňového pyré kousek čerstvého zázvoru 2 tyčky skořice 2 čajové lžičky hřebíčku 1/2 muškátového oříšku strouhaného1 velké espresso z kávy Tchibo Espresso Barista
100 ml mlékaPostup
Tohle jsem našla na netu
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni (Hokkaidó nebo english pie) rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na kousky. Povaříme do měkka a rozmixujeme. Do kastrůlku nalijeme vodu se sirupem a přidáme pyré (zbytek pyré můžeme použít do pomazánky nebo do těsta). Kousek zázvoru nastrouháme k ostatním surovinám do kastrůlku, může být i neloupaný. Zázvor přidávejte podle chuti postupně. Nakonec přidáme zbylé ingredience, kromě kávy a mléka. Přivedeme vše k varu. Potom teplotu stáhneme a deset minut lehce povaříme. Necháme zchladnout a přecedíme přes jemné sítko. Hotový dýňový sirup uchováme v lednici. Na jedno latte použijeme dvě lžíce sirupu, zalijeme kávou a pomalu přilijeme teplé mléko, které můžeme i jemně našlehat.
Dcera dávala koření do perníku. Dýni pekla a pak rozmixovala.
@Havlova píše:
Dcera dávala koření do perníku. Dýni pekla a pak rozmixovala.
Jedno jsem ted dopila. Taky tu dyni pecu, do mekka, je to mene pracne, nez se s tim krajet na kousky. Jen rozkrojim a upecu do mekka, pak vydlabnu lzici. Ja teda davam pumpkin pie koreni.
@Lenka_Hal píše:
Jedno jsem ted dopila. Taky tu dyni pecu, do mekka, je to mene pracne, nez se s tim krajet na kousky. Jen rozkrojim a upecu do mekka, pak vydlabnu lzici. Ja teda davam pumpkin pie koreni.
Dcera taky jen na 2 poloviny. To koření, čemu je podobné?
@Havlova píše:
Dcera taky jen na 2 poloviny. To koření, čemu je podobné?
Sem si nebyla jista, co tam je, tak jsem to vyfotila.
@Lenka_Hal píše:
Sem si nebyla jista, co tam je, tak jsem to vyfotila.
To je dost podobné perníkovému koření.
@Havlova píše:
To je dost podobné perníkovému koření.
Davam I do perniku
vetsinou moc na mix koreni nejsem, ale tohle mi vyhovuje.