Jak děláte smažený květák v troubě?

358
24.11.22 15:58

Jak děláte smažený květák v troubě?

Ahoj, chci dělat smažený květák v troubě - našla jsem hodně receptů - v některých ho doporučují 5 minut vařit, ještě před smažením. Máte s tím zkušenosti, zda je třeba ho vařit? Jak dlouho a nakolik ho pak v té troubě smažíte? Předem díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
472
24.11.22 16:09

Já dělám květák na kari. Prostě nakrájím cibuli na měsíčky, květák na růžičky, dám na to kurkumu, zázvor, římský kmín sůl, pepř a uzenou papriku, přidám trochu oleje, celé to promicham, rozložíme na plech a půl hodiny cca peču na 200 stupňů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.11.22 16:15

Díky za tip :D smažený květák v troubě by mě nikdy nenapadl, mrknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
24.11.22 16:23

V troubě dělám obalovaný květák, nikoliv smažený. Klasicky trojobal, žádný tuk, jen položit na pečící papír. Preferuji kukuřičnou strouhanku, ale lze to i s klasickou. A předem nevařím. Dělám ho cca na 190 stupňů tak 30 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4135
24.11.22 17:02

Květák dopředu nevarim. Peču ho na pečícím papíru, ale trochu zakapnu olejem. Peču dozlatova na 180 cca 25 minut. Nám všem moc chutna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
24.11.22 17:25

My už jinak „smažený“ květák neděláme. Protože se pracuje se syrovým květákem,
je možné obalovat kousky v sáčku. Vařený by se rozpadl.

Syrový květák rozdělím na přibližně stejné kousky. Obalím v klasickém trojobalu. Vajíčko osolím, opepřím, případně přidám bylinky. Mezitím si v troubě rozehřeju zavřený pekáč s trochou oleje. Květák dávám do horkého oleje, přikryju druhou částí pekáče a peču na cca 200°C. Květák průběžně obracím. Hotovo je, když je opečený ze všech stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.11.22 20:16

Vždy květák trochu vařím. Protože moje rodina má ráda květákovou polévku. Takže potřebuji ten vývar. Jinak klasika trojobal dělám. Do vajíčka dám trošku oleje. Obalím. Dám na pečící papír a peču. Obaluji někdy ve strouhance rohlíkové a někdy si pomelu corflakes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí