Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chci dělat smažený květák v troubě - našla jsem hodně receptů - v některých ho doporučují 5 minut vařit, ještě před smažením. Máte s tím zkušenosti, zda je třeba ho vařit? Jak dlouho a nakolik ho pak v té troubě smažíte? Předem díky za zkušenosti.
Já dělám květák na kari. Prostě nakrájím cibuli na měsíčky, květák na růžičky, dám na to kurkumu, zázvor, římský kmín sůl, pepř a uzenou papriku, přidám trochu oleje, celé to promicham, rozložíme na plech a půl hodiny cca peču na 200 stupňů ![]()
Díky za tip
smažený květák v troubě by mě nikdy nenapadl, mrknu na to.
V troubě dělám obalovaný květák, nikoliv smažený. Klasicky trojobal, žádný tuk, jen položit na pečící papír. Preferuji kukuřičnou strouhanku, ale lze to i s klasickou. A předem nevařím. Dělám ho cca na 190 stupňů tak 30 minut.
Květák dopředu nevarim. Peču ho na pečícím papíru, ale trochu zakapnu olejem. Peču dozlatova na 180 cca 25 minut. Nám všem moc chutna ![]()
My už jinak „smažený“ květák neděláme. Protože se pracuje se syrovým květákem,
je možné obalovat kousky v sáčku. Vařený by se rozpadl.
Syrový květák rozdělím na přibližně stejné kousky. Obalím v klasickém trojobalu. Vajíčko osolím, opepřím, případně přidám bylinky. Mezitím si v troubě rozehřeju zavřený pekáč s trochou oleje. Květák dávám do horkého oleje, přikryju druhou částí pekáče a peču na cca 200°C. Květák průběžně obracím. Hotovo je, když je opečený ze všech stran.
Vždy květák trochu vařím. Protože moje rodina má ráda květákovou polévku. Takže potřebuji ten vývar. Jinak klasika trojobal dělám. Do vajíčka dám trošku oleje. Obalím. Dám na pečící papír a peču. Obaluji někdy ve strouhance rohlíkové a někdy si pomelu corflakes.