Domácí Latté
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domácí Latté
Ahoj holky,
už mě nebaví při každé návštěvě vyplácat krabici latté na Dolce Gusto. Jedna návštěva a krabice je fuč, přijde mi to dost drahé. Tak mě napadlo si koupit takový stříbrný kávovar na sporák (např. Tescoma) a k tomu pěnič mléka a vyrobit si latté sama. Děláte to někdo tak? Je to latté z toho dobré? Jste spokojené? A co ten pěnič? Koukala jsem, že je nějaký do elektriky za cca 1000,–Kč, ale je to asi na 150ml mléka, to zase abych nedělala kafe celé odpoledne pro např. šest lidí. A co ten ruční, nejde tam udělat pěny více? Nebo je to naopak zdlouhavá pakárna?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Teď v létě dělám ledové latté..šlehám ručním šlehačem a bohatě to stačí-pokud dělám víc, tak nástavcem na tyčovém mixéru a pokud jen pro sebe nebo max 2 kusy, tak takovou blbůstkou-přidávám na fotu..nemám teda úplně přesně toto, ale princip je stejný-je jedno jestli se tím šlehá sníh nebo mléko..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám klasický pákový kávovar od DeLonghi s tryskou na napěnění mléka. Latte dělám tak, že si nejdříve namelu ručně zrna kávy a dám nahřát trubky kávovaru - po té napěním cca půl skleničky na latté mléka a odstavím, mezitím si připravím namletou kávu do páky a udělám klasické presso. A pak s obyč porcelánovou konvičkou o sklo naleju presso do napěněného mléka a mám krásné fáze a tradá latte hotové
Navrch posypu skořící a má to grády. Dělám dvě latte najednou (funkce dvě pressa současně) a když přijde více lidí (třeba osm) a všichni chtějí latte, tak dělám prostě postupně. Holt si počkají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laté doma děláme a příprava je úplně jednoduchá. Do skleničky naleju plnotučné mléko a dám ohřát do mikrovlnky. Mezitím si v ručním (nerezovém) šlehači ušlehám pěnu ze studeného plnotučného mléka (krásná hustá pěna) Pěnu naliju na horké mléko a přez pěnu liju do skleničky silnou kávu. Vrstvy jsou krásně oddělené a vypadá a chutná to báječné. Na vrh posypu kakaem nebo skořící.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme od Dolce Gusto jen ty kapsle, co jsou bez mléka - presso, cortado, au de lait… a mléko si tam pak dáváme sami našlehané ručním pidi šlehačem
http://www.nabytek-forliving.cz/…a-green.html?…
- Citovat
- Upravit
U nás doma piji Latte jen já. Dělám si ho 2× denně. Horké mléko šlehám ručním napěňovačem mléka z Ikea. Stojí snad 29 Kč a mám ho už 3 roky, pěnu udělá krásně vysokou, hustou. Kávu jsme dřív vařili v moka kávovaru (to je ten kávovar na sporák
). Káva byla dobrá, ale od té doby, co máme pákový kávovar, neznám lepší kávu
Taky máme na kávovaru napěňovač mléka párou, ale nepoužívám ho, protože se mi nechce ho několikrát denně čistit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domácí kafe dělám buď v kafeterii nebo presovači - radši koupím drahý kafe než nějakej obří strojek. A nezabírá to místo.
Jestli pijete hodně latté, tak by měl smysl pěnič mléka. Vypadá to jako malá konvička, která sama napění mlíko třeba pro tři lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit