Domácí Latté

130
22.7.14 13:51

Domácí Latté

Ahoj holky,
už mě nebaví při každé návštěvě vyplácat krabici latté na Dolce Gusto. Jedna návštěva a krabice je fuč, přijde mi to dost drahé. Tak mě napadlo si koupit takový stříbrný kávovar na sporák (např. Tescoma) a k tomu pěnič mléka a vyrobit si latté sama. Děláte to někdo tak? Je to latté z toho dobré? Jste spokojené? A co ten pěnič? Koukala jsem, že je nějaký do elektriky za cca 1000,–Kč, ale je to asi na 150ml mléka, to zase abych nedělala kafe celé odpoledne pro např. šest lidí. A co ten ruční, nejde tam udělat pěny více? Nebo je to naopak zdlouhavá pakárna?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19606
22.7.14 13:59

Teď v létě dělám ledové latté..šlehám ručním šlehačem a bohatě to stačí-pokud dělám víc, tak nástavcem na tyčovém mixéru a pokud jen pro sebe nebo max 2 kusy, tak takovou blbůstkou-přidávám na fotu..nemám teda úplně přesně toto, ale princip je stejný-je jedno jestli se tím šlehá sníh nebo mléko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
22.7.14 14:01

Ahoj, já mám klasický pákový kávovar od DeLonghi s tryskou na napěnění mléka. Latte dělám tak, že si nejdříve namelu ručně zrna kávy a dám nahřát trubky kávovaru - po té napěním cca půl skleničky na latté mléka a odstavím, mezitím si připravím namletou kávu do páky a udělám klasické presso. A pak s obyč porcelánovou konvičkou o sklo naleju presso do napěněného mléka a mám krásné fáze a tradá latte hotové :-) Navrch posypu skořící a má to grády. Dělám dvě latte najednou (funkce dvě pressa současně) a když přijde více lidí (třeba osm) a všichni chtějí latte, tak dělám prostě postupně. Holt si počkají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
22.7.14 14:14

Laté doma děláme a příprava je úplně jednoduchá. Do skleničky naleju plnotučné mléko a dám ohřát do mikrovlnky. Mezitím si v ručním (nerezovém) šlehači ušlehám pěnu ze studeného plnotučného mléka (krásná hustá pěna) Pěnu naliju na horké mléko a přez pěnu liju do skleničky silnou kávu. Vrstvy jsou krásně oddělené a vypadá a chutná to báječné. Na vrh posypu kakaem nebo skořící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.7.14 14:14

Máme od Dolce Gusto jen ty kapsle, co jsou bez mléka - presso, cortado, au de lait… a mléko si tam pak dáváme sami našlehané ručním pidi šlehačem
 http://www.nabytek-forliving.cz/…a-green.html?…

• Citovat
  • Upravit
6661
22.7.14 14:15

U nás doma piji Latte jen já. Dělám si ho 2× denně. Horké mléko šlehám ručním napěňovačem mléka z Ikea. Stojí snad 29 Kč a mám ho už 3 roky, pěnu udělá krásně vysokou, hustou. Kávu jsme dřív vařili v moka kávovaru (to je ten kávovar na sporák ;) ). Káva byla dobrá, ale od té doby, co máme pákový kávovar, neznám lepší kávu :oops: Taky máme na kávovaru napěňovač mléka párou, ale nepoužívám ho, protože se mi nechce ho několikrát denně čistit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
23.7.14 09:09

Domácí kafe dělám buď v kafeterii nebo presovači - radši koupím drahý kafe než nějakej obří strojek. A nezabírá to místo. :) Jestli pijete hodně latté, tak by měl smysl pěnič mléka. Vypadá to jako malá konvička, která sama napění mlíko třeba pro tři lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí