Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojda, zajímalo by mě, co máte pro prcky v lékárničce, resp. co se vám osvédčilo. U nas je to teploměr (rychloběžka a bezkontaktní), odsavačka na vysavač, olejíček na zoubky, čípky nurofen, paralen a viburcol - zvažuju, že přejdeme už na sirupy. A kapky se světlíkem na oči.
Teď řeším hlavně
desinfekci - Betadine, octenisept,…? štípnutí hmyzem - fenistil, neobulle,…?
repelent?
co dalšího by nás mohlo potkat a na co být připravená?
Hodně cestujeme a navíc bydlíme na malém městě, kde není nonstop lékárna a nerada bych, něco zanedbala.
Případně uvítám i tipy do lékárničky pro dospělé
osobně nedám dopustit na jodovou tinkturu, náplasti na mokré hojení nebo hemagel, počátek nachlazení u nás jistí Oscillo, Tamtum verde a zábal na krk. Na průjem Smecta a živočišné uhlí. Dál tam máme Brufen na bolest a Paralen na teplotu. Když už je hodně ouvej, tak Modafen. Naštěstí moc nemarodíme, takže jsme vybavení spíš úrazově.
@fíkofka nam se osvedcil Akutol a ve tvem vyctu mi chybi morska voda a neco na rymu (nebo jsem prehledla).
Mame nurofen a ibalgin cipky, fenistil kapky, olejicek na nos, nejake kapky na ucpany nos, morskou vodu, odsavacku, bezkontaktni a klasicky teplomer, calgel, betadine mast, vigantol, naplasti, sudocrem, repelent.
@luci.no máme, jen jsem nenapsala. Akutol mám pro nás, nicméně mně je dost nepříjemnej
@Bamace můžu se zeptat co máte za repelent? Já na všech našla, že je až od 3 let. Jako nemyslim si, že by na to měla umřít, ale snažím se léky dávat vhodně k věku. Zatím ji stříkám levandulí s rozmarýnem. Rehydratační roztok je supertip, máš s nějakým pro děti dobré zkušenosti? Myslim, že dělá hipp?
@fíkofka píše:
Ahojda, zajímalo by mě, co máte pro prcky v lékárničce, resp. co se vám osvédčilo. U nas je to teploměr (rychloběžka a bezkontaktní), odsavačka na vysavač, olejíček na zoubky, čípky nurofen, paralen a viburcol - zvažuju, že přejdeme už na sirupy. A kapky se světlíkem na oči.
Teď řeším hlavně
desinfekci - Betadine, octenisept,…? štípnutí hmyzem - fenistil, neobulle,…?
repelent?
co dalšího by nás mohlo potkat a na co být připravená?
Hodně cestujeme a navíc bydlíme na malém městě, kde není nonstop lékárna a nerada bych, něco zanedbala.
Případně uvítám i tipy do lékárničky pro dospěléosobně nedám dopustit na jodovou tinkturu, náplasti na mokré hojení nebo hemagel, počátek nachlazení u nás jistí Oscillo, Tamtum verde a zábal na krk. Na průjem Smecta a živočišné uhlí. Dál tam máme Brufen na bolest a Paralen na teplotu. Když už je hodně ouvej, tak Modafen. Naštěstí moc nemarodíme, takže jsme vybavení spíš úrazově.
Na kasel stoptussin a prospan, do nosu sterimar.
@fíkofka píše:
@Bamace můžu se zeptat co máte za repelent? Já na všech našla, že je až od 3 let. Jako nemyslim si, že by na to měla umřít, ale snažím se léky dávat vhodně k věku. Zatím ji stříkám levandulí s rozmarýnem. Rehydratační roztok je supertip, máš s nějakým pro děti dobré zkušenosti? Myslim, že dělá hipp?
Taky mám repelent levandule a lemongras a zatím bez klíštěte ![]()
@fíkofka píše:
predator junior je od 3 měsíců ![]()
v roce jsem měla v lékárničce cca to co ty plus repelent a slaný kapky do nosu. čípky bych si ještě pro jistotu nechala, když je potřeba sráží teplotu rychleji než sirup ![]()
@fíkofka Mame Predator, dali mi ho v lekarne… ale nakonec jsem ho jeste nepouzila, tak zkusenosti nemam. ![]()
Chybi ti tam na kasel, u nas se osvedcil Sinecod a neco na rymu - nam morska voda nefunfuje takze mame Nasivin. Dale bych si poridila Afterbite a nosila ho vsude s sebou. A Fenistil kapky, oplaskava sliznice, takze se hodi vecer pet kapek pred spanim, kdyz ma dite virozu (doporucuje nas pediatr).
Repelent je sice fajn, ale když už je dítko poštípané od komárů, nejlepší je tekutý pudr (ale stejně myslím bude účinkovat sudocrem).
Já mám spíš přírodní věci. Zinkovou mast, na štípané a hojení ran a popálenin takovou prima masticku, jejíž název teda z hlavy nevím
Propolisovou tinkturu na bolení zubů, ucha, krku, afty.. Jodisol jako desinfekci, na klíšťata Atix. Čípky a sirupy na teplotu, chlapa bolivaji záda, tak nějakou mast na svaly. Něco na kašel, domácí tymianovou mast. U nás taky není nonstop lékárna, ale zastávám názor, že nejde-li o život ohrožující stav, tak to vydrží mě do rána, než někde lékárnu otevřou. Při nějaké hrůze bychom jeli na pohotovost nebo nedejbože volala rychlou.