Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Potřebuju poradit, nastěhovali jsme se teď do bytu, kde předchozí nájemce evidentně intenzivně kouřil na WC. Strašný smrad. Oškrábali jsme zdi, dvakrát vymalovali, co se dalo vydrhnout jsem vydrhla, ale smrad kde pořád trochu cítit. Dokážete mi poradit něco co by nás zápachu definitivně zbavilo? Předem děkuji ![]()
Oškrábat zdi nestačí, musí pryč veškeré omítky, včetně stropů a nově nahodit. Řešili jsme to když se švagrová stěhovala. Naštěstí majitel jejího bytu byl rozumný a odpustil jí za tuhle opravu jeden nájem.
Ono to může být načichlé i ve stupačkách, ale teda nevím, jak to tam odstranit.
Zeny, prosim o radu, jak se zbavit zapachu z cigatet z kozenkoveho gauce? Podedila jsem ho od pribuzne a u nich se kouri doma. Jiny si ted nemuzu dovolit a potrebuni na nem spat a i přesto, ze jsem sama kurak (kourim venku), tak mi to strasne pachne 😔 😔
@alexxa píše:
Zeny, prosim o radu, jak se zbavit zapachu z cigatet z kozenkoveho gauce? Podedila jsem ho od pribuzne a u nich se kouri doma. Jiny si ted nemuzu dovolit a potrebuni na nem spat a i přesto, ze jsem sama kurak (kourim venku), tak mi to strasne pachne 😔 😔
NEvím tedy zda se to vůbec u koženkového gauče smí, ale napadlo mě nechat profesionálně vyčistit parou.
Vyhodit. Přečti si něco o kouření z třetí ruky. I když tobě jako kuřákovi to beztak bude jedno…
Někde jsem četla, že posypat jedlou sodou a pak vysát, že ten smrad natáhne do sebe, ale vyzkoušeno nemám, zkoušela bych na menším kousku nejdřív
@Tarinka píše:
@Kolicek95 si zakladatelce fakt pomohla![]()
Tak uplne jedno mi to neni, ale o tom diskutovat nebudu.
@Tarinka píše:
Někde jsem četla, že posypat jedlou sodou a pak vysát, že ten smrad natáhne do sebe, ale vyzkoušeno nemám, zkoušela bych na menším kousku nejdřív
Zkusim, diky.
@Tarinka píše:
@Kolicek95 si zakladatelce fakt pomohla![]()
No nepomohla, no
Ale kdyby čirou náhodou žil v domácnosti ještě nějaký nekuřák, tak bych ho třeba zachránila od intoxikace
. Ne, asi ne. Už se klidím… Kdyby to bylo něco menšího, tak položit na topení. To jsem praktikovala ještě v dobách zakouřených hospod s věcma, které nešlo vyprat. Ale teda gauč je oříšek ![]()
@alexxa píše:
Zkusim, diky.
A ta soda by se tam měla nechat několik hodin
@alexxa pochybuju, ze to z nej dostanete. To tim kourem bude uplne prolezly, to samy vsude v tom bude jemny prach a popel. Leda me napadlo to necim prebit. Jak se prodavaji ruzny vune a spreje „anti tabak“.
@Tarinka píše:
A ta soda by se tam měla nechat několik hodin
Necham cely den.
@Cenarius píše:
@alexxa pochybuju, ze to z nej dostanete. To tim kourem bude uplne prolezly, to samy vsude v tom bude jemny prach a popel. Leda me napadlo to necim prebit. Jak se prodavaji ruzny vune a spreje „anti tabak“.
Toho se prave obavam, ze se roho zbavit nepujde. Gauc mely v pokoji kde spali jen navstevy, ale po celém byte otevřené dvere. A za ty roky nacichnul poradne…
Mně zatím vždy pomohl ocet. Nalít do misky a nechat v místnosti. Ale chvíli to trvá.
Myslím, že když roky stál někde na smradu, tak jedlá soda a ocet jsou malí páni. Aspoň víš, jak nechutný smrad produkuješ pro nekuřáky a ještě jim ničíš zdraví.