Domácí mazlíčci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2237
21.6.07 08:28

Ahoj,náš pudlík měl jak se nám narodila Eli 9 let, byl to už postarší pán, ale byla to super chůvička, spal pod košíkem nebo postýlkou, kde spala Elinka a jen co trochu zakňourala, přiběhl a kňučel, tak jsme poznali, že se vzbudila. Teď mu je 14 let sem tam na ni štěkne-seřve ji, sjedná si pořádek, aby mladá věděla, co si může dovolit. Žijí vedle sebe respektují se a někdy jej naše provokatérka umí dobře rozdovádět. Anulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.07 09:41

Ahoj, trochu mimo mísu, ale proč se ta anonymní dáma jednou podepisuje jako Petra a podruhé jako Hanka, to mi prostě vrtá hlavou…

Jinak Lesino, štěňátka jsou nádherný, ale vždycky když vidím takové fotky jako je ta horní, úplně mě mrazí. Všimla sis někdy, že kdykoliv někde pokouše pes dítě (a že je to dost často), tak majitelé tvrdí, že by za něj dali ruku do ohně, že si prostě byli jistí, že by to nikdy neudělal - a pak se stalo něco a ten pes zaútočil. Přemýšlela jsi o tom? Já sama psa nikdy neměla, takže nemám tu zkušenost, jen mě to tak napadlo.

Moje matka si pořídila perského kocoura a výsledkem je, že - podotýkám, že máti je velmi čistotná osoba - u ní odmítám cokoliv jíst či pít, protože ve všem jsou takové ty jemňoulinké chlupy a mě to okamžitě nadavuje… Co se týče psů, pokud neběží půl kilometru od majitele směrem k mým dětem, tak mi nevadí. Vadí mi pejskaři, co po svých krasavcích neuklízejí, ale to je zas na jinou debatu. Jinak k tématu si myslím, že je jen a jen věc tazatelky, zda a kolik zvířat si nechá, nenechá, pořídí, nepořídí…

Zuzana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.6.07 09:46

zuzle a jak vis ze to je jedna a taz osoba?myslim ty anonymy?

lesi ty stenatka jsou uzasny?uz jste je vsechny udaly?
mi taky mame kokrspanelku,ale stenatka nikdy nemela,neni na psi :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.07 09:56

No má stejnej den registrace a ten astronomickej počet příspěvků, což je asi nějakej šum. Já už jsem si té osoby všimla dřív v některých diskusích, byla taková kategorická - třeba u očkování, tak mě zaujala a najednou koukám, že se podepisuje různě… samozřejmě o nic nejde, jen já mám prostě smysl pro detail a neuniklo mi to, tak si říkám, proč to někdo dělá, když je stejně anonymní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.6.07 09:58
Zuzle píše:
No má stejnej den registrace a ten astronomickej počet příspěvků, což je asi nějakej šum. Já už jsem si té osoby všimla dřív v některých diskusích, byla taková kategorická - třeba u očkování, tak mě zaujala a najednou koukám, že se podepisuje různě… samozřejmě o nic nejde, jen já mám prostě smysl pro detail a neuniklo mi to, tak si říkám, proč to někdo dělá, když je stejně anonymní…
zuzle ale to maj vsechny anonymove :! :wink: kdyz se odhlasis a napises jako anonym,tak taky budes mit takovej pocet prispevku,proto ze vsechny anonymove spadaj pod jedno slovo anonym.nevim zda je to srozumitelne,ale kdyz se kouknes na profil,tak ti vyjedou kam vsude anonymove prispivaly,ale je to hodne lidi a ne jeden,jsou to proste vsechny anonymove :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.6.07 10:00

tet jsem to ja :lol: dalmatinka

• Citovat
  • Upravit
9867
21.6.07 10:26

Zuzle, anonymní příspěvky jsou opravdu od různých lidí - a jak napsala správně Dalmatinka, jsou všechny v databázi označeny jako jeden uživatel - ač jsou od různých osob.

A nepíšu, že bych dala za Kačku ruku do ohně, ale věřím jí - a ona má k holkám zdravý respekt :) K miminku Adě se nepřiblížila jindy než když Ada spala… A dodnes si udržuje odstup - což je fajn, eliminuje to možné problémy. Pepi miluje o hodně víc, asi to bude tím, že přišla k nám do rodiny ve stejnou dobu jako její štěňata. A je sranda vidět, jak si moje holky umí obě hlídat dobrůtky do ruky - pokud totiž mají piškot nebo něco jiného, je Kačka ve střehu a umí děsně nenápadně krást :)

Navíc se obě holky naučily mít respekt ze psů - dělíme psy na vlastní a na cizí - a k cizím nejdou… Navíc se obecně umějí k pejskům a jiným zvířatům líp chovat než jiné děti.

Navíc si myslím, že za spoustu (neříkám, že za všechna) napadení dětí zvířaty nemůže jen to zvíře… Často jsou na vině právě děti - prostě se neumějí bezpečně chovat… A vlastně ani ne děti, ale jejich rodiče, protože je nenaučili, jak na zvířata… Jenže to sami rodiče leckdy neumí…

Dalmatinko, naštěstí ano, všechna štěňátka jsou pryč - naštěstí… Ono je to koneckonců už dva roky…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.6.07 10:56

jinak ja bych nasi megi absolutne verim.ona je takova hloupa ze si necha vse libyt.spis si kolikrat rikam aby deti neublizily ji :lol:
netere ji tahaj za usi,sahaj ji do pusy a ona se radsi sebere a jde pryc.
nedavno dokonce mladsi neter(1rok a 2 mesice) se ji snazila osedlat a megi ji taky nic neudelala.venku se na ni vrhaj deti,sahaj ji do oci )to se mi teda vubec neliby :roll: ) a ona radsi vzdycky utece.uz je to starsi dama,je ji 12 let a toho ze by nasemu miminku neco udelala se vubec nebojim.neco sezrat to jo,ale neublizi ani mouše :wink:

jinak si myslim ze hodne napadeni ma opravdu na vine dite)samozrejme ne vsechny),teda rodice.kdyz kolikrat vidim co delaj cizi deti nasi megi,tak mi to vzdycky tak prolitne hlavou,ze maj stesti ze je hodna.maminky mezitim vykurujou u piskoviste a deti tahaj megi za usi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.07 11:01

Aha, tak to jsem se zase projevila jako počítačovej negramot… , tak to se omlouvám, každopádně ta Petra je myslím pořád jedna a ta samá (s tím očkováním), no to je jedno, zase jsem chytřejší…

Lesino, to mi je jasný, že mnohokrát to pokousání vyprovokuje dítě, jenom prostě když třeba vidím, jak se známým batolí děťátko kolem dogy a třeba padá, jak nejistě chodí a občas se při tom pádu pokouší zachytit, aby nespadlo a čapne se toho psa za ucho… jestli je to teda ještě srozumitelný, co tady píšu… nějak mě to horko zmáhá… prostě mě to jen u té fotky napadlo, že přece jen zvířatům do hlavy nevidíme a najednou třeba z něčeho, co by nás vůbec nenapadlo, bude ten pes mít pocit ohrožení a něco provede… koneckonců dětem do hlavy taky nevidíme, ale ty aspoň nekoušou tolik :lol: . Já jsem teda dceru musela učit, že když vidí psa, tak se nesmí s rozpřaženýma rukama vrhnout za ním, že péééééjsééééék, syna jsem to učit nemusela, protože na něj vyjel v 9 měsících do kočáru pes (mimochodem labrador, prý naprosto přátelská rasa) a dodnes si to pamatuje a psy jakékoliv i ty nejmenjší i přivázané dokonce i za plotem obchází obloukem. Je mi jasný, že si na děti dáváš taky pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.6.07 11:05

myslim ze je potreba hlidat jak deti,tak psi :wink:

ale abych pravdu rekla,tak mam spis strach jak se nase miminko snese kocka.to je takova potvora a porad zlobi a nekde na nas ciha aby se nam mohla zakousnout do nohy :lol: ,tak mam strach aby takle nelovila i malickyho az se zacne batolit. :roll:
no snad ji to do ty doby naucim ze se to nedela,ale kocka je takova svehlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.6.07 11:08

Včera jsem tu měla kamarádky s dětmi (celkem osm dětí od roku do čerstvých čtyř :o) a hláška dne zní:

„Ondrášku, nekousej toho psa!!!“

Malej byl zakousnutý do jejích zad… Bylo to úžasný - a Kačka? Nic :o Jen Ondrášek měl pak problém s chlupy - ale zase ne tak moc velký, hnal se po ní ještě dvakrát. To víš, že jsme to jistili… Ale Kačka jako poučený pokousaný pes zdrhala sama… Jen ne moc daleko - holky přivezly bábovku a bublaninu, já taky napekla a tak byla její volba jasná - raději se nechám pokousat než odehnat :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.07 11:10

Dalmatinko, a je to kočka nebo kocour? Možná ta kočka to snese líp, ta má přece jen nějaký pudy, ale ten matčin kocour byl teda příšernej. Začalo to už v těhotenství, on je dost mazlivej, tak mi třeba vyskočil na klín, pak ale začal očuchávat břicho a jak se mimino pohnulo a s ním břicho, tak odlítl třeba tři metry, prostě ho to děsilo. Pak se malá narodila a když jsme s ní přijeli, byl úplně nepříčetnej, nejdřív chrčel a prskal, pak lítal po celým bytě, normálně měl amok a nakonec se fakt na ni snažil zaútočit, podle mě ji bral jako konkurenci, jak vydávala ty miminčí zvuky a byla maličká, mohl si myslet, že je to nějakej divnej druh kočky :lol: . Ale na druhou stranu, my tam jezdíme spíš výjimečně, takže třeba to je tím, že nás jako neznal a do toho to mimino, třeba když jste s tou kočkou pořád, tak to bude jiný… každopádně souhlasím s tím, že hlídat se musí všichni - chlapi nejvíc :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
21.6.07 11:15

lesi tak to je super :lol: :lol: chudak kacka.nase megi je stejna.taky by radsi zdrhla,ale za babovku by si klidne nechala ukousnout ucho :lol:

zuzi je to kocka,ale nikdy kotata nemela.ani venku nikdy nebyla,tak jsme ji nechaly vyoperovat aby nam tu po nocich nekricela,tak nevim zda ma naky matersky pudy :lol:
je hodne mazliva,ale je porad i hodne hrava a kdyz k nam prijde nekdo na navstevu,tak se vetsinou nevyhne aspon jednomu napadeni. :lol:
ona neskrabe ani nekouse,ale dela takovy nalety,ze to vypada ze te chce roztrhat :lol: vzdycky ciha nekde za rohem a skoci ti na nohu a zase utece,tak mam z toho trochu strach,ale snad se tady zzijem :lol:

pryc ji nechci dat,je to nase miminko a vzaly jsme si ji aby jsme ji zachranily pred smrti(mel ji sezrat jako kote varan) a je na nas hodne citove vazana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
21.6.07 11:15

ahoj!
tak mi máme kočku perskou lilianku…v těhu super,mňoukala do bříška…chvíli po porodu žárlila,ale dávala to najevo že si nás nevšímala…teď se nechá od malého „skalpovat“ přiběhne na jeho tajný signál,je s ním v pokojíčku když spí aby měla jistotu že je vše ok,je to taková chůvička :lol:
takže zvířata jsou super a rozhodně bych je nedávala z bytu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.6.07 14:31

Ahojky, taky se musím připojit a dle vlastních zkušeností vím, že vůbec nezáleží na velikosti a rase psa.Máme 7-letou rotwajlerku a k ní skoro 3-letou holčičku a naprosto super si rozumí - hlavně u jídla.Nejvíc mě dojímá, když jde dcera spát tak první kdo je u její postele je naše fenka a usíná s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí