Domácí pekárna (pro celiaky)

4507
3.11.12 11:38

domaci pekarna (pro celiaky)

Ahooj vsem, kteri mate doma domaci pekarnu a nejlip jste celiaci…Mela bych velkou prosbu:
Zjistila jsem teprve pred par dny, ze bohuzel take patrim mezi tuto skupinu „postizenych“ a prave se snazim ziskat co nejvice informaci k teto diete a novemu zpusobu zivota, a tak jsem se rozhodla pro koupi domaci pekarny…
Na trhu je toho spousta a rada bych koupila skutecne nejakou dobrou pekarnu, ktera by mi ulehcila zivot :-) Nektere umi dokonce i pripravovat marmeladu, jogurt a ja nevim, co vsechno, nektere maji ve svem programu dokonce neco jako „bezlepkovou funkci“, na coz jsem zatim neprisla, co znamena…opravdu umi pekarna pripravit bezlepkovy chleba z lepkovych surovin? Moc se mi libi ta funkce odlozeneho peceni, kdy po prichodu z prace na me bude cekat cerstve pecivo..:-) Jak to delate ve svych rodinach, jestlize jste jedini celiaci a ostatni „normalni“ v pripade domaci pekarny?
Muzete mi prosim doporucit nejakou pekarnicku, pripadne napsat vase zkusenosti?
Budu moc rada:-)
Dekuji moc predem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
3.11.12 11:44

Ahoj, já mám obyčejou Tesco, nějaký bezlepkový program tam myslím je.
Jen chci napsat, že on neudělá bezlepkové z lepkového, jen že asi bezlepkové jinak kyne a jinak dlouho se peče, tak proto zvlášť program.
Zkus prozkoumat domacipekarny.dama.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
3.11.12 11:45

Ne, z lepkový mouky ti ani ta nejlepší pekárna bezlepkový pečivo neudělá… To je jen název programu pro pečení, když pečeš z bezlepkových mouk… :) U těch pekáren, který tuhle funkci nemají, to bejvá Klasik. My máme pekárnu od ETA, Siestu, a i když teda z normální mouky fakt lepek nevyndá, tak je to ohromná pomoc, protože hotovej bezlepkovej chleba je jednak příšerně drahej, a jednak hnusnej…
Jo, a u nás je bezlepkáč akorát chlap, takže pekárna slouží primárně jemu, a já v ní občas udělám nějakou bábovku a podobně, ale moc často ne. :)
Jinak kdybys chtěla nějaký osvědčený recepty, tak klidně napiš, ráda se podělím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.11.12 11:46

Tady jsou recepty na bezlepkové pečivo - http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?…

• Citovat
  • Upravit
7576
3.11.12 11:55

Ahoj, na netu je spousta receptů na pečení bezlepkového chleba, kamarádka ho peče taky (partner je celiak) a na pekárně funkci pro bezlepkový chleba nemá, není to nutné. Osobně mam pekárnu Moulinex na max 900g chleba a ten je hned pryč. Je super, ale malá. Doporučuju Etu na ten největší chleba (myslim 1,5kg) s dvěma hnětači :palec: Lituju, že tu větší nemam :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.11.12 11:56

Ahoj, já peču chleba docela často, ale teď už výhradně v troubě. Z té domácí pekárny to není ono, chybí mu ta kůrčička. Myslím, že když u receptu nahradíš bílou nebo chlebovou mouku pohankovou, která je bezlepková, že by to mělo být ok…A ještě peču domácí houstičky, občas taky z pohankové mouky, jsou vynikající :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
3.11.12 12:10

@beeerush
To čtu prvně :kytka: Mam chleba s křupavou kůrkou ze všech stran a dělá mi potíže ho hned po upečení celej neokrájet a kůrku nesežrat :mrgreen: je fuk, jestli peču bílej nebo celozrnnej, z pohankou, vločkama, už jsem pekla i z obyč mouky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
3.11.12 12:40
@Háta_x píše:
@beeerush
To čtu prvně :kytka: Mam chleba s křupavou kůrkou ze všech stran a dělá mi potíže ho hned po upečení celej neokrájet a kůrku nesežrat :mrgreen: je fuk, jestli peču bílej nebo celozrnnej, z pohankou, vločkama, už jsem pekla i z obyč mouky :oops:

jenže to nemáš bezlepkový, zkus si někdy koupit bezlepk. a lepk. a pochopíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
3.11.12 12:43

@Daajik Hele na pekárně by jsi měla mít buď bezlepkový program nebo krátký program je to fuk. Jde o to, že u bezlepkového pečiva se kyne jen jednou a u lepkového i 2× či 3×, což by jsi u bezlepkového měla kejdu :pankac: Jinak doporučuju udělat těsto v pekárně a péct v troubě - já to tak praktikuju. Ale na rovinu, ještě jsem nenašla recept na pečivo, které bych si upekla a šmakovalo mi. Takže kupuju schar nebo bezgluten značku a rozpeču to v troubě a dá se to.
Jinak hodně dobrá skupina je na dama.cz - je tam bezlepková dieta nebo jak se to jmenuje a jsou tam šikulky a nebo koukni pro recepty na www.ivako.cz kočena je moc šikovná a má tam mňamky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
4.11.12 10:13

@nikita066 Já když si upeču to pohankový pečivo, tak je vynikající. Možná jde jen o zvyk. Na kozí výrobky jsem si taky zvykala dlouho a prolomilo se to, asi teda až po 2 letech, ale dneska už si pochutnávam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
4.11.12 10:38
@beeerush píše:
@nikita066 Já když si upeču to pohankový pečivo, tak je vynikající. Možná jde jen o zvyk. Na kozí výrobky jsem si taky zvykala dlouho a prolomilo se to, asi teda až po 2 letech, ale dneska už si pochutnávam :D

to u nás jeden obchůdek malinký bere super sýry, ovčí i kozí, takže mňam, šunky má taky bezlaktozový a bezlepkový a super, jen to pečivo nějak ne a ne příjmout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
4.11.12 19:45

Ahoj holky, diky moc :-) uvazuju o Ete Vital, ale ziju v zahranici, tak snad nebude problem s poslanim sem (nektere firmy nechteji do zahranici nic posilat)…tady jsem dokonce nasla i klasickou kamennou pekarnu, ktera pece na objednavku 1× tydne bezlepkove pecivo, sice to nestaci a je trosku z ruky, ale aspon jednou tydne je super. Jinak nektere vyrobky jsou fakt orisek, jeste me ceka hodne studovani:)
Ty kozi vyrobky mam moc rada, poprve jsem teda mela hodne zvlastni pocit z mleka, ale je to vsechno o zvyku a syry jsou taky moc dobre. Ale to jsem se pobavila, kdyz na jednom kozim syru bylo uvedeno 100% z koziho mleka a pak ve slozeni: muze obsahovat kravske mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
4.11.12 19:54
@Daajik píše:
Ahoj holky, diky moc :-) uvazuju o Ete Vital, ale ziju v zahranici, tak snad nebude problem s poslanim sem (nektere firmy nechteji do zahranici nic posilat)…tady jsem dokonce nasla i klasickou kamennou pekarnu, ktera pece na objednavku 1× tydne bezlepkove pecivo, sice to nestaci a je trosku z ruky, ale aspon jednou tydne je super. Jinak nektere vyrobky jsou fakt orisek, jeste me ceka hodne studovani:)
Ty kozi vyrobky mam moc rada, poprve jsem teda mela hodne zvlastni pocit z mleka, ale je to vsechno o zvyku a syry jsou taky moc dobre. Ale to jsem se pobavila, kdyz na jednom kozim syru bylo uvedeno 100% z koziho mleka a pak ve slozeni: muze obsahovat kravske mleko.

to znamená, že je vyroben v závodě, kde se spracovává i mléko, třeba na sousední lince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.11.12 19:55

@Daajik Oni to třeba dělají ve stejném podniku jako normální kravské sýry a pak se to tam musí napsat…
To skoro na všech oplatkách a čokoládách je, že můžou obsahovat stopy jader ořechů atd… i když samotný výrobek ořechový není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.5.15 14:04

Směs do pekárny

Ahojky, jsem tady nováček ale mám radost, že jsem našla takové fórum. Narazila jsem u nás ve Sklizenu na tuto mouku Nutrifree - směs na přípravu chleba bohatého na vlákninu . Zkoušel ji z vás někdo dát do domácí pekárny???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí