Bezlepkový chleba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.9.12 20:56

Bezlepkový chleba

Ahojky, moc prosím o radu, začínáme s bezlepkovou dietou u mého 2.5letého syna a nevím jaké koupit mouky nebo směsi na pečení, mám objednanou pekárnu, ta mi dorazí v pondělí. Nerada bych to vyhazovala, že mu to nebude chutnat nebo se to nepodaří, přece jenom je to dost peněz. PoraĎte prosím. :roll: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16247
27.9.12 21:14

Zaručené recepty nemám, jen počítej s tím, že to synovi ze začátku moc chutnat nebude, ono to není moc dobrý :(

Ségra si docela chválí směs jizerka… ale chleba nepeče, kupuje ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
27.9.12 21:16

Můžeš péct z kukuřičné nebo pohankové mouky. mám doma pekárnu a taky z této mouky občas peču. je sice dražší, ale pokud chce člověk něco bez lepku :(

je potřeba z počátku experimentovat s množstvím přísad, ale brzy se to poddá. držím palce.
jinak dobré stránky o bezlepkovce http://www.bezlepkovadieta.cz/…chleb-pecivo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black

Kamarádka nakupuje hodně v Intersparu a zdravé výživě.
Co se týče chleba, tak ona je hrozná vysírka co se týče jídla, ale chleba ji chutnal hned od začátku co tu dietu začla držet ;) nejdřív si kupovala hotový.

• Citovat
  • Upravit

Ahojky, nám chutná nejvíce pohankový chléb od firmy Nominal a když někam jedeme, tak manželovi kupuji chléb upečený od firmy Schär. Doporučuji, aby ses koukla na stránky www.celiatica.cz, kde najdeš seznam bezlepkových výrobků, které jde objednat přes lékárny…je to velmi dobrý systém, ráno objednáš a odpo si to vyzvedneš. A taky je tam spousta oplatků pro malého :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.12 21:30

Holky strašně moc vám děkuji za rady, mrknu a pak pisnu jak jsme dopadli. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.12 07:59

Ahoj holky, prosím vás, koupila jsem si pekárnu ETA SIESTA a teď jsem se někde dočetla, že nemá bezlepkové pečení, je tam knoflík na celozrný chléb, na jaký program to můžu dát tedy péct? Prosím poradte, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
14.4.14 12:17

Ahoj holky, ráda bych upekla kukuřično-pohankový chléb, bude v mouce bez lepku fungovat klasický žitný kvásek, nebo mám použít droždí? Máte některá zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
14.4.14 12:47

Má výsledný chléb být bezlepkový? Žito obsahuje lepek - sekalin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
14.4.14 12:52

@LucaLuca já vím, že žito obsahuje lepek :) chtěla jsem jen zkusit trochu odlehčit jídelníček od pšenice, nemusím nutně dodržet přísně bezlepkovou recepturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.14 14:57

Super směsi na bezlepkový chleba má firma Adveni, já jsem se k tomu chlebu dostala náhodou (měla jsem směs s ostropestřcem), i když bezlepkovou dietu nedržím a ani nikdo z rodiny, a byl naprosto vynikající, ani nám nevydržel do druhého dne:-) a zase někdy si objednám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.10.14 11:08

Dobré jsou mouky a směsy od Doves farm http://www.dovesfarm.cz/…ouky-a-smesi
Jinak mají na stránkách i dobré recepty, tak můžete vyzkoušet http://www.dovesfarm.cz/cz/recepty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.11.14 14:11

Domácí pekárnu jsme taky měli a musím říct, že malé (6let) chutná více dělaný normálně v ruce. Zatím nelepší a levný je chléb od Labety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.15 12:59

Používá některá z vás směsi na bezlep. chleda od Nominalu? Mám v plánu ho vyzkoušet, tak bych uvítala nějaké rady :) Děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.6.17 11:39

Výborný bezlepkový pohankový chleba

Vyzkoušela jsem již několik receptů na bezlepkový chleba… Musím říct, že nejlepší je recept a mouka od značky Šmajstrla. Recept najdete přímo na jejich stránkách a je opravdu nejlepší! Nechci tu dělat samozřejmě reklamu. Ale několik let jsem se snažila o dobrý bezlepkový pohankový chleba a až teď se mi konečně podařil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí