Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, chci se zeptat jaké domácí práce vás baví a jaké třeba nemáte moc v oblibě, je tím myšleno třeba žehlení, vysávání, mytí nádobí…
není to žádný průzkum jen takové téma na odlehčení ![]()
Já nežehlím, jinak mě baví vše, po čem hned vidím tu změnu, třeba luxování ![]()
@onajeblond me nejvic bavi obsluhovani uklizecich pomocniku a sedet na gauci, kdyz se pradlo pere a susi, nadobi se myje, podlahy se vysavaji… Naopak extra me nebavi myti ramu a oken, protoze jich mame proste moc.
@Cuddy píše:
@onajeblond me nejvic bavi obsluhovani uklizecich pomocniku a sedet na gauci, kdyz se pradlo pere a susi, nadobi se myje, podlahy se vysavaji… Naopak extra me nebavi myti ramu a oken, protoze jich mame proste moc.
jojo, to je pravda člověk zapne a je to že ![]()
@onajeblond nežehlím zvlášt v těchle vedrech by mě to zabilo
jinak k smrti nesnášim mytí nádobí, ale to se udělat musí, naopak mi vůbec nevadí vysávat, vytírat, pověsit prádlo a tak, prostě to co nemusim dělat 10× denně ![]()
@Kriss Tina píše:
@onajeblond nežehlím zvlášt v těchle vedrech by mě to zabilojinak k smrti nesnášim mytí nádobí, ale to se udělat musí, naopak mi vůbec nevadí vysávat, vytírat, pověsit prádlo a tak, prostě to co nemusim dělat 10× denně
tak je pravda že mě zas umývání nádobí docela baví, ale pravda taky je že máchat se pořád ve vodě není taky ideál ![]()
Nebaví mě skládat nádobí do myčky
Ale jinak mi nevadí snad nic z domácích prací, spíš je dělám celkově ráda.
@Cuddy píše:
Pod to se podepisuji. a ještě miluji přijít domů poté, co odejde paní na úklid
![]()
Mytí oken fakt nemám ráda. Na to si zvu paní. Poskakovat u 3,50m vysokýho stropu, ve druhým patře a u debilních starých dvojitých oken.. to mi za těch pár stovek za paní na uymtí oken teda rozhodně stojí ![]()
Nesnáším drhnutí sporáku a ledničky, ale samo od sebe to nezmizí. naopak, muž vzorně pomáhá, páč to tam nechá vždycky zaschnout a já z toho pak rostu ![]()
Hrozně ráda něco přerovnávám a stavím do komínků, třídím podle něčeho nebo jinak organizuji a přestavuji ![]()
Na vysávání máme nově robota (boží věc), myčku, pračku, sušičku - takže já si nestěžuju, za mě už skoro všechno dělá technika.
Strašně, strašně moc děkuju lidem, co tyto přístroje vymýšlí, s myčkou zmizelo 40% našich hádek ![]()
@onajeblond píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jaké domácí práce vás baví a jaké třeba nemáte moc v oblibě, je tím myšleno třeba žehlení, vysávání, mytí nádobí…není to žádný průzkum jen takové téma na odlehčení
Mě nebavilo skoro nic kromě výsledku
mívala jsem takové divné návaly - nejdřív totální bordel a pak jsem na pár dnů zmizela ze světa a uklízela všechno do posledního smítka. Navíc mi fakt vadí neseřazené knihy, špatně poskládané oblečení v šatně a ták, fakt mě to irituje
tak jsem postupně musela najet na systém, který to ulehčí a bude mě to bavit, protože to není krátkodobý jednorázový výsledek, ale tak nějak kontinuální.
Jinak u většiny věcí jsem si zvykla pouštět si hudbu nebo seriál. Žehlím už zásadně jenom se seriálem, nádobí myje myčka, ale pokud je něco vzít v ruce nebo je toho nějak hodně, tak taky seriál nebo alespoň hudba. Luxuju buď já, ale spíš muž, toho to nebaví ale teda ![]()
@Nimie
Já byla dřív hrozný prase a dokud kolem mě nevypadalo vše jak po výbuchu, netrápilo mě to. Pak jsem taky vyšůrovala kompletně.
Ale čím jsem starší (haha, 23 let, bude hůř), tím víc mě neseřazené věci a binec vytáčí. Jak píšeš, komínky v šatně - musí být. Umyté nádobí na odkapávači? Neexistuje. Nesymetricky umístěná kytka nebo pootočená etiketa u sirupu směrem do boku a ne dopředu - hned otáčím.
Asi mi už trochu šplouchá na maják ![]()
No s příchodem potomka se s určitými věcmi asi rozloučím, je mi jasné, že to tak prostě nebude srovnané věčně ![]()
@Cuddy píše:
Tak to je přesný
Nevadí mi mytí nádobí, luxování, žehlení. Nesnáším mokrý úklid - vytírání, mytí záchoda, koupely a oken u nás dělá manžel.