Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak zvládat domácí prace ve 3.trimestru? Teď jsem prevlikala postel a musel to dodělat manžel. Vaření zatím dobrý, vysává starší syn, ale když vezmu do ruky vysavač já a chci si dodělat zákoutí, tak u toho sedím
.. vypadam vtipné… co vy? Zadýcháváte se nebo jste Ok?
Já fungovala normálně až do porodu.. všechny domácí práce jsem zvládala. Sice to trvalo delší čas než normálně
a to jsem měla mega břicho a 20kg nahoře.
Zvládala jsem všechny domácí práce celé těhotenství sama včetně umytí oken před porodem. Každá jsme ale jiná. Já ani moc nepribrala a břicho jsem měla celkem malý.
@Dara90 @Nicole 1234
Mám nahoře zatím jen 7 kg, ale buben velký.. zadychavani je casty a k tomu točení hlavy, ale za to muže asi i ten nízký tlak co mám. Tak jsem rada, ze mi kluci pomáhají. U veseni prádla musím třeba sedět a to samé zehleni.
Ty čekáš první dítě? Takové myšlenky mít nebudeš, až budeš těhotná příště
. Těhotenství není nemoc. Při první jsem fungovala doma i v práci normálně. V práci jsem končila týden před porodem. Dělala jsem na živnost. Mohla jsem končit, kdy jsem chtěla. U dalších těhotenství se fungovalo normálně.
Zvládla jsem vše až do porodu. Přibrala jsem ale jen 8kg a měla malé břicho.
@Kelsey píše:
Ty čekáš první dítě? Takové myšlenky mít nebudeš, až budeš těhotná příště. Těhotenství není nemoc. Při první jsem fungovala doma i v práci normálně. V práci jsem končila týden před porodem. Dělala jsem na živnost. Mohla jsem končit, kdy jsem chtěla. U dalších těhotenství se fungovalo normálně.
Ano první a ne ze bych to nedělala, jen se u toho zadychavam, jak lokomotiva
a to asi neovlivnim… pracovat budu co budu moc, ale jsem v kanclu, tak je to fajn..
Okna nemeju ani netěhotná, proč bych to dělala před porodem. Těhotenství jsem měla bezproblémové, zvládat šlo vše, ale nejsme služky, nemusíš vše dělat.
V sedmém měsíci jsem akorát nečistila záchod, páč se mi tam dělalo mdlo z těch chemikálií.
Jinak jsem dělala všechno až do porodu, akorát poslední 2-3 týdny, jsem třeba vysála obývák a pak si musela dát dvacet ![]()
@johanka.1987 píše:
Okna nemeju ani netěhotná, proč bych to dělala před porodem. Těhotenství jsem měla bezproblémové, zvládat šlo vše, ale nejsme služky, nemusíš vše dělat.
U mě je jediný ten nízký tlak, jinak taky v pohode, až na to zadychavani, ale to tak proste je. Dělám co mě baví nebo zvládnu a s ostatním mi pomáha manžel se starším synem, takže jsem rada, ze cely barák není na mě.
Já se o to ani nepokoušela. Ruce narostli i mému manželovi.
Příspěvek upraven 28.01.23 v 14:09
Já fungovala normálně ještě v den porodu
ono ani nic jiného nezbývalo
něco mi holt trvalo dyl, víc sem u toho funela, ale nepřišla sem na nic, co bych nezvládla.
@johanka.1987 u nás taky okna myje chlap, nebo spolu. V těhu by ani nechtěl, ať někam lezu. A před porodem se na okna vrhla jedna babička - měla radost, že pomáhá, tak jsem jí v tom nebránila
.
A ještě mě napadá, tady na emimi panuje taková schizifrenie. Na jednu stranu je ženská hloupá, když doma dělá služku a na druhou stranu se ženský před sebou předhání, která byla v těhotenství větší robokop
.
No a byla jsi zvykla něco dělej ještě před těhotenstvím? Fakt to není nemoc a 7. měsíc není tak pokročilé těhotenství. Já do cca 6. měsíce chodila obden běhat, v 8. ještě lezla po vrcholcích hor a do porodu každý den chodila jak to šlo.