Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No já myslím že tu konzistenci dělá ta chemie…typuji že v domácím prostředí nelze vyrobit tuto konzistenci…
Myslím si, jako @Snehovapusinka, že to dělá ta chemie. Také mi více chutná kupovaný ![]()
@Snehovapusinka souhlas podle mě to doma nejde
u nás naštěstí frčí domácí verze s ovocem nebo piškotama ![]()
Taky si myslim, ze je tou chemii. Celkove mi tahle „dobrota“ prijde chemicka (alespon ty nejlevnejsi verze urcite). Ja to nekupuju pro sebe ani pro dite.
Já zas myslím, že to bude právě tou želatinou, je takový vodovější než puding z mléka domácí.
Kdysi dávno jsem v jedné diskuzi četla, že pro adekvátní chuťový efekt je potřeba nahradit půlku mléka vodou.
Pokud je v tom něco na vylepšení konzistence, můžeš zkusit třeba agar agar ze zdravé výživy, to je taková želatina v prášku z řas, je to zdravé.
A kde v tom složení máte tu chemii?
Má to právě složení jako pudink plus ten karagenan, což je jako želatina, aby to líp drželo pohromadě.
Ten dezert je takový šlehaný, tak bych možná zkusila hotový pudink (ve kterém zkusíš nahradit část mléka vodou nebo tou želatinou) ještě zlehka vyšlehat. ![]()
Tam je jen 5 surovin? To se mi nechce ani věřit. Asi má ten karagenan i jiné vlastnosti než želatina… Jinak netuším
@Snehovapusinka V tom pudinku jo, s tou šlehačkou je to teda o dost horší. Tenhle je od Olmy, jiné jsou na tom dost špatně.
Asi to bude v úpravě těch škrobů, že udělají potom jinou strukturu.
Kluci to milujou, ale v obchodech kam chodím ten od Olmy nemají. Zatím jsem nenašla nic, co by to nahradilo.
Nevíte někdo jak udělat doma pudink tak, aby to připomínalo ten kupovaný dezert v průhledném kelímku, jak je nahoře šlehačka? On má ten dezert takovou jinou konzistenci, jakoby trochu táhlejší a já nevím jak na to. Když naředím klasický puding, tak mi buď vůbec neztuhne, nebo ztuhne, ale je „vodový“. Ve složení dezertu je mléko, cukr, škrob, kakaový prášek, karagenan (což je jako želatina).